Răspuns la rugăciune

  Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Psalmii 121:1

  După ce am participat la o conferință confesională în Statele Unite, eu și soțul meu ne-am întors în țara natală, Camerun, după ce am slujit 20 de ani ca misionari în zona unde se află sediul nostru regional, Coasta de Fildeș. O mulțime de lucruri s-au schimbat în lipsa noastră. Tatăl și socrul meu nu mai erau; o mulțime de fețe noi ne erau necunoscute în biserică.

  În rugăciunile noastre de după revenirea în țară, îi ceream lui Dumnezeu să ne ajute să ne găsim un loc liniștit în care să locuim. Răspunsul din partea lui Dumnezeu a venit mai repede decât ne-am așteptat: un peisaj superb, o zonă înconjurată de munți. Datorită acestei priveliști frumoase, am numit locul „Vedere spre munte”. Avem apă proaspătă și curată din stâncile muntelui, păsările ne dau zi de zi privilegiul să participăm la festivalul lor muzical de la apus și de la răsărit, fluturii multicolori și florile cu parfumul lor plăcut ne dau o fericită stare sufletească ce ne luminează ziua. În timpul sezonului ploios, suntem martorii schimbării de gardă a norilor, care par să preia în schimburi păzirea vârfurilor de munte, un extraordinar fenomen pe care l-am numit „dansul norilor”.

  Solul fertil, aerul curat de munte, ploile intermitente care udă pământul, toate ne dau șansa să culegem roadele crescute în grădină fără fertilizatori sau pesticide. Le aducem direct din grădină în bucătărie. „Vedere spre munte” este o zonă fără stres. Clima nu e aspră, ci foarte blândă. Nu îmi ajung cuvintele să descriu în mod viu locul în care stăm.

  Un lucru care ne-a impresionat enorm este faptul că, ori de câte ori suntem în dificultate, când ne rugăm cu fața spre muntele Eloumden, simțim prezența lui Dumnezeu aproape de noi. Și pare că primim aproape imediat răspuns la rugăciuni.

  Când mă confrunt cu provocări și îmi ridic ochii spre munții din jurul casei noastre, îmi aduc aminte de cuvintele psalmistului din textul de azi.

  Biblia spune că Dumnezeu va crea un cer nou și un pământ nou. Nu o să mai beau apă din Eloumden și nici nu voi mai mânca fructe și legume din grădina mea, pentru că Domnul nostru Isus Hristos îmi va da apă vieții. Voi mânca din roadele pomului vieții și voi trăi veșnic cu El într-o țară fără stres, unde nu va mai fi durere, nici boală, nici poluare, nici moarte.

  Sper că și tu vrei să ai parte de acea lume minunată.

  Angele Rachel Nlo

  Răspuns la rugăciune - 2017. Un lucru care ne-a impresionat enorm este faptul că, ori de câte ori suntem în dificultate, când ne rugăm, simțim prezența lui Dumnezeu aproape de noi. Și pare că primim aproape imediat răspuns la rugăciuni.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...