Ce înseamnă să dai mărturie?

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie. Psalmii 34:7

  Ce înseamnă, în sens creștin, „să dai mărturie”? Dintotdeauna am considerat că înseamnă să le spui oamenilor ce știi, să le împărtășești cunoștințe și să faci pentru ei lucruri, astfel ca, într-un final, ei să fie convinși și convertiți. Era responsabilitatea mea să dau această mărturie, ca să fiu o bună creștină și să îi fac pe alții creștini la fel ca mine. Trebuie să recunosc că genul acesta de mărturie nu mi s-a potrivit niciodată. În majoritatea ocaziilor în care am încercat să îl pun în practică, mi s-a părut anost.

  În urmă cu câteva săptămâni, am început să mă gândesc ce înseamnă „a da mărturie”. După cum înțeleg eu lucrurile, înseamnă să vezi ceva; să fii acolo, să pui tu însuți în practică și să fii în stare să testezi ceva în virtutea a ceea ce ai văzut, auzit și trăit tu însuți. Am început să cred că forma substantivală a termenului se potrivea mai bine decât forma verbală cu ceea ce cred eu despre Dumnezeu. „Mărturia” mea este ceea ce am văzut și trăit pe pielea mea în ceea ce îl privește pe Dumnezeu și grijă Sa. Este vorba despre Dumnezeu și ceea ce face El – nu despre mine și ceea ce cred eu că știu sau lucrul de care cred eu că trebuie să te conving pe tine.

  De ce am adus vorba despre „mărturie”? Tocmai am auzit o istorie interesantă și m-am hotărât să o verific. M-am dus la pastorul Shin. El fusese în vizită la spital la două fete coreene accidentate de o camionetă. Era cu câteva zile înainte de întoarcerea lor în Coreea și se îndreptau spre un magazin să cumpere niște lucruri pe care să le ia cu ele. Când au traversat, au fost lovite de mașină și proiectate pe marginea drumului. Șoferul camionetei a oprit și s-a uitat la ele speriat, nu cumva să fi murit. Capota mașinii lui era grav avariată, întrucât avusese viteză mare. A fost surprins și ușurat să vadă că fetele s-au ridicat în picioare de pe marginea drumului – evident, nu erau moarte. Dar el continua să o caute pe cea de-a treia fată, îmbrăcată în galben. A mers în susul și în josul drumului, a căutat-o chiar și în șanț, dar n-a găsit-o. Șoferul susținea că văzuse trei fete și că pe cea în galben o lovise prima. Dar nu era nicio fată în galben, cel puțin nicio fată pe care să o poată vedea cineva în afară de șofer.

  A fost o plăcere să auzi istoria povestită de cineva care a luat parte la ea – o mărturie la prima mână. Nu a dobândit niciun element de fantastic odată cu repovestirea. Când auzim ceva de la un martor, sunt mai multe șanse să credem ce auzim. Eu vreau să fiu genul acesta de martor.

  Janell Brauer

  Ce înseamnă să dai mărturie? - 2017. „Mărturia” este vorba despre Dumnezeu și ceea ce face El - nu despre mine și ceea ce cred eu că știu sau lucrul de care cred eu că trebuie să te conving pe tine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...