Articolul precedentTe ucide munca ta?
  Articolul următorPământul dorește apa

  Te urmez

  El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.” îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El. Matei 4:19,20

  În cursul celor 42 de ani cât am slujit în diferite poziții de conducere și nu numai, am căutat în mod intenționat să profit la maximum de seminarele de leadership. Constant, din 1998 încoace, ascult sau particip la seminarele lui John Maxwell. În timpul navetei de acasă la serviciu, obișnuiam să ascult CD-uri despre arta conducerii, în felul acesta perfecționându-mi slujirea.

  În cursul anului care a trecut, Dumnezeu a pătruns în viața mea de lider și a întrerupt-o cu o ajustare de comportament. Recent, am terminat de citit o carte de Leonard Sweet, I Am a Follower: The Way, Truth, and Life of Following Jesus (Te urmez: calea, adevărul și viața când îl urmezi pe Isus), iar subtitlul este: It’s Never Been About Leading (Nu a însemnat niciodată să conduci). După ce am citit această carte, Isus mi-a arătat că, în timpul lucrării Sale, El nu a făcut altceva decât a împlinit voia Tatălui Său – S-a lăsat condus de Dumnezeu. Capitolul 17 din Ioan ilustrează relația dintre El și Tatăl Său, unicitatea lui Isus, Cel care îl urmează pe Dumnezeu.

  Ultimele cuvinte ale lui Isus pentru ucenicii și credincioșii Săi (pentru noi) se găsesc în Ioan 17. Sunt cuvintele de adio pe care le-a rostit înainte de a trece în Ghetsimani, înainte de a fi crucificat, Ioan 17:22 prezintă întreaga viață de conducător a lui Isus, în calitatea Sa de urmaș. „Eu le-am dat slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum și Noi suntem una.”

  Ca urmașă a lui Isus Hristos, „tu ești lucrarea de artă a lui Isus”. Viața ta înseamnă întruchiparea istoriei Celui pe care îl urmezi. Când îl urmezi, oamenii vor vedea prezența lui Isus în viața ta, pentru că nu au cum să nu îl vadă pe El. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. […] Isus este artistul, tu, discipolul – ce frumos!” (Leonard Sweet, op. cit., p. 259). A-L urma pe Isus Hristos este o călătorie de plăcere atâta vreme cât la conducere Se află El!

  „El le-a zis: «Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni»” (Matei 4:19). Tu pe cine vei urma?

  Mary L. Maxson

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...