Articolul precedentPot alege
  Articolul următorCelulele puternice, morfice

  Rugăciune de luptător

  Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui. Faptele apostolilor 1:14

  În ultimii ani, am ajuns să înțeleg ce înseamnă un luptător; înainte, cuvântul „luptător” m-ar fi derutat. De ce să devină rugăciunea o luptă sau un conflict? Mă întrebam eu. Cum să învăț să mă rog ca un luptător? Apoi viața a început să vină peste mine cu mai mult decât puteam duce. Am început să experimentez rugăciunea fierbinte, stăruitoare. Ți-ai dorit vreodată ceva atât de mult încât să fii în stare să te lupți pentru acel lucru?

  Un material devoțional citit recent îi aparținea unui conducător al bisericii din Coreea de Nord, care își încuraja frații de credință să se roage „ca un luptător”. A început cu textul din Coloseni 4:12,13 – Epafra se lupta în rugăciune, depunând eforturi aprige în rugăciunile sale. În continuare, se spune că Dumnezeu Se folosea de rugăciunea lui ca să deschidă uși. Totuși, uneori, e nevoie de timp să dărâmăm barierele la care ținem și pe care le plasăm între noi și Dumnezeu.

  Ce descoperim când ne luptăm în rugăciune? Deseori descoperim voia lui Dumnezeu pentru situația pe care o aducem în atenția Să. A fi luptător în rugăciune înseamnă și a ne ruga într-un mod concentrat, posibil pentru un timp îndelungat. „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

  Un luptător în rugăciune include și rugăciunea de sacrificiu. Aceasta e deseori uitată când vreau să fac totul de una singură. Rugăciunea este cea mai scurtă cale, nu cea mai lungă. Sacrificând din timpul meu, sacrificându-mi propria persoană, în rugăciune, Dumnezeu le va deschide oamenilor inima și va pătrunde în gândirea lor și deseori răul va fi înfrânt prin bine.

  E. M. Bounds, scriind despre rugăciune, spune: „Perseverența contează la Dumnezeu la fel de mult ca la om. Dacă Ilie ar fi renunțat după prima cerere, ar fi fost slabe șanse ca cerul să-și reverse ploaia la rugăciunea lui firavă. Dacă lacov ar fi încetat să se roage la o oră de culcare decentă, erau slabe șanse să fi supraviețuit întâlnirii de a doua zi cu Esau. Dacă femeia sirofeniciană și-ar fi lăsat credința să piară în calea tăcerii, a umilirii, a repulsiei sau s-ar fi oprit la jumătate cu lupta ei, casa ei lovită de durere nu ar fi fost niciodată luminată de vindecarea fiicei ei.”

  Așa cum Epafra a rămas credincios lui Isus Hristos până la sfârșit, mă rog ca noi, surori în Hristos, să rămânem credincioase în rugăciune oriunde ne-am afla, chiar și în situații cumplite, în timp ce umblăm pe calea credinței, în vremurile din urmă.

  Nancy Wallack

  Rugăciune de luptător - 2017. Așa cum Epafra a rămas credincios lui Isus Hristos până la sfârșit, mă rog ca noi, surori în Hristos, să rămânem credincioase în rugăciune oriunde ne-am afla, chiar și în situații cumplite, în timp ce umblăm pe calea credinței, în vremurile din urmă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...