Articolul precedentTe ucide munca ta?
  Articolul următorPământul dorește apa

  Te urmez

  El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.” îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El. Matei 4:19,20

  În cursul celor 42 de ani cât am slujit în diferite poziții de conducere și nu numai, am căutat în mod intenționat să profit la maximum de seminarele de leadership. Constant, din 1998 încoace, ascult sau particip la seminarele lui John Maxwell. În timpul navetei de acasă la serviciu, obișnuiam să ascult CD-uri despre arta conducerii, în felul acesta perfecționându-mi slujirea.

  În cursul anului care a trecut, Dumnezeu a pătruns în viața mea de lider și a întrerupt-o cu o ajustare de comportament. Recent, am terminat de citit o carte de Leonard Sweet, I Am a Follower: The Way, Truth, and Life of Following Jesus (Te urmez: calea, adevărul și viața când îl urmezi pe Isus), iar subtitlul este: It’s Never Been About Leading (Nu a însemnat niciodată să conduci). După ce am citit această carte, Isus mi-a arătat că, în timpul lucrării Sale, El nu a făcut altceva decât a împlinit voia Tatălui Său – S-a lăsat condus de Dumnezeu. Capitolul 17 din Ioan ilustrează relația dintre El și Tatăl Său, unicitatea lui Isus, Cel care îl urmează pe Dumnezeu.

  Ultimele cuvinte ale lui Isus pentru ucenicii și credincioșii Săi (pentru noi) se găsesc în Ioan 17. Sunt cuvintele de adio pe care le-a rostit înainte de a trece în Ghetsimani, înainte de a fi crucificat, Ioan 17:22 prezintă întreaga viață de conducător a lui Isus, în calitatea Sa de urmaș. „Eu le-am dat slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum și Noi suntem una.”

  Ca urmașă a lui Isus Hristos, „tu ești lucrarea de artă a lui Isus”. Viața ta înseamnă întruchiparea istoriei Celui pe care îl urmezi. Când îl urmezi, oamenii vor vedea prezența lui Isus în viața ta, pentru că nu au cum să nu îl vadă pe El. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. […] Isus este artistul, tu, discipolul – ce frumos!” (Leonard Sweet, op. cit., p. 259). A-L urma pe Isus Hristos este o călătorie de plăcere atâta vreme cât la conducere Se află El!

  „El le-a zis: «Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni»” (Matei 4:19). Tu pe cine vei urma?

  Mary L. Maxson

  Te urmez - 2017. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. Isus este artistul, tu, discipolul - ce frumos!” Leonard Sweet
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...