Numele Lui este minunat

  Supuneți-vă dar lui Dumnezeu, împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi. Iacov 4:7

  Când eram copil, nu mă gândeam niciodată serios la îngeri. Credeam că toți îngerii sunt buni, datorită picturilor pe care le vedeam când mergeam la biserică. Păreau toți niște bărbați îmbrăcați în alb, doar că aveau aripi; deseori vegheau asupra copiilor. Când am mai crescut, am aflat că există și îngeri răi sau duhuri rele, care pot să ne ispitească pe noi, oamenii, luând diferite forme. De asemenea, pot să ne pună gânduri în minte și să ne știe slăbiciunile. La o studiere mai atentă a Cuvântului lui Dumnezeu, am aflat despre începuturile lui Lucifer, care a vrut să uzurpe poziția ocupată de Dumnezeu. „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!” (Isaia 14:12). El a fost și este tatăl minciunii (Ioan 8:44) și a înșelat nu doar a treia parte dintre îngeri (Apocalipsa 12:4), ci și pe strămoșii noștri, Adam și Eva (Geneza 3). Scopul lui este să distrugă omenirea, dar timpul avut la dispoziție este scurt. Este în cunoștință de cauză în ceea ce privește Scripturile și conștientizează iminenta venire a lui Isus. Scriptura îl descrie ca pe un leu care răcnește și caută pe cine să devoreze (1 Petru 5:8). Dacă nu avem o relație strânsă cu Isus și dacă nu ne încredem în făgăduințele Sale, toate acestea sunt de speriat.

  Totuși, la anii bătrâneții, am aflat și că Satana încearcă să ne intimideze prin mijloace supranaturale, lată una dintre situațiile prin care personal am trecut: într-o noapte din 2012, am fost trezită de niște sunete ciudate care veneau de dincolo de fereastra dormitorului meu. Părea că cineva calcă pe niște sticle de plastic. M-am uitat pe geam, dar nu am văzut pe nimeni, iar zgomotul s-a oprit. Eram sigură că nu visez și m-a cuprins spaima. Am încercat să mă întorc în pat, dar după o vreme același sunet a început din nou. L-am trezit pe soțul meu și, cu o lanternă, am căutat peste tot. Am rostit o rugăciune și am încercat iar să adorm, dar degeaba. Sunetul s-a auzit din nou și de data aceasta am fost convinsă că era supranatural. Așa că am strigat: „Du-te de aici, în numele lui Isus! Amin!” Și zgomotul a dispărut.

  Sunt multe episoade în evanghelii care îl prezintă pe Isus scoțând afară demoni, pe Satana, duhuri rele și îngeri răi. După scoaterea demonului, „toți au rămas înmărmuriți, așa că se întrebau unii pe alții: «Ce este aceasta? O învățătură nouă! El poruncește ca un stăpân chiar și duhurilor necurate, și ele Îl ascultă!»” (Marcu 1:27). I-am mulțumit lui Isus că numele Său m-a ajutat să îi rezist Diavolului.

  Aileen L. Young

  Numele Lui este minunat - 2017. Supuneți-vă dar lui Dumnezeu, împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi. Iacov 4:7
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...