Articolul precedentBucuria de a crea
  Articolul următorSperanță pentru o inimă necăjită

  Un nou mod de a te ruga

  Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5:16

  Simți vreodată că rugăciunile tale nu s-au înălțat nici măcar cât să atingă tavanul? Și ție ți-e atât de greu să te concentrezi la propoziții suficient de lungi cât să îți ducă gândul la bun sfârșit? Este lista ta de rugăciune atât de lungă încât nu îi poți ajunge capătul? Poate că ești la un pas de a renunța la rugăciune. Și eu am fost – până când cineva mi-a sugerat să îmi scriu rugăciunile, fie de mână, fie la calculator. Îmi câștig existența din scris, așa că gândul de a scrie și mai mult era detestabil. Dar am încercat.

  Era ceva nou, întrucât de ani de zile eu mă rog în timp ce mă plimb și consider că rugăciunea și plimbatul sunt o combinație încântătoare. La un moment dat, am început să am probleme cu spatele, așa că am început să merg cu bicicleta. Mersul pe bicicletă și rugăciunea nu erau compatibile. Atunci am trecut la scrisul rugăciunilor.

  Am achiziționat un caiet, separatoare de pagini și hârtie liniată. Am împărțit caietul pe secțiuni și m-am rugat pentru mai multe subiecte în fiecare zi. Folosesc principiul împărțirii unei sarcini mari în mai multe mai mici și mai ușor de îndeplinit. Lista mea de rugăciune este următoarea: luni – probleme personale; marți – soț sau alte persoane importante; miercuri – familie și familia extinsă; joi – prieteni; vineri – pregătire pentru Sabat și misionari; Sabat – pastorul și familia, precum și conducătorii bisericii; duminică – țară și conducătorii țării. Țin acest jurnal într-un coș, întrucât îl folosesc împreună cu pixuri, o Biblie și alte materiale de studiu.

  Subiectele sunt enumerate pe prima pagină. Dacă o rugăciune a primit răspuns, o notez cu culoare diferită sau o subliniez și o mut la sfârșit, la secțiunea de rugăciuni ascultate. Într-o zi mai mohorâtă sufletește, începe să citești secțiunea de rugăciuni ascultate și o să sfârșești slăvindu-L pe Dumnezeu.

  Am crezut că n-o să-mi placă să scriu mai mult, dar îmi place. Mă ține concentrată. Mintea nu îmi mai rătăcește te miri pe unde. Nu trebuie să mă preocup de gramatică sau de ortografie, din moment ce doar Dumnezeu va citi ce scriu și are capacitatea nu doar să îmi descifreze mâzgăliturile, ci și să îmi citească inima. Rugăciunile nu sunt atât de mult pentru El, cât sunt pentru mine, practice pentru umblarea mea pe pământ. Dumnezeu deja știe ce vreau și ce am nevoie.

  Acest stil de rugăciune a eliminat mult din presiune. Dumnezeu îmi cunoaște inima în fiecare zi a săptămânii. Poate că îmi ia o săptămână să parcurg toate cererile, dar le parcurg într-un mod ordonat. Încearcă această nouă modalitate de a te ruga. O să îți placă!

  Nancy L. Van Pelt

  Un nou mod de a te ruga - 2017. Dumnezeu îmi cunoaște inima în fiecare zi a săptămânii. Poate că îmi ia o săptămână să parcurg toate cererile, dar le parcurg într-un mod ordonat. Încearcă această nouă modalitate de a te ruga. O să îți placă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...