Articolul precedentPace deplină
  Articolul următorLuându-te la întrecere cu caii

  Gata să ceri din nou?

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

  Care mamă, indiferent de cultură, nu şi-ar învăţa copilul să mulţumească atunci când primeşte ceva? Mamele din populaţia shona, din Zimbabwe, îşi învaţă bebeluşii să bată de două ori din palme înainte să primească ceva, gest care simbolizează recunoştinţa. Mulţi părinţi îşi învaţă probabil copiii să spună „mulţumesc”. Adulţii creştini totuşi nu practică acelaşi obicei când vine vorba de rugăciuni ascultate. Eu una eram întotdeauna nerăbdătoare să cer în continuare lucruri fără să exprim mulţumire şi apreciere pentru ceea ce Dumnezeu mi-a oferit deja sau a făcut deja pentru mine. Într-o dimineaţă, una dintre pacientele mele mi-a povestit despre un obicei pe care îl are şi mi-a schimbat perspectiva cu privire la recunoştinţă.

  Am crezut că va fi o zi obişnuită când mi-am început ziua de muncă. Pentru că lucram doar cu jumătate de normă, nu primeam niciun credit, dar bucuria de a avea grijă de pacienţi imobilizaţi la pat era de nepreţuit. Cititoarele care sunt asistente vor fi de acord că activitatea cu persoanele bolnave poate fi deprimantă şi copleşitoare. Totuşi împlinirea pe care o simţi când observi cum răspund la atingerea ta atentă şi la cuvintele tale de încurajare, când îi tratezi, produce o schimbare în tine însăţi. Faptul de a-i vedea plecând acasă vindecaţi îţi înseninează ziua. Încerc să îmi imaginez câţi dintre cei care veneau la Isus şi la ucenici pentru vindecare îşi exprimau recunoştinţa pentru că viaţa le fusese schimbată. Nu toată lumea este mulţumitoare. Gândeşte-te numai la cei zece leproşi care au fost vindecaţi după ce au strigat: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” (Luca 17:13). Doar unul dintre ei I-a adus laude şi mulţumiri lui Isus. Bucuroşi de reuşită, ceilalţi nouă şi-au văzut de viaţa lor (Luca 17:15-19).

  Cum spuneam, într-o zi, trebuia să externez o doamnă pe care o îngrijisem cu câteva zile înainte. O chema Mary. La un moment dat, am întrebat-o cum de se făcuse bine atât de repede, după ce trei săptămâni fusese supusă la proceduri neplăcute de diagnosticare. Ea îşi punea însănătoşirea pe seama rugăciunii nepotului ei de trei ani: „Doamne Isuse, Te rog, fă-o pe Nana sănătoasă şi să vină acasă.” Evident, Mary credea că Dumnezeu a răspuns acelei rugăciuni. Întrebând-o ce are de gând să facă după ce ajunge acasă, mi-a spus că prioritatea ei este să ţină post şi să se roage, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru răspunsul primit la rugăciune.

  Eşti gata să ceri un alt lucru în rugăciune? Mai întâi, mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru tine până acum.

  Ruth Nyachuru-Muze

  Gata să ceri din nou? - 2017. Mary credea că Dumnezeu a răspuns acelei rugăciuni. Întrebând-o ce are de gând să facă după ce ajunge acasă, mi-a spus că prioritatea ei este să ţină post şi să se roage, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru răspunsul primit la rugăciune.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...