Articolul precedentPot alege
  Articolul următorCelulele puternice, morfice

  Rugăciune de luptător

  Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui. Faptele apostolilor 1:14

  În ultimii ani, am ajuns să înțeleg ce înseamnă un luptător; înainte, cuvântul „luptător” m-ar fi derutat. De ce să devină rugăciunea o luptă sau un conflict? Mă întrebam eu. Cum să învăț să mă rog ca un luptător? Apoi viața a început să vină peste mine cu mai mult decât puteam duce. Am început să experimentez rugăciunea fierbinte, stăruitoare. Ți-ai dorit vreodată ceva atât de mult încât să fii în stare să te lupți pentru acel lucru?

  Un material devoțional citit recent îi aparținea unui conducător al bisericii din Coreea de Nord, care își încuraja frații de credință să se roage „ca un luptător”. A început cu textul din Coloseni 4:12,13 – Epafra se lupta în rugăciune, depunând eforturi aprige în rugăciunile sale. În continuare, se spune că Dumnezeu Se folosea de rugăciunea lui ca să deschidă uși. Totuși, uneori, e nevoie de timp să dărâmăm barierele la care ținem și pe care le plasăm între noi și Dumnezeu.

  Ce descoperim când ne luptăm în rugăciune? Deseori descoperim voia lui Dumnezeu pentru situația pe care o aducem în atenția Să. A fi luptător în rugăciune înseamnă și a ne ruga într-un mod concentrat, posibil pentru un timp îndelungat. „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

  Un luptător în rugăciune include și rugăciunea de sacrificiu. Aceasta e deseori uitată când vreau să fac totul de una singură. Rugăciunea este cea mai scurtă cale, nu cea mai lungă. Sacrificând din timpul meu, sacrificându-mi propria persoană, în rugăciune, Dumnezeu le va deschide oamenilor inima și va pătrunde în gândirea lor și deseori răul va fi înfrânt prin bine.

  E. M. Bounds, scriind despre rugăciune, spune: „Perseverența contează la Dumnezeu la fel de mult ca la om. Dacă Ilie ar fi renunțat după prima cerere, ar fi fost slabe șanse ca cerul să-și reverse ploaia la rugăciunea lui firavă. Dacă lacov ar fi încetat să se roage la o oră de culcare decentă, erau slabe șanse să fi supraviețuit întâlnirii de a doua zi cu Esau. Dacă femeia sirofeniciană și-ar fi lăsat credința să piară în calea tăcerii, a umilirii, a repulsiei sau s-ar fi oprit la jumătate cu lupta ei, casa ei lovită de durere nu ar fi fost niciodată luminată de vindecarea fiicei ei.”

  Așa cum Epafra a rămas credincios lui Isus Hristos până la sfârșit, mă rog ca noi, surori în Hristos, să rămânem credincioase în rugăciune oriunde ne-am afla, chiar și în situații cumplite, în timp ce umblăm pe calea credinței, în vremurile din urmă.

  Nancy Wallack

  Rugăciune de luptător - 2017. Așa cum Epafra a rămas credincios lui Isus Hristos până la sfârșit, mă rog ca noi, surori în Hristos, să rămânem credincioase în rugăciune oriunde ne-am afla, chiar și în situații cumplite, în timp ce umblăm pe calea credinței, în vremurile din urmă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...