Mângâierea unei mame

  Cum mângâie pe cineva mamă-sa, așa va voi mângâia Eu; da, veți fi mângâiați în Ierusalim! Isaia 66:13

  Pe drumul cu mașina către pet-shop, fiica mea nu-și găsea locul de fericire în timp ce își imagina primul ei pește. Ajunsă acolo, s-a uitat la sute de ființe înotătoare înainte să găsească peștele preferat. Apoi a început să își urmărească peștele fosforescent strălucind în acvariul din dormitorul ei.

  Din nefericire, peștele nu făcea la fel de bine. Mai târziu în aceeași zi, fiica mea a arătat cu degetul spre acvariu. Vedeam cum peștele își țuguia buzele, se îndrepta spre suprafața apei și scotea capul afară.

  „E dansul morții”, a declarat solemn fiica mea. După câteva ore, peștele era mort. M-am uitat insistent la cadavrul portocaliu de pe pietrele roz nou-nouțe de pe fundul acvariului. Dorindu-mi din suflet să pot șterge tristețea de pe fața fiicei mele, m-am gândit la o tură rapidă până la pet-shop ca să înlocuiesc peștișorul.

  Stând însă pe loc, am simțit că Dumnezeu îmi cere să rămân prezentă pentru fiica mea, lăsând-o să plângă tare și din tot sufletul; am îmbrățișat-o strâns, iar ea și-a lăsat capul pe umărul meu. Într-un final, suspinele ei s-au domolit, creând ocazia să discutăm despre experiența pierderii.

  Ca multe mame, mi-aș dori să îmi protejez copiii de confruntările vieții cotidiene. Uneori viața arată altfel decât ne așteptăm. Relațiile se destramă. Banii se termină. Sănătatea dispare. Nesiguranța visurilor spulberate ne lasă cu sentimentul de neliniște.

  În asemenea ocazii, am face bine să medităm la promisiunea făcută de Domnul nostru despre mângâierea celor care plâng. În Hristos, avem un Salvator care a îndurat măsura supremă de suferință cunoscută umanității. Sacrificiul Său pe cruce constituie un perpetuu semn de aducere-aminte cu privire la iubirea Lui statornică pentru toți oamenii.

  Ca femei, putem fi sigure că Dumnezeu Se preocupă profund de toate nevoile noastre. În 2 Corinteni 1:3,4, ni se spune că Părintele îndurărilor ne mângâie, astfel ca să putem să îi mângâiem și noi pe alții. Faptul că împărțim cu Isus poverile noastre ne ajută să ne eliberăm din corzile și stresurile vieții. Pe măsură ce Isus ne umple inima cu balsamul Său vindecător, ne simțim înviorate și pregătite să îi slujim pe cei din jurul nostru.

  Bronwyn Worthington

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...