Lumina ochilor lui

  Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă la umbra aripilor Tale. – Psalmii 17:8

  În fiecare lună, într-o zi de miercuri, merg în oraşul vecin la oftalmologul meu pentru o injecţie. Ar trebui să fie o procedură destul de simplă, cu excepţia faptului că trebuie să primesc injecţia direct în ochiul drept. Evident că acele zile de miercuri nu sunt dorite. De obicei, petrec timp în rugăciune cu o seară înainte, rugându-L pe Dumnezeu să mă ajute să fiu curajoasă.

  Deşi manevra durează doar trei secunde şi tehnicianul a desensibilizat deja zona, când oftalmologul intră în încăperea în care eu stau întinsă pe masă, mă încordez. Când văd acul, indiferent cât de blândă este vocea doamnei doctor şi indiferent cât de calmă încerc să fiu, tresar, iar pleoapele mi se închid. „Respiră adânc”, îmi aminteşte doamna doctor. Respir şi, într-o fracţiune de secundă, mult temuta situaţie a trecut.

  Când, într-o zi, i-am explicat fetei mele trauma prin care trec, ea a sugerat în glumă să rog echipa medicală să mă lege. Cum această idee categoric nu m-a cucerit, fiica mea m-a sfătuit, în schimb, să repet în minte texte biblice care conţin cuvântul „ochi”.

  După ce am cercetat, am descoperit că există peste 550 de asemenea versete, inclusiv unele care conţin cuvinte ca „gene” şi „sprâncene”. Uneori cuvântul e folosit în sensul propriu. Alteori, sensul este simbolic, făcând trimitere la inteligenţă, concentrare, înţelegere sau prezenţă.

  Textul de astăzi este preferatul meu. Cuvântul evocat – lumina – vorbeşte despre situaţia mea personală. În felul acesta, îl aud pe Dumnezeu spunând că, având atenţia Sa concentrată asupra mea, nu trebuie să mă tem de nimic.

  Trebuie să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa, când totul va fi numai o bucurie şi o pace. Isus ne-a lăsat cu o făgăduinţă: „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). Abia aştept acea zi! Tu nu?

  Ar fi o idee bună să petrecem mai mult timp în rugăciune şi cercetare a sufletului, pregătindu-ne ca marele Medic să ne cureţe de toate păcatele. Să cercetăm Scripturile în căutarea binecuvântatei speranţe şi să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa. Sper să te întâlnesc în acea zi deosebită!

  Carol J. Greene

  Lumina ochilor lui - 2017. Ar fi o idee bună să petrecem mai mult timp în rugăciune şi cercetare a sufletului, pregătindu-ne ca marele Medic să ne cureţe de toate păcatele. Să cercetăm Scripturile în căutarea binecuvântatei speranţe şi să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...