Bagaj pierdut

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

  Participând la o întrunire destinată familiei, am fost încurajaţi să căutăm în natură o lecţie pentru căsătorie. În căutarea mea, am dat peste o plantă care se lupta să supravieţuiască. Era acoperită de propriile frunze uscate şi alte plante căţărătoare o învăluiseră; unele erau moarte, altele, încă vii, dar planta nu era altceva decât un amalgam de crengi. În acel moment, Duhul Sfânt mi-a inspirat mesajul: Păstrăm mare parte din bagajele vechi pe lângă noi şi acestea devin un element prin care căsnicia este sufocată. Bagajul lipsei de încredere, al lipsei de loialitate, al experienţelor, al atitudinilor şi comportamentelor din trecut – credem că suntem îndreptăţiţi să le păstrăm plus o multitudine de alte lucruri neplăcute. Prin urmare, căsnicia se luptă să supravieţuiască. Şi, ca în cazul unei plante, credem că, dacă avem frunze, suntem sănătoşi, când adevărul este că suntem pe moarte. În plus, când lăsăm propriile probleme să se acumuleze, cresc şi prosperă şi alte lucruri pe lângă ele. Frunzele uscate de pe lângă plantă au creat condiţiile să crească plante căţărătoare, iar acestea au creat condiţiile ca insectele să aibă unde trăi. Imaginează-ţi cum o căsnicie deja pusă la pământ de propriile bagaje îndură acum greutatea celorlalte probleme. Recurgând la o altă metaforă, căsnicia respectivă ar fi un câmp de luptă, sub bombardament continuu, rachete, grenade şi alte tipuri de muniţie, capabile să genereze pierderi grave, chiar moartea.

  Remediul este foarte simplu: renunţă la bagaje. Poate lua ceva timp, ceva consiliere, ceva introspecţie serioasă, ceva rugăciune, ceva efort, dar rezultatul este o căsnicie sănătoasă şi prosperă. O plantă care nu e împiedicată de nimic are toate condiţiile să facă frunze mai mari, să rodească şi să aibă viaţă mai lungă. Dacă nici pe noi nu ne ţine nimic în loc, ne vom dezvolta bine, vom avea relaţii funcţionale, vom aduce roade corespunzătoare, vom avea succes în activităţile de familie, longevitate şi o căsnicie lungă şi fericită.

  Această lecţie li se poate aplica inclusiv celor care nu sunt căsătoriţi. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?

  Kezlynn Daisley-Harrow

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...