Articolul precedentUn miracol modern
  Articolul următorAdevărata măsură a succesului

  Când „noi” devine „eu”

  Cea cu adevărat văduvă, care a rămas singură, şi-a pus nădejdea în Dumnezeu şi stăruie zi şi noapte în cereri şi rugăciuni. – 1 Timotei 5:5

  Nimeni nu-şi poate imagina durerea sufletească a unei văduve sau a unui văduv. Unele văduve încep să îşi caute un partener imediat după perioada de doliu. Altele nu se mai recăsătoresc. Cercetările arată că moartea partenerului de viaţă este cel mai mare factor de stres din viaţa unui om, mai mare decât pierderea unui copil. În Biblie se spun destul de puţine despre văduvi. Presupun că majoritatea se recăsătoreau.

  Ne obişnuim să spunem „noi” ani de zile şi ne trezim că rostim acest pronume încă la multă vreme după ce partenerul nu mai este. Fără să îmi dau seama, la şase luni de la moartea soţului meu, mă trezesc ţinându-i un loc ocupat în biserică.

  Unele văduve nu sunt pregătite să ia decizii care ţin de bani; în alte cazuri, femeia ţinea banii în casă, iar cel rămas văduv nu este pregătit. De asemenea, femeile rămase singure pot să nu fie pregătite să întreţină o casă, iar cum majoritatea femeilor în vârstă sunt fragile, multe dintre ele trebuie să găsească un bărbat îndemânatic, care să lucreze ieftin şi să fie de încredere, în seama căruia să lase diferite activităţi casnice simple. Bărbaţii rămaşi singuri poate că nu ştiu să gătească. De asemenea, văduvele pot fi mai des ţinte ale înşelătoriilor prin telefon sau pe internet.

  O văduvă tânără cu bani puţini poate fi în situaţia de a-şi întreţine singură copiii. Poate că are nevoie de un loc de muncă. Dacă a fost o mamă care a stat acasă cu copiii, poate că îi lipseşte pregătirea academică sau experienţa pentru un serviciu bun. Aceşti factori afectează calitatea vieţii de familie. Sau ce face un văduv care are copii mici? El trebuie să meargă la muncă şi e nevoie să găsească pe cineva să aibă grijă de copii.

  În 1938, când eu aveam aproape cinci ani, iar fraţii mei mai mari, şapte şi, respectiv, 12 ani, mama a murit în mod neaşteptat. La acea vârstă, nu am realizat cât de dificil trebuie să fi fost pentru tata. Era mecanic auto şi câştiga puţin. A găsit o fată de 16 ani care să aibă grijă de noi. Acum mă gândesc adesea şi admir lucrurile pe care el le-a făcut ca să ţină unită familia noastră.

  Ştiu că Domnul este soluţia cea mai bună la multe dintre problemele menţionate; El poate îndruma persoana în cauză. Familia bisericii poate fi o sursă de ajutor. Există fonduri la Asigurările Sociale pentru copiii orfani.

  Şi mai cred că bisericile noastre trebuie să aibă programe de asistare a celor în vârstă, văduvi sau văduve, şi deseori nu există aşa ceva în biserică sau în comunitate. Acesta este cazul zonei în care locuiesc eu. Mă rog pentru toate văduvele, pentru o schimbare bună în viitor.

  Loraine F. Sweetland

  Când „noi” devine „eu” - 2017. Ştiu că Domnul este soluţia cea mai bună la multe dintre problemele cu care ne confruntăm; El poate îndruma persoana în cauză. Familia bisericii poate fi o sursă de ajutor.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...