Cum arăți?

  Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui loan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând și au priceput că fuseseră cu Isus. Faptele apostolilor 4:13

  Ieșind din parcarea aeroportului, eram pe punctul să plătesc taxa când bărbatul din spatele tejghelei s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Sunteți din India?” I-am spus că nu, apoi s-a uitat la mine din nou și mi-a spus: „Dar așa arătați.” Am considerat că e un compliment foarte frumos datorită atașamentului meu față de această țară. India este unul dintre locurile pe care nu le poți uita niciodată – culorile, mâncarea, frumoasele rochii, florile de iasomie de pe stradă, mirosul de curry și chapatti, muzica și impresionanta arhitectură.

  În timp ce vorbeam cu bărbatul de dincolo de geam, mi-au venit în minte toate aceste imagini și senzații, așa că i-am mulțumit pentru compliment, i-am spus că o bucată din mine este în India. A zâmbit și mi-a oferit ultima bucată de chapatti pe care o avea.

  Mergând spre casă în acea zi, mi-au rămas în minte cuvintele lui: „Așa arătați.” În fiecare zi, de multe ori pe zi, părem într-un anumit fel pentru câte cineva. În fiecare zi creăm o impresie. Dar întrebarea pentru astăzi este: Ce impresie lăsăm asupra inimii și minții celor cu care venim în contact?

  Textul nostru biblic spune: „Au priceput că fuseseră cu Isus.” Cu alte cuvinte, L-au văzut în ei pe Isus. Mulți din orașe, din orășele, de pe strada ta, de la locul tău de muncă și de peste tot caută pe cineva care a fost cu Isus. Tu ai fost cu Isus? Arăți ca și când L-ai cunoaște? Cum poți să arăți așa? Sunt trei modalități prin care putem ajunge să arătăm așa ca El: să ne placă să petrecem timp cu El; să îl oglindim pe El în tot ce spunem și facem și să ne bazăm pe El. În aceste trei moduri vom ajunge să îi semănăm tot mai mult.

  Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Cum arăți? - 2017. Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...