Bagaj pierdut

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

  Participând la o întrunire destinată familiei, am fost încurajaţi să căutăm în natură o lecţie pentru căsătorie. În căutarea mea, am dat peste o plantă care se lupta să supravieţuiască. Era acoperită de propriile frunze uscate şi alte plante căţărătoare o învăluiseră; unele erau moarte, altele, încă vii, dar planta nu era altceva decât un amalgam de crengi. În acel moment, Duhul Sfânt mi-a inspirat mesajul: Păstrăm mare parte din bagajele vechi pe lângă noi şi acestea devin un element prin care căsnicia este sufocată. Bagajul lipsei de încredere, al lipsei de loialitate, al experienţelor, al atitudinilor şi comportamentelor din trecut – credem că suntem îndreptăţiţi să le păstrăm plus o multitudine de alte lucruri neplăcute. Prin urmare, căsnicia se luptă să supravieţuiască. Şi, ca în cazul unei plante, credem că, dacă avem frunze, suntem sănătoşi, când adevărul este că suntem pe moarte. În plus, când lăsăm propriile probleme să se acumuleze, cresc şi prosperă şi alte lucruri pe lângă ele. Frunzele uscate de pe lângă plantă au creat condiţiile să crească plante căţărătoare, iar acestea au creat condiţiile ca insectele să aibă unde trăi. Imaginează-ţi cum o căsnicie deja pusă la pământ de propriile bagaje îndură acum greutatea celorlalte probleme. Recurgând la o altă metaforă, căsnicia respectivă ar fi un câmp de luptă, sub bombardament continuu, rachete, grenade şi alte tipuri de muniţie, capabile să genereze pierderi grave, chiar moartea.

  Remediul este foarte simplu: renunţă la bagaje. Poate lua ceva timp, ceva consiliere, ceva introspecţie serioasă, ceva rugăciune, ceva efort, dar rezultatul este o căsnicie sănătoasă şi prosperă. O plantă care nu e împiedicată de nimic are toate condiţiile să facă frunze mai mari, să rodească şi să aibă viaţă mai lungă. Dacă nici pe noi nu ne ţine nimic în loc, ne vom dezvolta bine, vom avea relaţii funcţionale, vom aduce roade corespunzătoare, vom avea succes în activităţile de familie, longevitate şi o căsnicie lungă şi fericită.

  Această lecţie li se poate aplica inclusiv celor care nu sunt căsătoriţi. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?

  Kezlynn Daisley-Harrow

  Bagaj pierdut - 2017. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.