Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Minunea dintr-o sămânţă

  Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera. 2 Corinteni 9:6

  Fiul meu tocmai scosese din buzunar o sămânţă mică, neagră şi lucioasă. L-am întrebat de ce era atât de legat de ea. Avea doar cinci ani şi părea prea mic să fie interesat de ceva minuscul, cum ar fi o sămânţă. într-o seară, înainte de a merge la culcare, m-a întrebat: „Mami, cum creşte o sămânţă?” Am încercat să îmi aduc aminte noţiunile elementare de ştiinţă, i-am explicat că cea mai bună modalitate de a afla cum cresc plantele este să punem sămânţa în pământ şi să urmărim ce se întâmplă, l-am promis că o să-l ajut cu acest experiment ziua următoare.

  Câteva zile la rând, băiatul meu a fost foarte fericit să se ocupe de sămânţă. În fiecare zi, înainte să răsară soarele, deja verifica pământul şi era pregătit cu un pahar de apă. Îmi aduc aminte entuziasmul lui când a răsărit primul fir verde şi, într-un final, silueta unui pom guyabano şi-a făcut apariţia în lumina soarelui. Bucuria lui a fost de nedescris.

  Pe măsură ce mica plantă creştea, m-am gândit la bucuria pe care trebuie să o fi simţit Dumnezeu când ne-a modelat cu propria mână. Ne-a considerat „sfinţii care sunt în ţară, oamenii evlavioşi, sunt toată plăcerea mea” (Psalmii 16:3). Dumnezeu acordă o atenţie specială tuturor nevoilor noastre. Se îngrijeşte până şi de cele mai mici nevoi ale noastre. Ne urmăreşte creşterea cu foarte multă dragoste şi duioşie. E încântat de loialitatea noastră. Îi plac rugăciunile noastre. Nu ne întoarce niciodată spatele. Ne înfăşoară într-un belşug de binecuvântări, ca să ne putem trăi viaţa în pace şi linişte. Când viaţa pare grea şi vin încercări şi greutăţi, ne invită să ne ridicăm ochii spre cer, în meditaţie şi rugăciune. Ne pune la dispoziţie toate resursele care ne ajută să ne conturăm şi să ne consolidăm speranţa, care să poată străluci în viaţa celor din jurul nostru.

  Acum câţiva ani, micuţa sămânţă devenită pom a făcut primele fructe, iar băiatul meu a fost peste măsură de încântat să le culeagă. Privind pomul cum creşte, i se citea pe faţă bucuria de a şti că o dată în viaţă a contribuit la creşterea unui pom, unul care face fructe bune pentru sănătate. Se cade să medităm la faptul că şi în viaţa noastră există un Dumnezeu care ne veghează în mod constant, bucurându-Se de tot ce facem pentru El. De asemenea, Se bucură de fiecare mic gest de bunătate pe care îl facem faţă de cei în nevoie. Şi e încântat şi când răspândim sămânţa iubirii Sale în familiile noastre, în bisericile şi comunităţile noastre.

  Leah A. Salloman

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...