Iată sezonul tău!

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt (…) se odihnește la umbra Celui Atotputernic. Psalmii 91:1

  Am crescut într-o țară cu două sezoane: umed și uscat. Apoi am venit în America și am descoperit patru anotimpuri – primăvara, vara, toamna și iarna. Și am mai descoperit că și viața are perioade și sezoane. Sunt cele care arată în ce stadiu de dezvoltare ne aflăm – copilărie, adolescență, tinerețe, vârstă mijlocie, bătrânețe. Iar mie mi se pare că femeile traversează mai multe etape în viață decât bărbații. Nu sunt sigură de ce.

  Dar există și sezoane spirituale, care pot fi, de asemenea, uscate sau umede. Sunt acele perioade în care viața noastră spirituală pare să fie pârjolită și suntem permanent însetate după Dumnezeu. Apoi mai sunt și vremurile când ne simțim umplute din abundență de Cuvântul lui Dumnezeu și de Duhul Sfânt. Și am mai descoperit că sezonul spiritual umed nu ține așa mult ca sezonul spiritual uscat.

  Mi-am petrecut mulți ani din viață luptându-mă cu această alternanță de perioade spirituale. Uneori umed, de cele mai multe ori uscat. Analizând diferitele perioade din viața mea, descopăr că sezoanele spirituale umede sunt atunci când trec prin cele mai grele încercări ale vieții. Sezonul uscat vine când simt că viața merge bine, iar rugăciunea se rezumă la una dimineața, una seara și una înainte de masă. În vremurile de încercare, mă descopăr rugându-mă fără încetare, cerând împlinirea promisiunilor din Cuvântul lui Dumnezeu și citind Biblia des, ca să primesc puterea de care am nevoie în fiecare zi.

  Obișnuiam să mă plâng din cauza dificultăților prin care trec. Mă întrebam de ce Dumnezeu îngăduie ca atât de multe încercări să se abată asupra mea. De multe ori, mă simțeam varianta feminină a lui Iov. Dar acum sunt mai în vârstă și îmi dau seama cât este de important să trăiesc în sezonul spiritual umed al vieții mele. A devenit un obicei timpul petrecut cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu e doar ceva ce trebuie sau ar trebui, sau aș avea nevoie să fac, ci ceva ce vreau să fac. De ce? Pentru că îmi aduc aminte de perioadele spirituale de uscăciune. Acele ocazii în care m-am simțit goală și știam ce îmi lipsește, dar am îngăduit activităților cotidiene și plăcerilor acestei lumi să mă distragă și așa am ajuns însetată și obosită în drumul meu de creștin.

  Nu știu cum e la tine. Dar te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.

  Heather-Dawn Small

  Iată sezonul tău! - 2017. Te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...