Supunere

Ziceţi lui Dumnezeu: „Cât de înfricoşate sunt lucrările Tale! Din pricina mărimii puterii Tale, vrăjmaşii Tăi Te linguşesc.” – Psalmii 66:3

Căţeluşul a crescut, devenind un boxer blând şi cu pieptul lat, pe nume Maverick.

Avea grijă de familie şi strângea firimiturile după ce mâncau copiii, iar o dată chiar l-a curăţat pe bebeluş pe faţă. Mav era o frumuseţe de câine cafeniu, adorat de toată familia. Dar anii au trecut şi Maverick dădea semne de bătrâneţe.

Familia a hotărât să aducă un pui de câine, în speranţa că purtarea exemplară a lui Maverick va forma o nouă generaţie. Copiii au căutat pe internet şi au găsit un pui de boxer cu pedigree. Toată familia a făcut un drum până la Chicago să-l ia pe Gunnar. Căţeluşii sunt drăguţi, dar îţi dau mult de lucru, iar Gunnar nu făcea excepţie. Sora cea mare l-a înscris la şcoala de dresaj, iar Gunnar a învăţat treptat să răspundă la comenzi. Totuşi păreau să existe câteva neajunsuri în parcursul lui „academic”.

Când Gunnar a mai crescut, mama Marla a hotărât că ea trebuie să îl înveţe pe Gunnar să se plimbe în lesă. Într-o zi, eram la plimbare cu Marla şi Gunnar. În timp ce el se tot smucea din cauza zgărzii de forţă, Marla i-a spus fermă: „Gunnar, dacă asculţi, n-o să te doară!”

Replica mea pe loc a fost: „Sunt convinsă că şi lui Dumnezeu l-ar plăcea să ne spună acelaşi lucru!”

Tendinţa oamenilor de a trage în direcţia opusă faţă de Dumnezeu nu a început aici şi acum. Când israeliţii au revenit din captivitatea babiloniană şi au reclădit Ierusalimul, Neemia i-a adunat şi a repetat cu ei cum Dumnezeu îi condusese pe înaintaşii lor – inclusiv cum îi eliberase din sclavia egipteană şi îi adusese în Canaan. Le-a povestit cum s-au răsculat, cum nu au ascultat şi cum au nesocotit minunile lui Dumnezeu – cum s-au smucit din cauza zgărzii de forţă.

Din nefericire, acest comportament nu a fost doar al israeliţilor. Mă tem că şi noi suntem azi la fel. Apoi Neemia le-a arătat israeliţilor – şi nouă – că Dumnezeu este dispus să ierte, este blând şi milos, încet la mânie, bogat în bunătate şi nu ne părăseşte (Neemia 9:17). E uşor să te supui unui astfel de Dumnezeu!

Când îi permitem lui Dumnezeu să deţină controlul, avem parte de o reală pace. Din fericire pentru Gunnar, familia lui umană este blândă şi miloasă, iar el încă are o casă!

Roxy Hoehn

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor