Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Dumnezeu iartă

  Dacă ne mărturisim păcatele. El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

  Anul acesta o să fii în clasa a patra şi ar trebui să ştii câte ceva despre ţara ta, Canada, i-am spus eu fiului nostru Mark. Când vine vacanţa, o să străbatem cu maşina provinciile, până tocmai în Newfoundland. O să fie o experienţă educativă pentru tine şi o să fie tare plăcut.

  Şi a fost plăcut să vedem provinciile din preerie, să adunăm ametiste prin Ontario, să traversăm podul urmând o maşină de poliţie, pentru că ne-am rătăcit, şi să vizităm clădirile Parlamentului. Am admirat câmpiile lui Abraham şi am înotat în râul St. Lawrence. Am văzut chiar o balenă ieşind la suprafaţă. Am urmărit un meşteşugar sculptând şi am cumpărat chiar câteva obiecte sculptate în Quebec.

  Înaintând prin peninsula Gaspe, am ajuns în oraşul Gaspe. Ne-am oprit, am făcut cumpărături, am urmărit păsări cu binoclul şi am adăugat câteva nume pe lista noastră anuală de păsări pe care le-am observat.

  În golful Agate, am colecţionat agate. Acolo, Mark a intrat în apă, dar nu a putut înota, din cauza valurilor. Îl izbeau, dar el a rămas pe poziţie. Era încă mic şi ar fi putut fi tras în larg, după cum aveam să realizez ulterior, dar s-a simţit foarte bine pe moment. Când a venit vinerea, am găsit un motel şi ne-am pregătit de Sabat. Ziua următoare, ne-am trezit devreme, întrucât voiam să mergem în tabăra Pugwash. O bătaie la uşă ne-a luat prin surprindere. Era proprietara motelului.

  – S-a întâmplat ceva? E foarte devreme şi am auzit că v-aţi trezit.

  – Nu, e sâmbătă, şi vrem să mergem într-o tabără.

  – Dar azi e duminică, ieri a fost sâmbătă, a răspuns ea.

  Am fost şocată. De-a dreptul şocată. Gândindu-mă la ce făcusem cu o zi înainte, m-am îngrozit. Pierdusem o zi, cumva, de-a lungul drumului. Fiul meu a întrebat în lacrimi:

  – Mamă, o să ne ierte Dumnezeu că am călcat Sabatul?

  – Da, Mark. O să ne ierte, pentru că nu ne-am dat seama ce zi este, l-am asigurat eu. Faţa mică i-a fost cuprinsă de linişte când ne-am rugat şi ne-am cerut iertare, întrucât, efectiv, ne părea rău. Pacea a coborât asupra gândurilor noastre de nelinişte. Cât este de bine să ştim că Tatăl nostru ceresc înţelege totul şi ne putem întotdeauna încrede în El!

  Muriel Heppel

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...