Articolul precedentMâini leneșe
  Articolul următorIsus ca păstor

  Măsuri luate în avans

  Diavolul l-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte pietrei acesteia să se facă pâine.” – Luca 4:3

  Într-o recentă seară de joi, după ce am lucrat în grădină toată ziua, eu şi soţul meu eram obosiţi şi voiam să facem un duş, să mâncăm şi să ne odihnim. Fratele E., membru al bisericii, a sunat să ne spună că un membru era grav bolnav şi avea nevoie de o vizită pastorală. După care, fratele E. a enunţat pur şi simplu: „Vin acum după dumneavoastră, frate pastor!” Soţul meu i-a spus că tocmai ce intraserăm în casă din grădină şi eram murdari şi transpiraţi şi că vom fi gata peste o oră, după mult-necesarul duş.

  Soţul meu s-a pregătit şi a pornit spre instituţia de îngrijire, care se afla la doar 15 minute de mers cu maşina. După zece minute, a sunat telefonul şi am ştiut că nu putuse să ajungă încă şi că ceva nu era de bine. Se produsese o coliziune cu un camion; partea din faţă a maşinii noastre era avariată, dar camionul nu avea nimic stricat. Am şoptit o rugăciune şi imediat am luat maşina până la locul accidentului. Când am ajuns, nu l-am văzut pe soţul meu, dar am văzut maşina de pompieri, maşina de tractare, două maşini de poliţie şi un echipament de descarcerare. După ce am parcat într-un loc sigur şi am alergat să-l văd pe soţul meu pe targă, mi-a stat inima în loc de groază. Am reuşit să îl văd şi a fost nemaipomenit să aud că îmi răspunde. L-au dus repede la camera de gardă şi a fost externat după opt ore, pe propriile picioare.

  Agentul nostru de asigurări a fost notificat şi a luat măsuri în avans pentru închirierea unei maşini, pentru estimarea costurilor şi pentru tractare. Vineri seara, ne-am îmbrăcat din nou şi ne-am dus la azil să îl vizităm pe membrul nostru, care a fost absolut încântat să ne vadă. După rugăciune şi după ce am discutat puţin, ne-am dus acasă, fericiţi că în sfârşit ne-am achitat de ceea ce începuserăm cu o zi înainte.

  Membrii bisericii noastre au fost trişti din cauza accidentului, dar fericiţi că eram bine. Planul Diavolului este întotdeauna să ne oprească din activitate. El a încercat să facă în aşa fel încât Isus să fie omorât din pruncie. Diavolul ştie că are puţină vreme şi ştie despre măsurile luate în avans în ceea ce îl priveşte pe el. Ai încredere în Domnul întotdeauna. Diavolul va pune tot felul de capcane, în încercarea de a te împiedica să faci lucrarea Domnului, dar, dacă eşti puternică, te va încetini doar – pentru puţină vreme.

  Isus a spus: „În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc” (Ioan 14:2). Nu-I putem lăsa pe Satana să ne împiedice în drumul nostru spre cer. E posibil să încerce zilnic să ne încetinească, aşa că haideţi să ne ţinem ochii aţintiţi asupra premiului şi, prin harul lui Dumnezeu, vom primi cerul ca viitoarea noastră casă. Ioan 14:1-4 este o promisiune pentru fiecare dintre noi.

  Betty Glover Perry

  Măsuri luate în avans - 2017. Nu-I putem lăsa pe Satana să ne împiedice în drumul nostru spre cer. E posibil să încerce zilnic să ne încetinească, aşa că haideţi să ne ţinem ochii aţintiţi asupra premiului şi, prin harul lui Dumnezeu, vom primi cerul ca viitoarea noastră casă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...