Articolul precedentPot alege
  Articolul următorCelulele puternice, morfice

  Rugăciune de luptător

  Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui. Faptele apostolilor 1:14

  În ultimii ani, am ajuns să înțeleg ce înseamnă un luptător; înainte, cuvântul „luptător” m-ar fi derutat. De ce să devină rugăciunea o luptă sau un conflict? Mă întrebam eu. Cum să învăț să mă rog ca un luptător? Apoi viața a început să vină peste mine cu mai mult decât puteam duce. Am început să experimentez rugăciunea fierbinte, stăruitoare. Ți-ai dorit vreodată ceva atât de mult încât să fii în stare să te lupți pentru acel lucru?

  Un material devoțional citit recent îi aparținea unui conducător al bisericii din Coreea de Nord, care își încuraja frații de credință să se roage „ca un luptător”. A început cu textul din Coloseni 4:12,13 – Epafra se lupta în rugăciune, depunând eforturi aprige în rugăciunile sale. În continuare, se spune că Dumnezeu Se folosea de rugăciunea lui ca să deschidă uși. Totuși, uneori, e nevoie de timp să dărâmăm barierele la care ținem și pe care le plasăm între noi și Dumnezeu.

  Ce descoperim când ne luptăm în rugăciune? Deseori descoperim voia lui Dumnezeu pentru situația pe care o aducem în atenția Să. A fi luptător în rugăciune înseamnă și a ne ruga într-un mod concentrat, posibil pentru un timp îndelungat. „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

  Un luptător în rugăciune include și rugăciunea de sacrificiu. Aceasta e deseori uitată când vreau să fac totul de una singură. Rugăciunea este cea mai scurtă cale, nu cea mai lungă. Sacrificând din timpul meu, sacrificându-mi propria persoană, în rugăciune, Dumnezeu le va deschide oamenilor inima și va pătrunde în gândirea lor și deseori răul va fi înfrânt prin bine.

  E. M. Bounds, scriind despre rugăciune, spune: „Perseverența contează la Dumnezeu la fel de mult ca la om. Dacă Ilie ar fi renunțat după prima cerere, ar fi fost slabe șanse ca cerul să-și reverse ploaia la rugăciunea lui firavă. Dacă lacov ar fi încetat să se roage la o oră de culcare decentă, erau slabe șanse să fi supraviețuit întâlnirii de a doua zi cu Esau. Dacă femeia sirofeniciană și-ar fi lăsat credința să piară în calea tăcerii, a umilirii, a repulsiei sau s-ar fi oprit la jumătate cu lupta ei, casa ei lovită de durere nu ar fi fost niciodată luminată de vindecarea fiicei ei.”

  Așa cum Epafra a rămas credincios lui Isus Hristos până la sfârșit, mă rog ca noi, surori în Hristos, să rămânem credincioase în rugăciune oriunde ne-am afla, chiar și în situații cumplite, în timp ce umblăm pe calea credinței, în vremurile din urmă.

  Nancy Wallack

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...