Cum arăți?

  Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui loan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând și au priceput că fuseseră cu Isus. Faptele apostolilor 4:13

  Ieșind din parcarea aeroportului, eram pe punctul să plătesc taxa când bărbatul din spatele tejghelei s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Sunteți din India?” I-am spus că nu, apoi s-a uitat la mine din nou și mi-a spus: „Dar așa arătați.” Am considerat că e un compliment foarte frumos datorită atașamentului meu față de această țară. India este unul dintre locurile pe care nu le poți uita niciodată – culorile, mâncarea, frumoasele rochii, florile de iasomie de pe stradă, mirosul de curry și chapatti, muzica și impresionanta arhitectură.

  În timp ce vorbeam cu bărbatul de dincolo de geam, mi-au venit în minte toate aceste imagini și senzații, așa că i-am mulțumit pentru compliment, i-am spus că o bucată din mine este în India. A zâmbit și mi-a oferit ultima bucată de chapatti pe care o avea.

  Mergând spre casă în acea zi, mi-au rămas în minte cuvintele lui: „Așa arătați.” În fiecare zi, de multe ori pe zi, părem într-un anumit fel pentru câte cineva. În fiecare zi creăm o impresie. Dar întrebarea pentru astăzi este: Ce impresie lăsăm asupra inimii și minții celor cu care venim în contact?

  Textul nostru biblic spune: „Au priceput că fuseseră cu Isus.” Cu alte cuvinte, L-au văzut în ei pe Isus. Mulți din orașe, din orășele, de pe strada ta, de la locul tău de muncă și de peste tot caută pe cineva care a fost cu Isus. Tu ai fost cu Isus? Arăți ca și când L-ai cunoaște? Cum poți să arăți așa? Sunt trei modalități prin care putem ajunge să arătăm așa ca El: să ne placă să petrecem timp cu El; să îl oglindim pe El în tot ce spunem și facem și să ne bazăm pe El. În aceste trei moduri vom ajunge să îi semănăm tot mai mult.

  Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...