Articolul precedentOfertă specială
  Articolul următorFiind un trimis demn de încredere

  Ești sănătoasă pe dinăuntru?

  Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă. 1 Samuel 16:7

  Aveam zece ani când ne-am mutat dintr-o casă mică, închiriată, de pe Franklin Street, într-o casă mai mare, pe Front Street, casă care avea să fie a noastră. Nu mai aveam dormitorul la subsol. Iar curtea era plină de pomi. Era un măr ornamental, care făcea mere mici și roșii. Îmi aduc aminte că am încercat (nu și reușit) să le mănânc. Mai era un pom care făcea mere mari, din care mama făcea plăcinte, crisp de măr și alte deserturi delicioase. Aveam pruni, arțari cu frunze argintii, ulmi și frasini. Dar cei mai mari erau plopii din apropierea ușii principale.

  În măr mă puteam cățăra, dar cele mai de jos ramuri ale plopului erau mult deasupra capului meu. Trunchiurile lor erau atât de groase, că nu le puteam cuprinde. Nu știu cât de bătrâni erau, dar ofereau o fericită umbră și multe frunze toamna. (Această ultimă parte era o plăcere pentru mine, dar nu și pentru părinții mei.) Copacii păreau să se afle acolo de o sută de ani și speram să rămână mulți alții.

  După ce m-am mutat de acasă, mama mi-a spus că plopii au trebuit tăiați. Pe dinafară păreau sănătoși, dar pe dinăuntru erau putrezi și goi. Era periculos să fie lăsați, pentru că se puteau crăpa și puteau lovi ceva – cum ar fi casa noastră – sau pe cineva. Doar aparent erau bine.

  Mă întreb dacă același lucru se poate spune și despre anumiți creștini – sau despre mine. Mergem la biserică în mod regulat. Avem funcții și responsabilități în biserică, de care ne achităm conștiincios. Nu facem ce nu trebuie și facem tot ce trebuie. Dar ce vede Dumnezeu când Se uită la noi? Când ne vede inima?

  Poate că pe semenii noștri îi putem păcăli, la fel și pe membrii bisericii, chiar și pe membrii familiei, dar pe Dumnezeu nu îl putem păcăli. El vede ce suntem pe interior. Vede dacă suntem sănătoși pe dinăuntru. El vede găurile pe care doar El le poate umple. Spre deosebire de acei plopi, nu suntem condamnați la tăiere. Indiferent cât gol poate exista în oricare dintre noi, Dumnezeu are un remediu. Dumnezeu ne poate umple cu Duhul Său, cu caracterul Său desăvârșit, cu iubirea Sa desăvârșită. Nu trebuie decât să cerem. Și să acceptăm.

  Barbara Lankford

  Ești sănătoasă pe dinăuntru? - 2017. Indiferent cât gol poate exista în oricare dintre noi, Dumnezeu are un remediu. Dumnezeu ne poate umple cu Duhul Său, cu caracterul Său desăvârșit, cu iubirea Sa desăvârșită. Nu trebuie decât să cerem. Și să acceptăm.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...