Articolul precedentFriptură sau fructe?
  Articolul următorPot alege

  Puzzle-ul lui Dumnezeu

  Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3:11

  Sunt o femeie cu multe hobby-uri. Printre ele se numără și puzzle-ul. Pentru că eram din nou mămică, petreceam mai mult timp acasă. Într-o zi am descoperit o ofertă de puzzle-uri la supermarketul de lângă noi. Mi-am cumpărat unul cu 1 000 de piese. M-am gândit că astfel îi trezesc interesul fetiței mele de aproape patru ani. Și am reușit. Când bebelușul dormea, stăteam amândouă aplecate peste placă și puneam câte o piesă. Am rămas uimită să văd că fetița mea completă cot la cot cu mine, deși piesele erau foarte mici. Pe măsură ce imaginea se contura, entuziasmul nostru creștea, într-un final, a fost gata și imaginea panoramică ne-a uimit pe amândouă. Deși ne-a luat câteva luni, la doar câteva minute după ce l-am terminat, fetița mea a zis: „Hai să-l stricăm și să-l mai facem o dată!” Am râs. Eu speram să-mi ceară să i-l înrămez și să i-l atârn pe perete în cameră.

  Puzzle-ul mă duce întotdeauna cu gândul la Dumnezeu. Viețile noastre în mâna Lui sunt ca un puzzle. Planul lui pentru noi este ca, la finalul vieții noastre, să formăm o imagine frumoasă, ceva care să fie pentru cei de lângă noi un motiv de bucurie, de reflectare și de laudă la adresa Lui. Dar de multe ori nu suntem de acord cu piesele pe care El dorește să le îmbine. Așa cum uneori fetița mea încerca să îmbine piese greșite, tot așa și noi de multe ori vrem să atașăm piesele care nouă ne plac în locurile în care noi credem că sunt cele mai potrivite. Dar, deși unele par să se potrivească, la o privire mai atentă nu acolo este locul lor. Dacă azi te întrebi speriată de ce nu ți-a ieșit un anumit lucru sau de ce un plan ticluit cu multă migală nu a avut rezultatul scontat, nu uita că Dumnezeu nu te lasă la voia întâmplării. Faptul că lucrurile nu ies așa cum ne dorim e de fapt o veste bună. Înseamnă că Dumnezeu este la lucru în viața noastră.

  Poate azi ești în aceeași situație cu Iona, vrei să fugi de chemarea lui Dumnezeu. Dacă o vei face, probabil că vei ajunge să regreți amarnic, Iuda a fugit și astfel a pierdut prețiosul dar al mântuirii. Dumnezeu te cheamă pentru că vrea să refacă în viața ta imaginea chipului Său. Vrei să fii puzzle-ul perfect în mâna Lui?

  Grety Blotor

  Puzzle-ul lui Dumnezeu - 2017. Dumnezeu te cheamă pentru că vrea să refacă în viața ta imaginea chipului Său. Vrei să fii puzzle-ul perfect în mâna Lui?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...