Lumina ochilor lui

  Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă la umbra aripilor Tale. – Psalmii 17:8

  În fiecare lună, într-o zi de miercuri, merg în oraşul vecin la oftalmologul meu pentru o injecţie. Ar trebui să fie o procedură destul de simplă, cu excepţia faptului că trebuie să primesc injecţia direct în ochiul drept. Evident că acele zile de miercuri nu sunt dorite. De obicei, petrec timp în rugăciune cu o seară înainte, rugându-L pe Dumnezeu să mă ajute să fiu curajoasă.

  Deşi manevra durează doar trei secunde şi tehnicianul a desensibilizat deja zona, când oftalmologul intră în încăperea în care eu stau întinsă pe masă, mă încordez. Când văd acul, indiferent cât de blândă este vocea doamnei doctor şi indiferent cât de calmă încerc să fiu, tresar, iar pleoapele mi se închid. „Respiră adânc”, îmi aminteşte doamna doctor. Respir şi, într-o fracţiune de secundă, mult temuta situaţie a trecut.

  Când, într-o zi, i-am explicat fetei mele trauma prin care trec, ea a sugerat în glumă să rog echipa medicală să mă lege. Cum această idee categoric nu m-a cucerit, fiica mea m-a sfătuit, în schimb, să repet în minte texte biblice care conţin cuvântul „ochi”.

  După ce am cercetat, am descoperit că există peste 550 de asemenea versete, inclusiv unele care conţin cuvinte ca „gene” şi „sprâncene”. Uneori cuvântul e folosit în sensul propriu. Alteori, sensul este simbolic, făcând trimitere la inteligenţă, concentrare, înţelegere sau prezenţă.

  Textul de astăzi este preferatul meu. Cuvântul evocat – lumina – vorbeşte despre situaţia mea personală. În felul acesta, îl aud pe Dumnezeu spunând că, având atenţia Sa concentrată asupra mea, nu trebuie să mă tem de nimic.

  Trebuie să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa, când totul va fi numai o bucurie şi o pace. Isus ne-a lăsat cu o făgăduinţă: „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). Abia aştept acea zi! Tu nu?

  Ar fi o idee bună să petrecem mai mult timp în rugăciune şi cercetare a sufletului, pregătindu-ne ca marele Medic să ne cureţe de toate păcatele. Să cercetăm Scripturile în căutarea binecuvântatei speranţe şi să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa. Sper să te întâlnesc în acea zi deosebită!

  Carol J. Greene

  Lumina ochilor lui - 2017. Ar fi o idee bună să petrecem mai mult timp în rugăciune şi cercetare a sufletului, pregătindu-ne ca marele Medic să ne cureţe de toate păcatele. Să cercetăm Scripturile în căutarea binecuvântatei speranţe şi să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...