Articolul precedentVindecare în soare
  Articolul următorFixându-și prioritățile

  Punctul de tranziţie

  Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug. – Ioan 10:10

  M-am născut în Olanda, aşa că atunci când am venit în Australia cu familia, la 14 ani, nu ştiam boabă de engleză. Câţiva tineri din zona mea mi-au dat de înţeles că vor să mă ajute să învăţ limba engleză. Petrecând timp cu ei în fiecare zi, m-au învăţat multe cuvinte.

  Repetam conştiincioasă cuvintele şi, într-o zi, în timp ce învăţam în grădină, vecina m-a auzit şi a înţeles unele dintre vorbele pe care le rosteam. La scurt timp, a bătut la uşa noastră şi a cerut să vorbească cu mama. Săraca mama era şi mai incapabilă decât mine să vorbească engleza. În orice caz, a înţeles imediat numele meu şi că femeia era foarte deranjată de ceva, trăgând concluzia că făcusem ceva foarte rău.

  Eu nu înţelegeam ce greşisem, aşa că, împreună, mama şi vecina au mers la o altă olandeză, care locuia după colţ. Aşa au aflat că aceşti „prieteni” ai mei mă învăţaseră toate cuvintele urâte şi murdare care le trecuseră prin cap. M-am descurajat foarte mult.

  Apoi am întâlnit o fată de vârsta mea care a vrut şi ea să mă ajute şi mi-a dat de înţeles că îmi este prietenă. Firesc că am fost puţin precaută după ultima experienţă. Această fată m-a dus la ea acasă, care era aproape de casa mea. I-am cunoscut părinţii, care erau foarte amabil şi care m-au invitat la masă, mi-au dat haine şi m-au luat cu ei în prima mea vacanţă. Apoi, într-o zi, după câteva luni, m-au întrebat dacă vreau să merg cu ei la biserică. Le-am spus că da.

  Au făcut pregătirile necesare să vină să mă ia, dar când mama prietenei mele a spus „sâmbătă”, eu am întrebat: „Duminică”? „Nu, sâmbătă”, a spus ea. Nu m-am îngrijorat deloc, fiindcă această familie aproape că mă adoptase şi eram bucuroasă să merg la orice biserică ar fi mers ei. Tinerii de acolo erau destul de diferiţi de cei pe care îi întâlnisem cu un an înainte. Încă de la prima vizită, m-am simţit acceptată şi fericită. Am întrebat dacă aş putea merge cu ei în fiecare săptămână şi am fost iubită de biserică. Nu voi uita niciodată acest lucru.

  Când a ales cine să îl urmeze, Isus căuta oameni adevăraţi care să poată fi schimbaţi de iubirea Lui. Grija, dragostea şi prietenia autentică sunt modalităţi eficiente de a atinge viaţa celor din jur; categoric a fost un punct de tranziţie la viaţa de adolescent şi apoi la celelalte etape.

  Vreau să continui să îl urmez pe Isus în fiecare zi şi să îi slujesc cu devotament.

  Sibilla Johnson

  Punctul de tranziţie - 2017. Când a ales cine să îl urmeze, Isus căuta oameni adevăraţi care să poată fi schimbaţi de iubirea Lui. Grija, dragostea şi prietenia autentică sunt modalităţi eficiente de a atinge viaţa celor din jur; categoric a fost un punct de tranziţie la viaţa de adolescent şi apoi la celelalte etape.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...