Articolul precedentUn miracol modern
  Articolul următorAdevărata măsură a succesului

  Când „noi” devine „eu”

  Cea cu adevărat văduvă, care a rămas singură, şi-a pus nădejdea în Dumnezeu şi stăruie zi şi noapte în cereri şi rugăciuni. – 1 Timotei 5:5

  Nimeni nu-şi poate imagina durerea sufletească a unei văduve sau a unui văduv. Unele văduve încep să îşi caute un partener imediat după perioada de doliu. Altele nu se mai recăsătoresc. Cercetările arată că moartea partenerului de viaţă este cel mai mare factor de stres din viaţa unui om, mai mare decât pierderea unui copil. În Biblie se spun destul de puţine despre văduvi. Presupun că majoritatea se recăsătoreau.

  Ne obişnuim să spunem „noi” ani de zile şi ne trezim că rostim acest pronume încă la multă vreme după ce partenerul nu mai este. Fără să îmi dau seama, la şase luni de la moartea soţului meu, mă trezesc ţinându-i un loc ocupat în biserică.

  Unele văduve nu sunt pregătite să ia decizii care ţin de bani; în alte cazuri, femeia ţinea banii în casă, iar cel rămas văduv nu este pregătit. De asemenea, femeile rămase singure pot să nu fie pregătite să întreţină o casă, iar cum majoritatea femeilor în vârstă sunt fragile, multe dintre ele trebuie să găsească un bărbat îndemânatic, care să lucreze ieftin şi să fie de încredere, în seama căruia să lase diferite activităţi casnice simple. Bărbaţii rămaşi singuri poate că nu ştiu să gătească. De asemenea, văduvele pot fi mai des ţinte ale înşelătoriilor prin telefon sau pe internet.

  O văduvă tânără cu bani puţini poate fi în situaţia de a-şi întreţine singură copiii. Poate că are nevoie de un loc de muncă. Dacă a fost o mamă care a stat acasă cu copiii, poate că îi lipseşte pregătirea academică sau experienţa pentru un serviciu bun. Aceşti factori afectează calitatea vieţii de familie. Sau ce face un văduv care are copii mici? El trebuie să meargă la muncă şi e nevoie să găsească pe cineva să aibă grijă de copii.

  În 1938, când eu aveam aproape cinci ani, iar fraţii mei mai mari, şapte şi, respectiv, 12 ani, mama a murit în mod neaşteptat. La acea vârstă, nu am realizat cât de dificil trebuie să fi fost pentru tata. Era mecanic auto şi câştiga puţin. A găsit o fată de 16 ani care să aibă grijă de noi. Acum mă gândesc adesea şi admir lucrurile pe care el le-a făcut ca să ţină unită familia noastră.

  Ştiu că Domnul este soluţia cea mai bună la multe dintre problemele menţionate; El poate îndruma persoana în cauză. Familia bisericii poate fi o sursă de ajutor. Există fonduri la Asigurările Sociale pentru copiii orfani.

  Şi mai cred că bisericile noastre trebuie să aibă programe de asistare a celor în vârstă, văduvi sau văduve, şi deseori nu există aşa ceva în biserică sau în comunitate. Acesta este cazul zonei în care locuiesc eu. Mă rog pentru toate văduvele, pentru o schimbare bună în viitor.

  Loraine F. Sweetland

  Când „noi” devine „eu” - 2017. Ştiu că Domnul este soluţia cea mai bună la multe dintre problemele cu care ne confruntăm; El poate îndruma persoana în cauză. Familia bisericii poate fi o sursă de ajutor.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...