Mi-a fost sete

  Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit. – Matei 25:34,35

  După cei opt ani de singurătate şi văzându-mi copiii mari, am început să consider că viaţa nu îmi mai dă aceeaşi împlinire pe care mi-o dădea odată. Predicam în majoritatea weekendurilor în diferite biserici, alergam la diferite programe şi ieşiri ale Departamentului Misiunea Femeii şi predicam în diferite părţi izolate din Papua Noua Guinee. Totuşi inima mea nu îşi găsea liniştea.

  Ca să îţi întorci viaţa pe dos, să îţi dai demisia de la locul de muncă şi să renunţi la tot ce este sigur şi confortabil şi să zbori 24 de ore spre o viaţă care îţi este în cea mai mare parte necunoscută, ai nevoie fie de curaj şi dedicare, fie de nebunie. Încă nu sunt sigură care e cea mai bună descriere. Să locuieşti într-o ţară şi cu nişte oameni a căror cultură şi viaţă este foarte diferită de orice ai cunoscut şi ai crezut tu vreodată este ceva foarte provocator, atât emoţional, cât şi fizic.

  Totuşi, când am zburat în Kenya şi m-am uitat la pământul de dedesubt, am ştiut în inima mea că Dumnezeu mă aducea acasă, aşa cum promisese. Aici avea El ceva de lucru pentru mine care să împlinească „dorinţa inimii mele”.

  Puţin mi-am dat eu seama atunci că întreaga mea viaţă de dinainte, cu multele ei provocări, cu zilele ei negre şi dramele ei sufleteşti, precum şi cu extraordinarele ocazii de creştere, era modul lui Dumnezeu de a mă pregăti pentru misiunea pe care acum o avea pentru mine. Mă pregătise să fiu în stare să ajut populaţia de masai, mai ales pe femei şi pe copii, să ducă o viaţă mai bună şi mai sănătoasă. Noua mea viaţă a început prin traiul foarte simplu şi sărac la o mică fermă, cu foarte puţine facilităţi moderne, îngrijind de animale. Ca să gătesc ceva simplu sau să încălzesc apă pentru „baia vaselor”; trebuie ca mai întâi să aprind focul într-o mică „sobă eco”. Hainele mi le duc la râu să mi le spăl. Acum, în timp ce stau în casa mea cu pereţi de chirpici şi cu pământ pe jos, din inima pădurii din Kenya, mă minunez de abilitatea mea de a mă simţi confortabil şi de faptul că am ajuns să iubesc această viaţă simplă.

  Chiar dacă unele zile abundă de depresie, de frustrare şi de singurătate, aceste zile îmi dau cea mai mare împlinire. În timp ce mă prind de promisiunile lui Dumnezeu, păşesc prin credinţă şi ştiu că slujesc un Dumnezeu uimitor, care ne vede şi ne cunoaşte adevăratele dorinţe ale inimii.

  Barbara Parkins

  Mi-a fost sete - 2017. Chiar dacă unele zile abundă de depresie, de frustrare şi de singurătate, aceste zile îmi dau cea mai mare împlinire. În timp ce mă prind de promisiunile lui Dumnezeu, păşesc prin credinţă şi ştiu că slujesc un Dumnezeu uimitor, care ne vede şi ne cunoaşte adevăratele dorinţe ale inimii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...