Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Ursul îndrăzneţ

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. – Psalmii 23:4

  Mersul cu cortul îmi redă echilibrul mintal atunci când am enorm de lucru şi nicio soluţie la îndemână. Ce anume cu privire la natură ne oferă o aşa mare eliberare de betoane?

  Toţi cinci ne-am aşezat corturile în maniera perfectă ca să nu ne vedem „faţa de dimineaţă” când o să deschidem fermoarul cortului. Am stat împreună încălzindu-ne la foc sub bolta divină de stele. O atmosferă de pace şi linişte.

  Dintr-odată, liniştea ne-a fost întreruptă de vecinii aflaţi mai la deal de noi. Se auzeau câini lătrând, ţipete multe şi zdrăngănit în oale. Am ignorat situaţia, considerând că probabil e o petrecere de beţie care întrecuse măsura. Totuşi eu aveam sentimentul că este ceva mai serios. M-am rugat pentru ocrotire, în virtutea nenumăratelor mele frici, şi am încercat tare, tare de tot să uit totul şi să încredinţez situaţia în mâna Domnului. La câteva momente după ce zgomotul din amonte a dispărut, alt vecin de camping, de vizavi, a venit să ne avertizeze cu privire la un urs. Şi ne-a povestit cum câinele lui îl păzise de fiara furioasă.

  A doua zi dimineaţa, la grupurile sanitare din camping, i-am întâlnit pe vecinii care loviseră în oale şi cratiţe. Ne-au povestit că ursului nu i-a fost frică de ei. Stătuse întins pe bancă, luând o gură de apă şi privind la zgomotoşii ăştia de oameni care încercau să îl alunge. Când s-a săturat în sfârşit de spectacolul de dans şi zgomot, şi-a văzut de drum la vale, pe lângă corturile noastre. Mi-am adus aminte de episodul povestit în 2 împăraţi 6:8-23, despre cum Elisei a fost ocrotit de o armată de sirieni de către caii şi carele de foc ale lui Dumnezeu trimise să îi înconjoare casa. Aşa cum a fost Elisei păzit, am fost şi noi păziţi de îngeri din calea acestui urs îndrăzneţ, căutând să ne facă rău.

  În asemenea situaţii îmi vin în minte şi episoade povestite de David în 1 Samuel 17:34-50, când Dumnezeu i-a dat putere să înfrângă un leu, un urs şi pe uriaşul Goliat datorită credinţei în Dumnezeul lui Israel. Slavă Domnului că ne fereşte de pericolele văzute şi nevăzute care ne înconjoară! Leii, urşii şi uriaşii din viaţa noastră nu au nicio şansă împotriva Dumnezeului nostru viu şi iubitor.

  Gale Frampton

  Ursul îndrăzneţ - 2017. Dumnezeu i-a dat putere lui David să înfrângă un leu, un urs şi pe uriaşul Goliat datorită credinţei în Dumnezeul lui Israel. Slavă Domnului că ne fereşte de pericolele văzute şi nevăzute care ne înconjoară!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!