Te rog, oprește ploaia!

  Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

  Cu ceva ani în urmă, Oklahoma a avut parte de o primăvară și o vară extrem de ploioase. Zile la rând ploua, chiar dacă doar puțin. Noi, cei din Oklahoma, nu suntem obișnuiți cu așa o ploaie și începeam să ne întrebăm ce se întâmplă.

  În fiecare an, familia noastră merge într-o tabără cu cortul, la mijlocul lunii iulie. Este un eveniment mult așteptat în familia Sagel. Într-o vară obișnuită, în mijlocul lunii iulie sunt șanse să avem parte de cele mai înalte temperaturi, așa că, de obicei, leșinăm de cald în tabără. Mai sunt uneori furtuni de vară și a devenit aproape o tradiție să avem parte cel puțin de o ploaie torențială, dar rareori avem parte de perioade lungi de ploaie.

  În orice caz, anul acesta, pe măsură ce se apropia perioada excursiei, ploaia nu părea să se domolească. Cei care merg regulat cu cortul știu din experiență cât de interesantă poate deveni viața într-un cort atunci când plouă mult, așa că speram și ne rugăm ca vremea să se îmbunătățească. Însă nu păreau să existe șanse în acest sens.

  În sfârșit, a venit săptămâna în care trebuia să plecăm. Încă ploua, l-am scris celui care organiza tabăra și l-am întrebat cum arată vremea acolo. Și acolo ploua.

  Ne-am făcut bagajele ca de obicei, dar situația nu părea favorabilă deloc. Luni. Marți. Miercuri. Joi. Ploaie… ploaie… ploaie. Vineri dimineața. Ploaie. Ne propuseserăm să plecăm vineri după-amiază. Brusc, când am pornit la drum înspre tabără, s-a oprit ploaia. Era senin când am intrat în pădurea Wewoka. A rămas senin și însorit cât timp s-au desfășurat întâlnirile.

  Ne-am simțit foarte bine cu toții, dar la scurt timp după ce ne-am întors acasă a început să plouă din nou. Ziua următoare i-am scris un e-mail directorului taberei și l-am întrebat cum a fost acolo după ce plecaserăm noi. Mi-a spus că au strâns corturile și le-au pus la adăpost, după care a reînceput ploaia.

  Momentele alese de Dumnezeu sunt întotdeauna perfecte, iar El dorește ce este cel mai bine pentru copiii Săi. Poate că oprirea ploii pentru tabăra noastră a fost un lucru minor, dar a însemnat mult pentru cei care au participat și i-a adus încurajare acestui copil al lui Dumnezeu, care sunt eu, a cărui credință e uneori încercată!

  Robin Sagel

  Te rog, oprește ploaia! - 2017. Momentele alese de Dumnezeu sunt întotdeauna perfecte, iar El dorește ce este cel mai bine pentru copiii Săi. Poate că oprirea ploii pentru tabăra noastră a fost un lucru minor, dar a însemnat mult pentru cei care au participat și i-a adus încurajare acestui copil al lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.