Articolul precedentFiind un trimis demn de încredere
  Articolul următorBucuria de a crea

  Dumnezeul meu întoarce paginile

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și Tu, Doamne, îl și cunoști în totul. Psalmii 139:4

  Când eu și sora mea am moștenit o clădire comercială pe care tata o construise cu mulți ani în urmă, nu aveam nici cea mai mică idee că Tatăl meu ceresc îmi va fi alături în dificila postură de proprietară. Chiriașul s-a mutat cu cinci luni înainte de expirarea contractului de închiriere, așa că a fost necesar să găsesc un chiriaș. Suma provenită din chirie nu era doar un plus în buget, ci era consistentă, așa că aveam nevoie să găsesc un chiriaș pe termen lung.

  Clădirea fusese ocupată vreme îndelungată, așa că nu o văzusem niciodată goală. Am fost șocată să văd cu ce ne confruntam: acoperiș spart, o sală mare de expoziții la parter, care necesita curățenie, și mai erau și dependințele. Eu și sora mea am fost binecuvântate când o companie mare s-a arătat interesată și a lăsat să se înțeleagă că ar putea remedia aceste probleme, deschizând acolo un nou mare magazin. La urma urmei, locația era ideală.

  Documentele ce au trebuit încheiate ulterior nu păreau promițătoare și, pe măsură ce zilele treceau, mă durea stomacul tot mai tare. Deseori vorbeam cu Tatăl meu ceresc despre ce să fac și cum să iau decizia cea mai bună. Într-o dimineață, trebuia să decid dacă să semnez și să trimit înapoi unele documente și, pe măsură ce citeam din devoționalul meu, Dumnezeu îmi vorbea: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Am fost cuprinsă de pace, simțind cum Dumnezeu îmi ridică povara acelei zile și mă ajută să iau decizia corectă. Am semnat documentele și le-am trimis înapoi.

  Ieri, am primit un mesaj pe e-mail de la companie, care a revizuit documentul și ni-l trimitea mie și surorii mele pentru semnăturile finale. Dar eu eram în Kansas City la fiica mea, ca să am grijă de familia ei în timp ce ea era operată, așa că nu am deschis e-mailul.

  În această dimineață, mi-am deschis devoționalul la 29 noiembrie și am citit: „Dumnezeu are grijă de mine și de tine.” Dumnezeu a intervenit din nou. A întors paginile devoționalului exact acolo unde aveam nevoie pentru acea zi. Nu știu ce scrie în documente. Probabil că sunt convenabile pentru noi. Poate că s-a luat o decizie împotriva locației noastre. Știu doar că Dumnezeu va fi cu mine și va fi la fel și cu tine, indiferent de problema pe care o ai. Probabil că va fi vorba de ceva mai important decât închirierea unei clădiri. Mică sau nu, dacă problema este importantă pentru noi, are grijă Dumnezeu.

  Judy Gray Seeger Cheery

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...