Articolul precedentCând simți că îngrijorarea se apropie
  Articolul următorMâini leneșe

  La drum!

  Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  În luna august 2011, mă pregăteam să îmi reiau activitatea la o universitate locală, cu începere din toamnă. Apoi am primit un telefon de la şefa departamentului unde lucram. Mi-a cerut să ne întâlnim. Vineri dimineaţa, când m-am dus la întâlnire, a fost ca şi când mi-ar fi explodat o bombă în cap. Mi s-a adus la cunoştinţă că hotărâseră să angajeze pe altcineva să ţină cursurile mele în anul următor. Era începutul lunii august, iar şcoala începea în două săptămâni. Eu locuiam în Maryland, fără familie sau prieteni prin apropiere. Nu ştiam ce să fac. Mă simţeam abandonată şi respinsă.

  Cam în aceeaşi perioadă, fiica mea, care locuieşte în Alabama, mi-a spus că soţul ei pleacă în Afghanistan pentru un an şi ar trebui să câştige suficienţi bani cât să îşi cumpere şi ei o casă. I-am spus că mă bucur pentru ea şi familia ei. Nici nu mi-a trecut prin minte că ar trebui să mă duc în Huntsville şi să o ajut. Cum zilele se făceau săptămâni, iar săptămânile se făceau luni, iar loc de muncă încă nu aveam, Duhul Sfânt a început să mă impulsioneze să mă duc în Alabama, i-am spus Domnului că îmi place viaţa de una singură, fără complicaţii, şi chiar nu voiam să mă mut în Alabama. Cum zilele continuau să se scurgă fără serviciu, am început să cedez la imboldurile Duhului Sfânt. Am eliberat apartamentul, am închiriat un camion şi am pornit spre Alabama.

  Am învăţat de-a lungul anilor că cel mai bine este să mergi după planurile lui Dumnezeu. Acum ştiu că a fost voia Lui concedierea mea din Maryland, pentru că altfel nu m-aş fi mutat. Dumnezeu mă voia în Alabama. M-a folosit acolo. Nepoata mea cea mare L-a acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor personal şi a fost botezată. Acest ultim an i-am putut plăti studiile la Academia Oakwood, un liceu creştin. Este implicată în activităţile cu copiii la biserică. Adoră să meargă la biserică în Sabat şi dă mărturie în faţa familiei şi a prietenilor ei. Ştiu că Dumnezeu m-a trimis în Alabama şi acum nici eu n-aş face altfel.

  Deşi m-am simţit respinsă şi abandonată când am fost concediată de la universitate, am ştiut că Dumnezeu are un plan. El promite în textul de astăzi că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu şi am descoperit că Se ţine de promisiune. Tu ai descoperit acest lucru?

  Eva M. Starner

  La drum! - 2017. Deşi m-am simţit respinsă şi abandonată când am fost concediată de la universitate, am ştiut că Dumnezeu are un plan. El promite în textul de astăzi că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu şi am descoperit că Se ţine de promisiune. Tu ai descoperit acest lucru?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...