Vindecarea inimii tale

  Dacă ne mărturisim păcatele. El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

  Sunt încă uimită de această promisiune. Când Și-a făcut apariția în casa în care mă drogăm încercând să mă sinucid, Dumnezeu mi-a arătat o frântură din felul în care voi fi în prima zi după înviere – un copil nevinovat, l-am spus atunci: „Eu n-am fost niciodată nevinovată.”

  Iar El mi-a spus: „Eu nu te-am văzut niciodată altfel decât nevinovată.” Era pentru prima oară în viața mea când mă simțeam iubită. Doar am suspinat. Nu îmi venea să cred. Poate, că ești și tu ca mine și îți vine greu să crezi că poți, într-adevăr, să fii curată. Sau poate că pentru tine lucrurile au stat complet altfel. Poate că tu te regăsești în prietena mea Fran.

  La început, ai putea crede că Fran în niciun caz nu poate înțelege ce înseamnă să fii recuperat, reabilitat. Vreau să zic că ea nu s-a drogat niciodată, nu a băut niciodată alcool, nu a fost niciodată abuzată, nu a avut niciuna dintre dependențele cele mai negre. Este o cititoare excelentă a Bibliei și face lucrare într-o mie și una de feluri. Dacă ar fi ca cineva să fie ca un copil nevinovat, atunci ea probabil ar fi aceea.

  Cam cu un an în urmă, Fran mi-a spus că nu reușea să se regăsească în următorul verset: „Pentru că zici: «Sunt bogat, m-am îmbogățit și nu duc lipsă de nimic», și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol” (Apocalipsa 3:17). Nu se putea imagina într-o stare nenorocită. Când se uita la viața ei, crucea i se părea o risipă de forță în cazul ei. „Chiar așa? Dumnezeu a revărsat tot cerul și Și-a dat Fiul să moară pentru că, din când în când, mai sunt și eu lipsită de răbdare?”

  Dar, treptat, cu blândețe, Dumnezeu i-a descoperit mizeria din inima ei. Și sunt aceleași lucruri pe care le avem cu toții: răni făcute de alții, setea să fim iubiți și prețuiți, alegerea unor modalități stupide, egoiste, de a ne împlini acele nevoi. Fie că alegi droguri, sex sau realizări (asemenea lui Fran), rezultatul este același: tot ți-e sete și tot într-o stare nenorocită ești. Dumnezeu i-a arătat lui Fran că e ca și când ar avea o formă gravă de dirofilarioză (viermi cardiaci, la animale). E o boală mortală. Incredibil este că Dumnezeu spune: „Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26).

  El nu doar că e dispus să ne ierte, ci și își dorește enorm să ne vindece inimile și este încântat să facă acest lucru pentru noi.

  Cheri Peters

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...