Te rog, oprește ploaia!

Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

Cu ceva ani în urmă, Oklahoma a avut parte de o primăvară și o vară extrem de ploioase. Zile la rând ploua, chiar dacă doar puțin. Noi, cei din Oklahoma, nu suntem obișnuiți cu așa o ploaie și începeam să ne întrebăm ce se întâmplă.

În fiecare an, familia noastră merge într-o tabără cu cortul, la mijlocul lunii iulie. Este un eveniment mult așteptat în familia Sagel. Într-o vară obișnuită, în mijlocul lunii iulie sunt șanse să avem parte de cele mai înalte temperaturi, așa că, de obicei, leșinăm de cald în tabără. Mai sunt uneori furtuni de vară și a devenit aproape o tradiție să avem parte cel puțin de o ploaie torențială, dar rareori avem parte de perioade lungi de ploaie.

În orice caz, anul acesta, pe măsură ce se apropia perioada excursiei, ploaia nu părea să se domolească. Cei care merg regulat cu cortul știu din experiență cât de interesantă poate deveni viața într-un cort atunci când plouă mult, așa că speram și ne rugăm ca vremea să se îmbunătățească. Însă nu păreau să existe șanse în acest sens.

În sfârșit, a venit săptămâna în care trebuia să plecăm. Încă ploua, l-am scris celui care organiza tabăra și l-am întrebat cum arată vremea acolo. Și acolo ploua.

Ne-am făcut bagajele ca de obicei, dar situația nu părea favorabilă deloc. Luni. Marți. Miercuri. Joi. Ploaie… ploaie… ploaie. Vineri dimineața. Ploaie. Ne propuseserăm să plecăm vineri după-amiază. Brusc, când am pornit la drum înspre tabără, s-a oprit ploaia. Era senin când am intrat în pădurea Wewoka. A rămas senin și însorit cât timp s-au desfășurat întâlnirile.

Ne-am simțit foarte bine cu toții, dar la scurt timp după ce ne-am întors acasă a început să plouă din nou. Ziua următoare i-am scris un e-mail directorului taberei și l-am întrebat cum a fost acolo după ce plecaserăm noi. Mi-a spus că au strâns corturile și le-au pus la adăpost, după care a reînceput ploaia.

Momentele alese de Dumnezeu sunt întotdeauna perfecte, iar El dorește ce este cel mai bine pentru copiii Săi. Poate că oprirea ploii pentru tabăra noastră a fost un lucru minor, dar a însemnat mult pentru cei care au participat și i-a adus încurajare acestui copil al lui Dumnezeu, care sunt eu, a cărui credință e uneori încercată!

Robin Sagel

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video