Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Minunea dintr-o sămânţă

  Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera. 2 Corinteni 9:6

  Fiul meu tocmai scosese din buzunar o sămânţă mică, neagră şi lucioasă. L-am întrebat de ce era atât de legat de ea. Avea doar cinci ani şi părea prea mic să fie interesat de ceva minuscul, cum ar fi o sămânţă. într-o seară, înainte de a merge la culcare, m-a întrebat: „Mami, cum creşte o sămânţă?” Am încercat să îmi aduc aminte noţiunile elementare de ştiinţă, i-am explicat că cea mai bună modalitate de a afla cum cresc plantele este să punem sămânţa în pământ şi să urmărim ce se întâmplă, l-am promis că o să-l ajut cu acest experiment ziua următoare.

  Câteva zile la rând, băiatul meu a fost foarte fericit să se ocupe de sămânţă. În fiecare zi, înainte să răsară soarele, deja verifica pământul şi era pregătit cu un pahar de apă. Îmi aduc aminte entuziasmul lui când a răsărit primul fir verde şi, într-un final, silueta unui pom guyabano şi-a făcut apariţia în lumina soarelui. Bucuria lui a fost de nedescris.

  Pe măsură ce mica plantă creştea, m-am gândit la bucuria pe care trebuie să o fi simţit Dumnezeu când ne-a modelat cu propria mână. Ne-a considerat „sfinţii care sunt în ţară, oamenii evlavioşi, sunt toată plăcerea mea” (Psalmii 16:3). Dumnezeu acordă o atenţie specială tuturor nevoilor noastre. Se îngrijeşte până şi de cele mai mici nevoi ale noastre. Ne urmăreşte creşterea cu foarte multă dragoste şi duioşie. E încântat de loialitatea noastră. Îi plac rugăciunile noastre. Nu ne întoarce niciodată spatele. Ne înfăşoară într-un belşug de binecuvântări, ca să ne putem trăi viaţa în pace şi linişte. Când viaţa pare grea şi vin încercări şi greutăţi, ne invită să ne ridicăm ochii spre cer, în meditaţie şi rugăciune. Ne pune la dispoziţie toate resursele care ne ajută să ne conturăm şi să ne consolidăm speranţa, care să poată străluci în viaţa celor din jurul nostru.

  Acum câţiva ani, micuţa sămânţă devenită pom a făcut primele fructe, iar băiatul meu a fost peste măsură de încântat să le culeagă. Privind pomul cum creşte, i se citea pe faţă bucuria de a şti că o dată în viaţă a contribuit la creşterea unui pom, unul care face fructe bune pentru sănătate. Se cade să medităm la faptul că şi în viaţa noastră există un Dumnezeu care ne veghează în mod constant, bucurându-Se de tot ce facem pentru El. De asemenea, Se bucură de fiecare mic gest de bunătate pe care îl facem faţă de cei în nevoie. Şi e încântat şi când răspândim sămânţa iubirii Sale în familiile noastre, în bisericile şi comunităţile noastre.

  Leah A. Salloman

  Minunea dintr-o sămânţă - 2017. Dumnezeu se bucură de fiecare mic gest de bunătate pe care îl facem faţă de cei în nevoie. Şi e încântat şi când răspândim sămânţa iubirii Sale în familiile noastre, în bisericile şi comunităţile noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...