Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Ursul îndrăzneţ

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. – Psalmii 23:4

  Mersul cu cortul îmi redă echilibrul mintal atunci când am enorm de lucru şi nicio soluţie la îndemână. Ce anume cu privire la natură ne oferă o aşa mare eliberare de betoane?

  Toţi cinci ne-am aşezat corturile în maniera perfectă ca să nu ne vedem „faţa de dimineaţă” când o să deschidem fermoarul cortului. Am stat împreună încălzindu-ne la foc sub bolta divină de stele. O atmosferă de pace şi linişte.

  Dintr-odată, liniştea ne-a fost întreruptă de vecinii aflaţi mai la deal de noi. Se auzeau câini lătrând, ţipete multe şi zdrăngănit în oale. Am ignorat situaţia, considerând că probabil e o petrecere de beţie care întrecuse măsura. Totuşi eu aveam sentimentul că este ceva mai serios. M-am rugat pentru ocrotire, în virtutea nenumăratelor mele frici, şi am încercat tare, tare de tot să uit totul şi să încredinţez situaţia în mâna Domnului. La câteva momente după ce zgomotul din amonte a dispărut, alt vecin de camping, de vizavi, a venit să ne avertizeze cu privire la un urs. Şi ne-a povestit cum câinele lui îl păzise de fiara furioasă.

  A doua zi dimineaţa, la grupurile sanitare din camping, i-am întâlnit pe vecinii care loviseră în oale şi cratiţe. Ne-au povestit că ursului nu i-a fost frică de ei. Stătuse întins pe bancă, luând o gură de apă şi privind la zgomotoşii ăştia de oameni care încercau să îl alunge. Când s-a săturat în sfârşit de spectacolul de dans şi zgomot, şi-a văzut de drum la vale, pe lângă corturile noastre. Mi-am adus aminte de episodul povestit în 2 împăraţi 6:8-23, despre cum Elisei a fost ocrotit de o armată de sirieni de către caii şi carele de foc ale lui Dumnezeu trimise să îi înconjoare casa. Aşa cum a fost Elisei păzit, am fost şi noi păziţi de îngeri din calea acestui urs îndrăzneţ, căutând să ne facă rău.

  În asemenea situaţii îmi vin în minte şi episoade povestite de David în 1 Samuel 17:34-50, când Dumnezeu i-a dat putere să înfrângă un leu, un urs şi pe uriaşul Goliat datorită credinţei în Dumnezeul lui Israel. Slavă Domnului că ne fereşte de pericolele văzute şi nevăzute care ne înconjoară! Leii, urşii şi uriaşii din viaţa noastră nu au nicio şansă împotriva Dumnezeului nostru viu şi iubitor.

  Gale Frampton

  Ursul îndrăzneţ - 2017. Dumnezeu i-a dat putere lui David să înfrângă un leu, un urs şi pe uriaşul Goliat datorită credinţei în Dumnezeul lui Israel. Slavă Domnului că ne fereşte de pericolele văzute şi nevăzute care ne înconjoară!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...