Mângâierea unei mame

  Cum mângâie pe cineva mamă-sa, așa va voi mângâia Eu; da, veți fi mângâiați în Ierusalim! Isaia 66:13

  Pe drumul cu mașina către pet-shop, fiica mea nu-și găsea locul de fericire în timp ce își imagina primul ei pește. Ajunsă acolo, s-a uitat la sute de ființe înotătoare înainte să găsească peștele preferat. Apoi a început să își urmărească peștele fosforescent strălucind în acvariul din dormitorul ei.

  Din nefericire, peștele nu făcea la fel de bine. Mai târziu în aceeași zi, fiica mea a arătat cu degetul spre acvariu. Vedeam cum peștele își țuguia buzele, se îndrepta spre suprafața apei și scotea capul afară.

  „E dansul morții”, a declarat solemn fiica mea. După câteva ore, peștele era mort. M-am uitat insistent la cadavrul portocaliu de pe pietrele roz nou-nouțe de pe fundul acvariului. Dorindu-mi din suflet să pot șterge tristețea de pe fața fiicei mele, m-am gândit la o tură rapidă până la pet-shop ca să înlocuiesc peștișorul.

  Stând însă pe loc, am simțit că Dumnezeu îmi cere să rămân prezentă pentru fiica mea, lăsând-o să plângă tare și din tot sufletul; am îmbrățișat-o strâns, iar ea și-a lăsat capul pe umărul meu. Într-un final, suspinele ei s-au domolit, creând ocazia să discutăm despre experiența pierderii.

  Ca multe mame, mi-aș dori să îmi protejez copiii de confruntările vieții cotidiene. Uneori viața arată altfel decât ne așteptăm. Relațiile se destramă. Banii se termină. Sănătatea dispare. Nesiguranța visurilor spulberate ne lasă cu sentimentul de neliniște.

  În asemenea ocazii, am face bine să medităm la promisiunea făcută de Domnul nostru despre mângâierea celor care plâng. În Hristos, avem un Salvator care a îndurat măsura supremă de suferință cunoscută umanității. Sacrificiul Său pe cruce constituie un perpetuu semn de aducere-aminte cu privire la iubirea Lui statornică pentru toți oamenii.

  Ca femei, putem fi sigure că Dumnezeu Se preocupă profund de toate nevoile noastre. În 2 Corinteni 1:3,4, ni se spune că Părintele îndurărilor ne mângâie, astfel ca să putem să îi mângâiem și noi pe alții. Faptul că împărțim cu Isus poverile noastre ne ajută să ne eliberăm din corzile și stresurile vieții. Pe măsură ce Isus ne umple inima cu balsamul Său vindecător, ne simțim înviorate și pregătite să îi slujim pe cei din jurul nostru.

  Bronwyn Worthington

  Mângâierea unei mame - 2017. Faptul că împărțim cu Isus poverile noastre ne ajută să ne eliberăm din corzile și stresurile vieții. Pe măsură ce Isus ne umple inima cu balsamul Său vindecător, ne simțim înviorate și pregătite să îi slujim pe cei din jurul nostru.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...