Cum arăți?

  Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui loan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând și au priceput că fuseseră cu Isus. Faptele apostolilor 4:13

  Ieșind din parcarea aeroportului, eram pe punctul să plătesc taxa când bărbatul din spatele tejghelei s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Sunteți din India?” I-am spus că nu, apoi s-a uitat la mine din nou și mi-a spus: „Dar așa arătați.” Am considerat că e un compliment foarte frumos datorită atașamentului meu față de această țară. India este unul dintre locurile pe care nu le poți uita niciodată – culorile, mâncarea, frumoasele rochii, florile de iasomie de pe stradă, mirosul de curry și chapatti, muzica și impresionanta arhitectură.

  În timp ce vorbeam cu bărbatul de dincolo de geam, mi-au venit în minte toate aceste imagini și senzații, așa că i-am mulțumit pentru compliment, i-am spus că o bucată din mine este în India. A zâmbit și mi-a oferit ultima bucată de chapatti pe care o avea.

  Mergând spre casă în acea zi, mi-au rămas în minte cuvintele lui: „Așa arătați.” În fiecare zi, de multe ori pe zi, părem într-un anumit fel pentru câte cineva. În fiecare zi creăm o impresie. Dar întrebarea pentru astăzi este: Ce impresie lăsăm asupra inimii și minții celor cu care venim în contact?

  Textul nostru biblic spune: „Au priceput că fuseseră cu Isus.” Cu alte cuvinte, L-au văzut în ei pe Isus. Mulți din orașe, din orășele, de pe strada ta, de la locul tău de muncă și de peste tot caută pe cineva care a fost cu Isus. Tu ai fost cu Isus? Arăți ca și când L-ai cunoaște? Cum poți să arăți așa? Sunt trei modalități prin care putem ajunge să arătăm așa ca El: să ne placă să petrecem timp cu El; să îl oglindim pe El în tot ce spunem și facem și să ne bazăm pe El. În aceste trei moduri vom ajunge să îi semănăm tot mai mult.

  Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Cum arăți? - 2017. Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...