Iată sezonul tău!

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt (…) se odihnește la umbra Celui Atotputernic. Psalmii 91:1

Am crescut într-o țară cu două sezoane: umed și uscat. Apoi am venit în America și am descoperit patru anotimpuri – primăvara, vara, toamna și iarna. Și am mai descoperit că și viața are perioade și sezoane. Sunt cele care arată în ce stadiu de dezvoltare ne aflăm – copilărie, adolescență, tinerețe, vârstă mijlocie, bătrânețe. Iar mie mi se pare că femeile traversează mai multe etape în viață decât bărbații. Nu sunt sigură de ce.

Dar există și sezoane spirituale, care pot fi, de asemenea, uscate sau umede. Sunt acele perioade în care viața noastră spirituală pare să fie pârjolită și suntem permanent însetate după Dumnezeu. Apoi mai sunt și vremurile când ne simțim umplute din abundență de Cuvântul lui Dumnezeu și de Duhul Sfânt. Și am mai descoperit că sezonul spiritual umed nu ține așa mult ca sezonul spiritual uscat.

Mi-am petrecut mulți ani din viață luptându-mă cu această alternanță de perioade spirituale. Uneori umed, de cele mai multe ori uscat. Analizând diferitele perioade din viața mea, descopăr că sezoanele spirituale umede sunt atunci când trec prin cele mai grele încercări ale vieții. Sezonul uscat vine când simt că viața merge bine, iar rugăciunea se rezumă la una dimineața, una seara și una înainte de masă. În vremurile de încercare, mă descopăr rugându-mă fără încetare, cerând împlinirea promisiunilor din Cuvântul lui Dumnezeu și citind Biblia des, ca să primesc puterea de care am nevoie în fiecare zi.

Obișnuiam să mă plâng din cauza dificultăților prin care trec. Mă întrebam de ce Dumnezeu îngăduie ca atât de multe încercări să se abată asupra mea. De multe ori, mă simțeam varianta feminină a lui Iov. Dar acum sunt mai în vârstă și îmi dau seama cât este de important să trăiesc în sezonul spiritual umed al vieții mele. A devenit un obicei timpul petrecut cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu e doar ceva ce trebuie sau ar trebui, sau aș avea nevoie să fac, ci ceva ce vreau să fac. De ce? Pentru că îmi aduc aminte de perioadele spirituale de uscăciune. Acele ocazii în care m-am simțit goală și știam ce îmi lipsește, dar am îngăduit activităților cotidiene și plăcerilor acestei lumi să mă distragă și așa am ajuns însetată și obosită în drumul meu de creștin.

Nu știu cum e la tine. Dar te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.

Heather-Dawn Small

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video