Articolul precedentOfertă specială
  Articolul următorFiind un trimis demn de încredere

  Ești sănătoasă pe dinăuntru?

  Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă. 1 Samuel 16:7

  Aveam zece ani când ne-am mutat dintr-o casă mică, închiriată, de pe Franklin Street, într-o casă mai mare, pe Front Street, casă care avea să fie a noastră. Nu mai aveam dormitorul la subsol. Iar curtea era plină de pomi. Era un măr ornamental, care făcea mere mici și roșii. Îmi aduc aminte că am încercat (nu și reușit) să le mănânc. Mai era un pom care făcea mere mari, din care mama făcea plăcinte, crisp de măr și alte deserturi delicioase. Aveam pruni, arțari cu frunze argintii, ulmi și frasini. Dar cei mai mari erau plopii din apropierea ușii principale.

  În măr mă puteam cățăra, dar cele mai de jos ramuri ale plopului erau mult deasupra capului meu. Trunchiurile lor erau atât de groase, că nu le puteam cuprinde. Nu știu cât de bătrâni erau, dar ofereau o fericită umbră și multe frunze toamna. (Această ultimă parte era o plăcere pentru mine, dar nu și pentru părinții mei.) Copacii păreau să se afle acolo de o sută de ani și speram să rămână mulți alții.

  După ce m-am mutat de acasă, mama mi-a spus că plopii au trebuit tăiați. Pe dinafară păreau sănătoși, dar pe dinăuntru erau putrezi și goi. Era periculos să fie lăsați, pentru că se puteau crăpa și puteau lovi ceva – cum ar fi casa noastră – sau pe cineva. Doar aparent erau bine.

  Mă întreb dacă același lucru se poate spune și despre anumiți creștini – sau despre mine. Mergem la biserică în mod regulat. Avem funcții și responsabilități în biserică, de care ne achităm conștiincios. Nu facem ce nu trebuie și facem tot ce trebuie. Dar ce vede Dumnezeu când Se uită la noi? Când ne vede inima?

  Poate că pe semenii noștri îi putem păcăli, la fel și pe membrii bisericii, chiar și pe membrii familiei, dar pe Dumnezeu nu îl putem păcăli. El vede ce suntem pe interior. Vede dacă suntem sănătoși pe dinăuntru. El vede găurile pe care doar El le poate umple. Spre deosebire de acei plopi, nu suntem condamnați la tăiere. Indiferent cât gol poate exista în oricare dintre noi, Dumnezeu are un remediu. Dumnezeu ne poate umple cu Duhul Său, cu caracterul Său desăvârșit, cu iubirea Sa desăvârșită. Nu trebuie decât să cerem. Și să acceptăm.

  Barbara Lankford

  Ești sănătoasă pe dinăuntru? - 2017. Indiferent cât gol poate exista în oricare dintre noi, Dumnezeu are un remediu. Dumnezeu ne poate umple cu Duhul Său, cu caracterul Său desăvârșit, cu iubirea Sa desăvârșită. Nu trebuie decât să cerem. Și să acceptăm.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...