Bagaj pierdut

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

  Participând la o întrunire destinată familiei, am fost încurajaţi să căutăm în natură o lecţie pentru căsătorie. În căutarea mea, am dat peste o plantă care se lupta să supravieţuiască. Era acoperită de propriile frunze uscate şi alte plante căţărătoare o învăluiseră; unele erau moarte, altele, încă vii, dar planta nu era altceva decât un amalgam de crengi. În acel moment, Duhul Sfânt mi-a inspirat mesajul: Păstrăm mare parte din bagajele vechi pe lângă noi şi acestea devin un element prin care căsnicia este sufocată. Bagajul lipsei de încredere, al lipsei de loialitate, al experienţelor, al atitudinilor şi comportamentelor din trecut – credem că suntem îndreptăţiţi să le păstrăm plus o multitudine de alte lucruri neplăcute. Prin urmare, căsnicia se luptă să supravieţuiască. Şi, ca în cazul unei plante, credem că, dacă avem frunze, suntem sănătoşi, când adevărul este că suntem pe moarte. În plus, când lăsăm propriile probleme să se acumuleze, cresc şi prosperă şi alte lucruri pe lângă ele. Frunzele uscate de pe lângă plantă au creat condiţiile să crească plante căţărătoare, iar acestea au creat condiţiile ca insectele să aibă unde trăi. Imaginează-ţi cum o căsnicie deja pusă la pământ de propriile bagaje îndură acum greutatea celorlalte probleme. Recurgând la o altă metaforă, căsnicia respectivă ar fi un câmp de luptă, sub bombardament continuu, rachete, grenade şi alte tipuri de muniţie, capabile să genereze pierderi grave, chiar moartea.

  Remediul este foarte simplu: renunţă la bagaje. Poate lua ceva timp, ceva consiliere, ceva introspecţie serioasă, ceva rugăciune, ceva efort, dar rezultatul este o căsnicie sănătoasă şi prosperă. O plantă care nu e împiedicată de nimic are toate condiţiile să facă frunze mai mari, să rodească şi să aibă viaţă mai lungă. Dacă nici pe noi nu ne ţine nimic în loc, ne vom dezvolta bine, vom avea relaţii funcţionale, vom aduce roade corespunzătoare, vom avea succes în activităţile de familie, longevitate şi o căsnicie lungă şi fericită.

  Această lecţie li se poate aplica inclusiv celor care nu sunt căsătoriţi. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?

  Kezlynn Daisley-Harrow

  Bagaj pierdut - 2017. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...