Articolul precedentPărți ale întregului
  Articolul următorInfarct la 27 de ani!

  Uitată

  Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. – Proverbele 22:6

  Eram şapte oameni lipsiţi de griji, aflaţi în excursia noastră anuală cu rulota, de data aceasta mergând din micul nostru orăşel din Carolina de Nord până în parcul Baxter, din Maine. Cei cinci copii ai noştri aveau între 3 şi 13 ani. După o scurtă oprire la un magazin de ţară, ne-am reluat drumul, dar, după numai câţiva kilometri, unul dintre copii a strigat: „Unde e Marie?” O uitaserăm. După panica şi rugăciunile aferente, ne-am întors valvârtej la locul ultimei opriri.

  Şase feţe lungi au sărit din maşină şi au dat năvală în magazin. Uşurarea ne-a cuprins pe toţi când fiica noastră de trei ani a fost găsită, cu faţa ei mică începând să se încrunte când şi-a dat seama că până atunci nu avusese prin preajmă nicio faţă cunoscută. Ne-am reluat drumul puţin mai potoliţi, dar pe buze şi în inimi având rugăciuni de recunoştinţă.

  Azi-dimineaţă am citit pe internet despre mai multe situaţii îngrozitoare de taţi care şi-au salvat fetele de eventuali abuzatori. Cea mai mică era o fetiţă de doi ani, blondă şi creaţă, care era la un loc de joacă, iar presupusul răpitor a avut tupeul să se certe cu tatăl, susţinând că fetiţa e a lui. Într-o altă situaţie, dacă fetiţa nu şi-ar fi scăpat cana pe veranda abuzatorului, unde a fost observată de tată, viaţa ei s-ar fi sfârşit tragic, cum sfârşise a altor nenumărate fetiţe. Dacă neglijenţa noastră s-ar fi petrecut într-un mediu mai periculos şi s-ar fi întâmplat ce-ar fi fost mai rău, viaţa noastră ar fi fost pentru totdeauna bântuită de vinovăţie şi remuşcare.

  Toate acestea arată că vigilenţa este vitală în grija faţă de copiii noştri, în această lume care a devenit alarmant de periculoasă pentru copii. Mai mult decât atât, cu multă perseverenţă şi convingere ar trebui să îi învăţăm pe copii despre dragostea şi grija lui Isus şi despre pericolul şi posibila tragedie ca urmare a căderii în capcanele lui Satana. Vă implor, mame, bunici, membri ai familiei şi prieteni, îndreptaţi-i pe micuţi în direcţia cea bună! Primii ani sunt anii de formare, anii în care sunt impresionabili; trecerea zilelor şi a anilor este necruţătoare şi caracterele se formează mult prea repede. Ce poate fi mai urgent decât să îi ancorăm foarte bine în iubirea lui Isus, astfel ca nimic să nu îi poată doborî? Avem asigurarea că El vine să îi ia pe ai Săi din această lume de păcat, spre bucuria veşnică. Rugăciunea mea este să fim cu toţii acolo, cu familia întreagă, împreună cu El.

  Lila Farrell Morgan

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...