Articolul precedentVindecare în soare
  Articolul următorFixându-și prioritățile

  Punctul de tranziţie

  Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug. – Ioan 10:10

  M-am născut în Olanda, aşa că atunci când am venit în Australia cu familia, la 14 ani, nu ştiam boabă de engleză. Câţiva tineri din zona mea mi-au dat de înţeles că vor să mă ajute să învăţ limba engleză. Petrecând timp cu ei în fiecare zi, m-au învăţat multe cuvinte.

  Repetam conştiincioasă cuvintele şi, într-o zi, în timp ce învăţam în grădină, vecina m-a auzit şi a înţeles unele dintre vorbele pe care le rosteam. La scurt timp, a bătut la uşa noastră şi a cerut să vorbească cu mama. Săraca mama era şi mai incapabilă decât mine să vorbească engleza. În orice caz, a înţeles imediat numele meu şi că femeia era foarte deranjată de ceva, trăgând concluzia că făcusem ceva foarte rău.

  Eu nu înţelegeam ce greşisem, aşa că, împreună, mama şi vecina au mers la o altă olandeză, care locuia după colţ. Aşa au aflat că aceşti „prieteni” ai mei mă învăţaseră toate cuvintele urâte şi murdare care le trecuseră prin cap. M-am descurajat foarte mult.

  Apoi am întâlnit o fată de vârsta mea care a vrut şi ea să mă ajute şi mi-a dat de înţeles că îmi este prietenă. Firesc că am fost puţin precaută după ultima experienţă. Această fată m-a dus la ea acasă, care era aproape de casa mea. I-am cunoscut părinţii, care erau foarte amabil şi care m-au invitat la masă, mi-au dat haine şi m-au luat cu ei în prima mea vacanţă. Apoi, într-o zi, după câteva luni, m-au întrebat dacă vreau să merg cu ei la biserică. Le-am spus că da.

  Au făcut pregătirile necesare să vină să mă ia, dar când mama prietenei mele a spus „sâmbătă”, eu am întrebat: „Duminică”? „Nu, sâmbătă”, a spus ea. Nu m-am îngrijorat deloc, fiindcă această familie aproape că mă adoptase şi eram bucuroasă să merg la orice biserică ar fi mers ei. Tinerii de acolo erau destul de diferiţi de cei pe care îi întâlnisem cu un an înainte. Încă de la prima vizită, m-am simţit acceptată şi fericită. Am întrebat dacă aş putea merge cu ei în fiecare săptămână şi am fost iubită de biserică. Nu voi uita niciodată acest lucru.

  Când a ales cine să îl urmeze, Isus căuta oameni adevăraţi care să poată fi schimbaţi de iubirea Lui. Grija, dragostea şi prietenia autentică sunt modalităţi eficiente de a atinge viaţa celor din jur; categoric a fost un punct de tranziţie la viaţa de adolescent şi apoi la celelalte etape.

  Vreau să continui să îl urmez pe Isus în fiecare zi şi să îi slujesc cu devotament.

  Sibilla Johnson

  Punctul de tranziţie - 2017. Când a ales cine să îl urmeze, Isus căuta oameni adevăraţi care să poată fi schimbaţi de iubirea Lui. Grija, dragostea şi prietenia autentică sunt modalităţi eficiente de a atinge viaţa celor din jur; categoric a fost un punct de tranziţie la viaţa de adolescent şi apoi la celelalte etape.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...