Articolul precedentTe ucide munca ta?
  Articolul următorPământul dorește apa

  Te urmez

  El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.” îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El. Matei 4:19,20

  În cursul celor 42 de ani cât am slujit în diferite poziții de conducere și nu numai, am căutat în mod intenționat să profit la maximum de seminarele de leadership. Constant, din 1998 încoace, ascult sau particip la seminarele lui John Maxwell. În timpul navetei de acasă la serviciu, obișnuiam să ascult CD-uri despre arta conducerii, în felul acesta perfecționându-mi slujirea.

  În cursul anului care a trecut, Dumnezeu a pătruns în viața mea de lider și a întrerupt-o cu o ajustare de comportament. Recent, am terminat de citit o carte de Leonard Sweet, I Am a Follower: The Way, Truth, and Life of Following Jesus (Te urmez: calea, adevărul și viața când îl urmezi pe Isus), iar subtitlul este: It’s Never Been About Leading (Nu a însemnat niciodată să conduci). După ce am citit această carte, Isus mi-a arătat că, în timpul lucrării Sale, El nu a făcut altceva decât a împlinit voia Tatălui Său – S-a lăsat condus de Dumnezeu. Capitolul 17 din Ioan ilustrează relația dintre El și Tatăl Său, unicitatea lui Isus, Cel care îl urmează pe Dumnezeu.

  Ultimele cuvinte ale lui Isus pentru ucenicii și credincioșii Săi (pentru noi) se găsesc în Ioan 17. Sunt cuvintele de adio pe care le-a rostit înainte de a trece în Ghetsimani, înainte de a fi crucificat, Ioan 17:22 prezintă întreaga viață de conducător a lui Isus, în calitatea Sa de urmaș. „Eu le-am dat slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum și Noi suntem una.”

  Ca urmașă a lui Isus Hristos, „tu ești lucrarea de artă a lui Isus”. Viața ta înseamnă întruchiparea istoriei Celui pe care îl urmezi. Când îl urmezi, oamenii vor vedea prezența lui Isus în viața ta, pentru că nu au cum să nu îl vadă pe El. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. […] Isus este artistul, tu, discipolul – ce frumos!” (Leonard Sweet, op. cit., p. 259). A-L urma pe Isus Hristos este o călătorie de plăcere atâta vreme cât la conducere Se află El!

  „El le-a zis: «Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni»” (Matei 4:19). Tu pe cine vei urma?

  Mary L. Maxson

  Te urmez - 2017. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. Isus este artistul, tu, discipolul - ce frumos!” Leonard Sweet
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...