Articolul precedentInfarct la 27 de ani!
  Articolul următorDragoste în acțiune

  Supunere

  Ziceţi lui Dumnezeu: „Cât de înfricoşate sunt lucrările Tale! Din pricina mărimii puterii Tale, vrăjmaşii Tăi Te linguşesc.” – Psalmii 66:3

  Căţeluşul a crescut, devenind un boxer blând şi cu pieptul lat, pe nume Maverick.

  Avea grijă de familie şi strângea firimiturile după ce mâncau copiii, iar o dată chiar l-a curăţat pe bebeluş pe faţă. Mav era o frumuseţe de câine cafeniu, adorat de toată familia. Dar anii au trecut şi Maverick dădea semne de bătrâneţe.

  Familia a hotărât să aducă un pui de câine, în speranţa că purtarea exemplară a lui Maverick va forma o nouă generaţie. Copiii au căutat pe internet şi au găsit un pui de boxer cu pedigree. Toată familia a făcut un drum până la Chicago să-l ia pe Gunnar. Căţeluşii sunt drăguţi, dar îţi dau mult de lucru, iar Gunnar nu făcea excepţie. Sora cea mare l-a înscris la şcoala de dresaj, iar Gunnar a învăţat treptat să răspundă la comenzi. Totuşi păreau să existe câteva neajunsuri în parcursul lui „academic”.

  Când Gunnar a mai crescut, mama Marla a hotărât că ea trebuie să îl înveţe pe Gunnar să se plimbe în lesă. Într-o zi, eram la plimbare cu Marla şi Gunnar. În timp ce el se tot smucea din cauza zgărzii de forţă, Marla i-a spus fermă: „Gunnar, dacă asculţi, n-o să te doară!”

  Replica mea pe loc a fost: „Sunt convinsă că şi lui Dumnezeu l-ar plăcea să ne spună acelaşi lucru!”

  Tendinţa oamenilor de a trage în direcţia opusă faţă de Dumnezeu nu a început aici şi acum. Când israeliţii au revenit din captivitatea babiloniană şi au reclădit Ierusalimul, Neemia i-a adunat şi a repetat cu ei cum Dumnezeu îi condusese pe înaintaşii lor – inclusiv cum îi eliberase din sclavia egipteană şi îi adusese în Canaan. Le-a povestit cum s-au răsculat, cum nu au ascultat şi cum au nesocotit minunile lui Dumnezeu – cum s-au smucit din cauza zgărzii de forţă.

  Din nefericire, acest comportament nu a fost doar al israeliţilor. Mă tem că şi noi suntem azi la fel. Apoi Neemia le-a arătat israeliţilor – şi nouă – că Dumnezeu este dispus să ierte, este blând şi milos, încet la mânie, bogat în bunătate şi nu ne părăseşte (Neemia 9:17). E uşor să te supui unui astfel de Dumnezeu!

  Când îi permitem lui Dumnezeu să deţină controlul, avem parte de o reală pace. Din fericire pentru Gunnar, familia lui umană este blândă şi miloasă, iar el încă are o casă!

  Roxy Hoehn

  Supunere - 2017. Dumnezeu este dispus să ierte, este blând şi milos, încet la mânie, bogat în bunătate şi nu ne părăseşte (Neemia 9:17). E uşor să te supui unui astfel de Dumnezeu!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...