Articolul precedentIsus ca păstor
  Articolul următorVindecare în soare

  Imobilizată

  Rămâneţi dar tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei. – Galateni 5:1

  În calitate de însoţitoare a soţului meu, care a suferit o traumă cerebrală pe când avea 50 de ani, am fost oarecum pregătită pentru recenta lui demenţă senilă, care se manifestă acum, când are 60 de ani. În orice caz, eu îi spun „demenţă pe steroizi”.

  Pierderea memoriei de scurtă durată este pentru el un stil de viaţă, dar observ că există şi alte deprinderi pe care oamenii cu demenţă le pot pierde. De exemplu, într-o zi, Dean pur şi simplu n-a putut desface ambalajul unei pâini. Nu vedea clama de care trebuie să suceşti ca să desfaci ambalajul. A trebuit să mă roage pe mine să o desfac. Şi vorbim despre bărbatul care repara tot ce se strica. Nu exista nimic pe care bărbatul meu îndemânatic să nu îl repare când era prin preajmă.

  Dar recent, urcându-ne amândoi în maşină, venind de la cumpărături, am gustat şi eu puţin din cum trebuie să se simtă el cu incapacitatea lui. Cu ceva vreme în urmă, dădusem jos paravânturile de la geam, iar acum, grăbindu-mă să intru în maşină din cauza frigului cumplit de afară, mi-am agăţat părul în sistemul de prindere de pe geam a paravântului. Eram complet imobilizată în maşină, într-o poziţie incomodă, incapabilă să îmi eliberez capul fără să îmi smulg părul. Dean, încercând să mă ajute, a zis ceva de foarfece, dar bineînţeles că nu îmi trecea prin cap să îmi retez şi puţinul păr de bunică pe care îl mai aveam, mai ales că ar fi însemnat să îmi mai rămână un centimetru de păr în vârful capului. Din fericire, am avut încă dotarea intelectuală necesară să mă gândesc să îmi desfac cocul din vârful capului. Fiindcă am desfăcut agrafele, am putut trece părul, şuviţă cu şuviţă, de-a lungul sistemului de prindere.

  Totuşi următorul gând a fost la sistemul video din parcare, plus la trecătorii curioşi, care posibil să fi văzut această scenă comică. Umilită şi jenată de-a binelea, m-am bucurat că următoarea noastră oprire a fost acasă. Avusesem suficientă notorietate pentru o zi.

  Sunt multe lucruri în viaţă de care putem rămâne agăţaţi. Uneori, când ai grijă de cineva, ai impresia că eşti prins într-o capcană. Şi nu există decât o singură modalitate de a ne elibera. Să îi cerem lui Dumnezeu libertate şi, îndrumându-ne în direcţia cea bună, El ne va permite să ieşim, pas cu pas, din dificultăţile în care suntem, spre libertate totală!

  Teresa Thompson

  Imobilizată - 2017. Să îi cerem lui Dumnezeu libertate şi, îndrumându-ne în direcţia cea bună, El ne va permite să ieşim, pas cu pas, din dificultăţile în care suntem, spre libertate totală!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...