Articolul precedentExersează-ți mintea
  Articolul următorRămânând în formă

  Dumnezeu a avut grijă de noi

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Mă uitam la ştirile de la ora 23, răpusă de o zi lungă de curăţenie amănunţită şi de treburi grele în jurul casei. În timp ce mă odihneam pe canapea, m-am uitat în sus şi am văzut o pată neagră pe tavan. Să fie o insectă? Soţul meu era deja în pat, dormea, şi nu aveam de gând să îl trezesc, chiar dacă, mică de statură fiind, trebuia să mă urc pe un scaun cu un plici de insecte şi să rezolv situaţia.

  La o privire mai atentă, am observat că punctul negru se mişca. Părea să fie un păianjen. Am ţintit şi apoi am lovit, dar se pare că nu am făcut altceva decât să ameţesc creatura. A căzut pe podea, după televizor. Am mişcat televizorul şi alte obiecte de mobilier, dar fără rezultat.

  Dacă o fi veninos? am oftat eu. Nu aveam destulă energie să întorc casa cu susul în jos, ca să îl găsesc. „Doamne, ştii că nu sunt decât ţărână, şi încă o ţărână foarte obosită. Fiindcă nu sunt în stare să găsesc păianjenul, Te rog, ai grijă de noi şi de pisici. Ajută-mă să îl găsesc dimineaţă, înainte să înţepe pe cineva. Îţi mulţumesc anticipat pentru ajutor. Amin!”

  Şi m-am dus la culcare. Ziua următoare, pe la ora 11, am deschis un coş de rufe murdare. Mi s-a făcut părul măciucă când am dat cu degetele de pânză de păianjen. Mi-am tras repede mâna. Sub locul în care fusese mâna mea era un păianjen maro – o specie veninoasă.

  „O, Doamne!” am răsuflat eu, „acum,Te rog, fă-l să nu se mişte până găsesc ceva cu care să îl prind.” Şi păianjenul a rămas pe loc, l-am învelit în hârtie igienică şi l-am trimis într-un mormânt de apă, în baie. Ce m-am bucurat că nu s-a ascuns printre hainele murdare!

  I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru grija Sa şi am avut ce să-i povestesc lui Carl când s-a întors acasă de la serviciu. Voi crede întotdeauna în Dumnezeu şi în îngerii Săi păzitori, care ne-au ferit pe mine şi familia mea de multe pericole pe parcursul vieţii. Ce interesant va fi, când vom ajunge în cer, să stăm de vorbă cu îngerii noştri păzitori şi să aflăm de multe alte pericole şi situaţii-limită în care ne-am aflat şi care nici măcar nu ne-au trecut prin minte vreodată!

  Bonnie Moyers

  Dumnezeu a avut grijă de noi - 2017. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru grija Sa şi am avut ce să-i povestesc lui Carl când s-a întors acasă de la serviciu. Voi crede întotdeauna în Dumnezeu şi în îngerii Săi păzitori, care ne-au ferit pe mine şi familia mea de multe pericole pe parcursul vieţii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...