Iată sezonul tău!

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt (…) se odihnește la umbra Celui Atotputernic. Psalmii 91:1

  Am crescut într-o țară cu două sezoane: umed și uscat. Apoi am venit în America și am descoperit patru anotimpuri – primăvara, vara, toamna și iarna. Și am mai descoperit că și viața are perioade și sezoane. Sunt cele care arată în ce stadiu de dezvoltare ne aflăm – copilărie, adolescență, tinerețe, vârstă mijlocie, bătrânețe. Iar mie mi se pare că femeile traversează mai multe etape în viață decât bărbații. Nu sunt sigură de ce.

  Dar există și sezoane spirituale, care pot fi, de asemenea, uscate sau umede. Sunt acele perioade în care viața noastră spirituală pare să fie pârjolită și suntem permanent însetate după Dumnezeu. Apoi mai sunt și vremurile când ne simțim umplute din abundență de Cuvântul lui Dumnezeu și de Duhul Sfânt. Și am mai descoperit că sezonul spiritual umed nu ține așa mult ca sezonul spiritual uscat.

  Mi-am petrecut mulți ani din viață luptându-mă cu această alternanță de perioade spirituale. Uneori umed, de cele mai multe ori uscat. Analizând diferitele perioade din viața mea, descopăr că sezoanele spirituale umede sunt atunci când trec prin cele mai grele încercări ale vieții. Sezonul uscat vine când simt că viața merge bine, iar rugăciunea se rezumă la una dimineața, una seara și una înainte de masă. În vremurile de încercare, mă descopăr rugându-mă fără încetare, cerând împlinirea promisiunilor din Cuvântul lui Dumnezeu și citind Biblia des, ca să primesc puterea de care am nevoie în fiecare zi.

  Obișnuiam să mă plâng din cauza dificultăților prin care trec. Mă întrebam de ce Dumnezeu îngăduie ca atât de multe încercări să se abată asupra mea. De multe ori, mă simțeam varianta feminină a lui Iov. Dar acum sunt mai în vârstă și îmi dau seama cât este de important să trăiesc în sezonul spiritual umed al vieții mele. A devenit un obicei timpul petrecut cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu e doar ceva ce trebuie sau ar trebui, sau aș avea nevoie să fac, ci ceva ce vreau să fac. De ce? Pentru că îmi aduc aminte de perioadele spirituale de uscăciune. Acele ocazii în care m-am simțit goală și știam ce îmi lipsește, dar am îngăduit activităților cotidiene și plăcerilor acestei lumi să mă distragă și așa am ajuns însetată și obosită în drumul meu de creștin.

  Nu știu cum e la tine. Dar te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.

  Heather-Dawn Small

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...