Iată sezonul tău!

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt (…) se odihnește la umbra Celui Atotputernic. Psalmii 91:1

  Am crescut într-o țară cu două sezoane: umed și uscat. Apoi am venit în America și am descoperit patru anotimpuri – primăvara, vara, toamna și iarna. Și am mai descoperit că și viața are perioade și sezoane. Sunt cele care arată în ce stadiu de dezvoltare ne aflăm – copilărie, adolescență, tinerețe, vârstă mijlocie, bătrânețe. Iar mie mi se pare că femeile traversează mai multe etape în viață decât bărbații. Nu sunt sigură de ce.

  Dar există și sezoane spirituale, care pot fi, de asemenea, uscate sau umede. Sunt acele perioade în care viața noastră spirituală pare să fie pârjolită și suntem permanent însetate după Dumnezeu. Apoi mai sunt și vremurile când ne simțim umplute din abundență de Cuvântul lui Dumnezeu și de Duhul Sfânt. Și am mai descoperit că sezonul spiritual umed nu ține așa mult ca sezonul spiritual uscat.

  Mi-am petrecut mulți ani din viață luptându-mă cu această alternanță de perioade spirituale. Uneori umed, de cele mai multe ori uscat. Analizând diferitele perioade din viața mea, descopăr că sezoanele spirituale umede sunt atunci când trec prin cele mai grele încercări ale vieții. Sezonul uscat vine când simt că viața merge bine, iar rugăciunea se rezumă la una dimineața, una seara și una înainte de masă. În vremurile de încercare, mă descopăr rugându-mă fără încetare, cerând împlinirea promisiunilor din Cuvântul lui Dumnezeu și citind Biblia des, ca să primesc puterea de care am nevoie în fiecare zi.

  Obișnuiam să mă plâng din cauza dificultăților prin care trec. Mă întrebam de ce Dumnezeu îngăduie ca atât de multe încercări să se abată asupra mea. De multe ori, mă simțeam varianta feminină a lui Iov. Dar acum sunt mai în vârstă și îmi dau seama cât este de important să trăiesc în sezonul spiritual umed al vieții mele. A devenit un obicei timpul petrecut cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu e doar ceva ce trebuie sau ar trebui, sau aș avea nevoie să fac, ci ceva ce vreau să fac. De ce? Pentru că îmi aduc aminte de perioadele spirituale de uscăciune. Acele ocazii în care m-am simțit goală și știam ce îmi lipsește, dar am îngăduit activităților cotidiene și plăcerilor acestei lumi să mă distragă și așa am ajuns însetată și obosită în drumul meu de creștin.

  Nu știu cum e la tine. Dar te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.

  Heather-Dawn Small

  Iată sezonul tău! - 2017. Te îndemn să îți trăiești viața în sezonul spiritual umed. Adăpostește-te sub Cuvânt. Roagă-te fără încetare! Continuă să ceri în fiecare zi împlinirea promisiunilor din Biblie. Continuă să îți pui armura lui Dumnezeu în fiecare zi. Dar, mai mult decât orice, trăiește-ți viața la umbra aripilor lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...