Iertare şi refacere

  Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele tău, Dumnezeule preaînalt. – Psalmii 9:1,2

  Cu ceva vreme în urmă, mi-am petrecut un weekend de relaxare făcând o vizită unei prietene şi soţului ei. Cât timp m-am aflat la ei, i-am jignit profund, dar nu mi-am dat seama decât când m-am întors acasă. Nu au mai ţinut legătura cu mine. Ştiam că această ruptură în relaţia noastră era din vina mea. Regretând nespus, ştiam, în acelaşi timp, că nu mai puteam face nimic să repar situaţia. Simţeam inclusiv că iertarea era imposibilă. În acele momente întunecate, absolut întunecate, mă simţeam complet singură, absolut distrusă – ca proverbialul Humpty-Dumpty. Nimic nu mă putea redresa nici pe mine, nici situaţia mea.

  În mai multe rânduri, i-am scris prietenei mele exprimându-mi regretul pentru durerea pe care o cauzasem. Am implorat iertare. Într-un sfârşit, am primit un răspuns. Dar ruşinea şi vinovăţia mea m-au făcut incapabilă să descifrez ce era în inima ei, dincolo de cuvinte.

  În disperare, mi-am luat Biblia. Atunci, probabil pentru prima oară în viaţa mea, am început să citesc Cuvântul lui Dumnezeu pentru propriile nevoi. M-a atras cartea Psalmii. Aici, David îşi exprimă foarte elocvent luptele, durerea şi laudele. Niciun scriitor biblic nu îşi aşterne emoţiile asemenea lui David. Cuvintele lui vorbeau în locul inimii mele: „Ai milă de mine, Doamne, căci mă ofilesc! Vindecă-mă, Doamne, căci îmi tremură oasele. Sufletul mi-e îngrozit de tot. Şi Tu, Doamne, până când vei zăbovi să Te înduri de mine? Întoarce-Te, Doamne, izbăveşte-mi sufletul! Mântuieşte-mă, pentru îndurarea Ta! […] Nu mai pot gemând! În fiecare noapte îmi stropesc aşternutul şi-mi scald patul în lacrimi. Mi s-a supt faţa de întristare şi a îmbătrânit din pricina tuturor celor ce mă prigonesc” (Psalmii 6:2-7).

  Câteva săptămâni, nu am putut trece de aceste versete. Într-un final, i le-am împărtăşit prietenei pe care o rănisem. Ea a repetat răspunsul anterior la rugăminţile mele de iertare. De data aceasta, am şi priceput. Ea mă iertase deja. Complet. Fără rezerve.

  Partea grea a fost să mă iert eu pe mine. Totuşi, încet-încet, Dumnezeu m-a adus în punctul de vindecare şi refacere, umplându-mă cu bucurie. Acolo unde înainte fusese doar durere intensă, Dumnezeu mi-a umplut inima cu cântece de laudă pentru El. Iubirea Lui a refăcut prietenia pe care o crezusem pierdută. Acum e mai bună, mai puternică, mai sănătoasă decât înainte. Ce drum extraordinar de iertare a fost!

  Sonia Brock

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...