Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Minunea dintr-o sămânţă

  Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera. 2 Corinteni 9:6

  Fiul meu tocmai scosese din buzunar o sămânţă mică, neagră şi lucioasă. L-am întrebat de ce era atât de legat de ea. Avea doar cinci ani şi părea prea mic să fie interesat de ceva minuscul, cum ar fi o sămânţă. într-o seară, înainte de a merge la culcare, m-a întrebat: „Mami, cum creşte o sămânţă?” Am încercat să îmi aduc aminte noţiunile elementare de ştiinţă, i-am explicat că cea mai bună modalitate de a afla cum cresc plantele este să punem sămânţa în pământ şi să urmărim ce se întâmplă, l-am promis că o să-l ajut cu acest experiment ziua următoare.

  Câteva zile la rând, băiatul meu a fost foarte fericit să se ocupe de sămânţă. În fiecare zi, înainte să răsară soarele, deja verifica pământul şi era pregătit cu un pahar de apă. Îmi aduc aminte entuziasmul lui când a răsărit primul fir verde şi, într-un final, silueta unui pom guyabano şi-a făcut apariţia în lumina soarelui. Bucuria lui a fost de nedescris.

  Pe măsură ce mica plantă creştea, m-am gândit la bucuria pe care trebuie să o fi simţit Dumnezeu când ne-a modelat cu propria mână. Ne-a considerat „sfinţii care sunt în ţară, oamenii evlavioşi, sunt toată plăcerea mea” (Psalmii 16:3). Dumnezeu acordă o atenţie specială tuturor nevoilor noastre. Se îngrijeşte până şi de cele mai mici nevoi ale noastre. Ne urmăreşte creşterea cu foarte multă dragoste şi duioşie. E încântat de loialitatea noastră. Îi plac rugăciunile noastre. Nu ne întoarce niciodată spatele. Ne înfăşoară într-un belşug de binecuvântări, ca să ne putem trăi viaţa în pace şi linişte. Când viaţa pare grea şi vin încercări şi greutăţi, ne invită să ne ridicăm ochii spre cer, în meditaţie şi rugăciune. Ne pune la dispoziţie toate resursele care ne ajută să ne conturăm şi să ne consolidăm speranţa, care să poată străluci în viaţa celor din jurul nostru.

  Acum câţiva ani, micuţa sămânţă devenită pom a făcut primele fructe, iar băiatul meu a fost peste măsură de încântat să le culeagă. Privind pomul cum creşte, i se citea pe faţă bucuria de a şti că o dată în viaţă a contribuit la creşterea unui pom, unul care face fructe bune pentru sănătate. Se cade să medităm la faptul că şi în viaţa noastră există un Dumnezeu care ne veghează în mod constant, bucurându-Se de tot ce facem pentru El. De asemenea, Se bucură de fiecare mic gest de bunătate pe care îl facem faţă de cei în nevoie. Şi e încântat şi când răspândim sămânţa iubirii Sale în familiile noastre, în bisericile şi comunităţile noastre.

  Leah A. Salloman

  Minunea dintr-o sămânţă - 2017. Dumnezeu se bucură de fiecare mic gest de bunătate pe care îl facem faţă de cei în nevoie. Şi e încântat şi când răspândim sămânţa iubirii Sale în familiile noastre, în bisericile şi comunităţile noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...