Articolul precedentBucuria de a crea
  Articolul următorSperanță pentru o inimă necăjită

  Un nou mod de a te ruga

  Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5:16

  Simți vreodată că rugăciunile tale nu s-au înălțat nici măcar cât să atingă tavanul? Și ție ți-e atât de greu să te concentrezi la propoziții suficient de lungi cât să îți ducă gândul la bun sfârșit? Este lista ta de rugăciune atât de lungă încât nu îi poți ajunge capătul? Poate că ești la un pas de a renunța la rugăciune. Și eu am fost – până când cineva mi-a sugerat să îmi scriu rugăciunile, fie de mână, fie la calculator. Îmi câștig existența din scris, așa că gândul de a scrie și mai mult era detestabil. Dar am încercat.

  Era ceva nou, întrucât de ani de zile eu mă rog în timp ce mă plimb și consider că rugăciunea și plimbatul sunt o combinație încântătoare. La un moment dat, am început să am probleme cu spatele, așa că am început să merg cu bicicleta. Mersul pe bicicletă și rugăciunea nu erau compatibile. Atunci am trecut la scrisul rugăciunilor.

  Am achiziționat un caiet, separatoare de pagini și hârtie liniată. Am împărțit caietul pe secțiuni și m-am rugat pentru mai multe subiecte în fiecare zi. Folosesc principiul împărțirii unei sarcini mari în mai multe mai mici și mai ușor de îndeplinit. Lista mea de rugăciune este următoarea: luni – probleme personale; marți – soț sau alte persoane importante; miercuri – familie și familia extinsă; joi – prieteni; vineri – pregătire pentru Sabat și misionari; Sabat – pastorul și familia, precum și conducătorii bisericii; duminică – țară și conducătorii țării. Țin acest jurnal într-un coș, întrucât îl folosesc împreună cu pixuri, o Biblie și alte materiale de studiu.

  Subiectele sunt enumerate pe prima pagină. Dacă o rugăciune a primit răspuns, o notez cu culoare diferită sau o subliniez și o mut la sfârșit, la secțiunea de rugăciuni ascultate. Într-o zi mai mohorâtă sufletește, începe să citești secțiunea de rugăciuni ascultate și o să sfârșești slăvindu-L pe Dumnezeu.

  Am crezut că n-o să-mi placă să scriu mai mult, dar îmi place. Mă ține concentrată. Mintea nu îmi mai rătăcește te miri pe unde. Nu trebuie să mă preocup de gramatică sau de ortografie, din moment ce doar Dumnezeu va citi ce scriu și are capacitatea nu doar să îmi descifreze mâzgăliturile, ci și să îmi citească inima. Rugăciunile nu sunt atât de mult pentru El, cât sunt pentru mine, practice pentru umblarea mea pe pământ. Dumnezeu deja știe ce vreau și ce am nevoie.

  Acest stil de rugăciune a eliminat mult din presiune. Dumnezeu îmi cunoaște inima în fiecare zi a săptămânii. Poate că îmi ia o săptămână să parcurg toate cererile, dar le parcurg într-un mod ordonat. Încearcă această nouă modalitate de a te ruga. O să îți placă!

  Nancy L. Van Pelt

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...