Nu te îngrijora de nimic!

  Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. – 1 Timotei 6:6

  A fost odată un muncitor în construcţii, o să îl numesc Bill, care avea întotdeauna o atitudine pozitivă şi avea obiceiul de a-L slăvi pe Dumnezeu pentru orice i se întâmpla. De fapt, prietenii şi colegii îl tachinau cu privire la optimismul lui continuu şi recunoştinţa sa faţă de Dumnezeu.

  Într-o zi, în timp ce echipa lui era în pauza de masă pe şantier, Bill s-a aşezat pe o scândură alături de colegi, şi-a scos sacoşa cu mâncare şi a închis ochii ca să mulţumească pentru hrană. Înainte să deschidă ochii, un câine vagabond a venit, i-a înşfăcat mâncarea şi a fugit. Bill a alergat după câine să îşi recupereze punga, dar a trebuit să fugă o distanţă lungă. La un moment dat, a auzit un zgomot puternic în spate. Când s-a uitat înapoi, a văzut un nor uriaş de fum şi moloz deasupra locului unde lucrau. Părea să se fi produs o explozie şi majoritatea muncitorilor din apropiere erau grav răniţi.

  Lui Bill i-a părut foarte rău să îşi vadă colegii grav răniţi. Imediat i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a ocrotit şi nu a fost rănit în explozie. Dacă acel câine nu i-ar fi luat mâncarea, iar el nu ar fi alergat după câine, ar fi fost rănit şi el şi ar fi avut mult de suferit.

  Prietena mea, te rog, nu uita că, atunci când îţi pui credinţa şi încrederea în Domnul, indiferent ce se întâmplă în viaţa ta, există întotdeauna un motiv pentru care Dumnezeu a permis ca lucrurile să se întâmple aşa. Şi poţi fi sigură că, în final, a fost pentru binele tău. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi. Atunci vom afla că, în definitiv, au fost o mare binecuvântare în viaţa noastră şi a celor dragi.

  Pavel, care a avut parte de suişuri şi coborâşuri în lucrarea lui, are pentru noi un sfat bun în Filipeni 4:4-7 – „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! […] Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

  Ce promisiune frumoasă, de apreciat în vremurile tulburi!

  Stella Thomas

  Nu te îngrijora de nimic! - 2017. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...