Secretul stâncii

  Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă. – Psalmii 27:5

  În urmă cu 20 de ani, eram o căţărătoare pasionată de munte. Cunoşteam toate regulile de siguranţă, inclusiv următoarea: Permanent, menţine trei puncte de contact cu suprafaţa stâncii. Însă anii au trecut, iar osteoporoza a impus alte măsuri de precauţie.

  În urmă cu câţiva ani, m-am numărat printre organizatorii unei tabere pentru adolescenţii cu probleme şi pentru părinţii lor singuri. La un moment dat, am avut o discuţie cu unul dintre instructorii de căţărat:

  – La vârsta mea, nu pot risca o căzătură nici măcar într-o cavernă superbă de calcar.

  – Nicio problemă, mi-a răspuns el, arătând spre un tânăr musculos şi bine echipat. Te dau în seama lui Dave, unul dintre asistenţii mei.

  Tânărul mi-a făcut semn cu degetul mare că totul e în regulă, ca şi când mi-ar fi spus: „Nicio problemă, mamaie, cu mine ai spatele acoperit!”

  În peşteră, am început cu toţii să alunecăm în noroi. Doar slabele raze de lumină de pe căştile noastre străpungeau întunericul dens. Din când în când, auzeam vocea lui Dave rostind: „Doamnă…!”, iar eu îl apucam de mână.

  Suprafaţa cleioasă a devenit mai alunecoasă, iar panta, mai abruptă. Pe întuneric şi pe suprafaţa neregulată, nu întotdeauna puteam să îl prind pe Dave de mână şi în acelaşi timp să menţin contactul în cele trei puncte cu roca de calcar. Într-un final, am zis:

  – Dave, mersi, dar o să îţi cer ajutorul doar atunci când am nevoie.

  Şi fix atunci s-a întâmplat. Brusc. Picioarele lui Dave au început frenetic să facă paşi în spate, cu braţele învârtindu-i-se, în încercarea de a-şi menţine echilibrul. Apoi picioarele lui lungi au luat-o la sănătoasa în faţă. Partea din spate a căştii îi pleoscăia în noroiul adânc, în timp ce el lua viteză – cu picioarele înainte – pe panta pietroasă.

  Din poziţia mea sigură – menţinând contactul în trei puncte cu stânca -, am putut vedea cum bodyguardul meu masiv s-a izbit necontrolat de peretele de la baza pantei. Instructorul a strigat:

  – Eşti bine? Ce s-a întâmplat?

  – Nu am păstrat contactul în trei puncte cu stânca. Aşa că am sfeclit-o, se pare, a răspuns Dave.

  Trăim vremuri întunecoase, cu pante alunecoase: ispite, înşelăciuni spirituale. Totuşi nu trebuie să păţim ca Dave. Secretul siguranţei noastre spirituale este păstrarea contactului în trei puncte cu Stânca mântuirii noastre: (1) să perseverăm într-o atitudine de rugăciune; (2) să trăim zilnic prin Cuvântul Său şi (3) să le împărtăşim cu credincioşie şi altora ceea ce Dumnezeu, prin Isus, a făcut pentru noi.

  Carolyn Sutton

  Secretul stâncii - 2017. Trăim vremuri întunecoase, cu pante alunecoase: ispite, înşelăciuni spirituale. Totuşi nu trebuie să păţim ca Dave. Secretul siguranţei noastre spirituale este păstrarea contactului cu Stânca mântuirii noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...