Bun venit acasă!

  Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Nu te-am văzut de când mergeam împreună la Școala de Sabat, la grupa de primară!

  Cine era femeia asta care tocmai i se adresase soțului meu? Studiul Școlii de Sabat se încheiase și ea era tocmai în fața noastră. Eram musafiri și nu știam cine e. Soțul meu a trebuit să o întrebe cum o cheamă.

  – Eu sunt Gwen.

  Trecuseră aproape 60 de ani de când nu o mai văzuse. Ea plecase la o școală cu internat, unde întâlnise un băiat, care era dintr-o familie de fermieri, s-a căsătorit cu el și au avut doi băieți. După aceea i s-a pierdut urma.

  – Am început să vin la biserică acum patru luni și sper să mă botez în această tabără, ne-a zîs ea.

  – Fratele tău și sora ta știu că te botezi? Am întrebat-o eu.

  Sora ei știa, dar de fratele ei nu era sigură că știa. Sora ei rămăsese în biserică, dar fratele ei, nu. În urmă cu zece ani, și el se simțise atras înapoi la Dumnezeu și se botezase. Rătăcise în pustia lumii pentru cel puțin 25 de ani.

  Acum vine la biserică în fiecare Sabat și ne ajută ca diacon. Din când în când, cântă. Mama lor era încă în viață când s-a întors el, dar nu a știut că într-o zi mezina ei va răspunde și ea la chemarea Duhului Sfânt. Ce surpriză va avea în cer, într-o zi, să o vadă pe fiica ei!

  După două săptămâni, în timpul unei mici întâlniri de tabără într-o zonă rurală, iat-o pe Gwen bucurându-se din nou de părtășia cu credincioșii adventiști. La cină, am stat împreună și, într-o doară, i-am spus:

  – Bine ai venit acasă!

  Ulterior, am aflat că i-a picat tare bine când i-am spus aceste cuvinte. La scurt timp, s-a organizat întâlnirea de tabără a întregii noastre conferințe și, la botez, Gwen s-a reconsacrat Domnului. Fratele ei a cântat imnul care îi atinsese inima și o adusese înapoi.

  Copiii rătăcitori ai lui Isus se întorc, așa cum a promis El că se va întâmpla. Recent, într-o vizită făcută unor prieteni, aceștia ne-au spus încântați că fiica lor venea la biserică de cinci sabaturi. E nevoie de mult curaj să mergi într-o biserică în care nu cunoști pe nimeni. Să fim pregătite să îi întâmpinăm pe acești oameni cu un bun venit călduros și poate chiar să stăm alături de ei.

  Vera Wiebe

  Bun venit acasă! - 2017. E nevoie de mult curaj să mergi într-o biserică în care nu cunoști pe nimeni. Să fim pregătite să îi întâmpinăm pe acești oameni cu un bun venit călduros și poate chiar să stăm alături de ei.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...