Nu te îngrijora de nimic!

  Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. – 1 Timotei 6:6

  A fost odată un muncitor în construcţii, o să îl numesc Bill, care avea întotdeauna o atitudine pozitivă şi avea obiceiul de a-L slăvi pe Dumnezeu pentru orice i se întâmpla. De fapt, prietenii şi colegii îl tachinau cu privire la optimismul lui continuu şi recunoştinţa sa faţă de Dumnezeu.

  Într-o zi, în timp ce echipa lui era în pauza de masă pe şantier, Bill s-a aşezat pe o scândură alături de colegi, şi-a scos sacoşa cu mâncare şi a închis ochii ca să mulţumească pentru hrană. Înainte să deschidă ochii, un câine vagabond a venit, i-a înşfăcat mâncarea şi a fugit. Bill a alergat după câine să îşi recupereze punga, dar a trebuit să fugă o distanţă lungă. La un moment dat, a auzit un zgomot puternic în spate. Când s-a uitat înapoi, a văzut un nor uriaş de fum şi moloz deasupra locului unde lucrau. Părea să se fi produs o explozie şi majoritatea muncitorilor din apropiere erau grav răniţi.

  Lui Bill i-a părut foarte rău să îşi vadă colegii grav răniţi. Imediat i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a ocrotit şi nu a fost rănit în explozie. Dacă acel câine nu i-ar fi luat mâncarea, iar el nu ar fi alergat după câine, ar fi fost rănit şi el şi ar fi avut mult de suferit.

  Prietena mea, te rog, nu uita că, atunci când îţi pui credinţa şi încrederea în Domnul, indiferent ce se întâmplă în viaţa ta, există întotdeauna un motiv pentru care Dumnezeu a permis ca lucrurile să se întâmple aşa. Şi poţi fi sigură că, în final, a fost pentru binele tău. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi. Atunci vom afla că, în definitiv, au fost o mare binecuvântare în viaţa noastră şi a celor dragi.

  Pavel, care a avut parte de suişuri şi coborâşuri în lucrarea lui, are pentru noi un sfat bun în Filipeni 4:4-7 – „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! […] Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

  Ce promisiune frumoasă, de apreciat în vremurile tulburi!

  Stella Thomas

  Nu te îngrijora de nimic! - 2017. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...