Articolul precedentSemănând ovăz sălbatic
  Articolul următorTatăl care aleargă

  Visul devenit realitate

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  În timp ce mă îndreptam cu maşina de acasă spre cabinetul medical, mintea îmi era plină de întrebări. La începutul săptămânii, mi se prelevaseră analize şi eram curioasă de rezultate. Speram ca nivelul trigliceridelor şi al colesterolului să se fi îmbunătăţit cu ajutorul noilor medicamente pe care doctorul mă sfătuise să le încerc.

  Am parcat pe un loc gol şi am observat o camionetă roşie dând încet cu spatele pe locul pentru handicapaţi din faţa mea. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a coborât cu ajutorul unui baston. Era îmbrăcat într-un tricou mulat şi pantaloni kaki; soarele strălucea pe capul lui proaspăt ras şi am observat numeroasele tatuaje atât de pe mâini, cât şi de pe picioare. Nu am fost sigură dacă ar trebui să vorbesc cu el, dar am simţit imboldul să întreb politicos:

  – Cum vă simţiţi azi?

  – Mi se împlineşte un vis, mi-a răspuns el zâmbind amabil.

  M-a nedumerit răspunsul lui şi i-am spus că şi mie mi se împlinea un vis. I-am spus că lucrasem ca asistentă 45 de ani, iar acum mă pensionam şi o puteam ajuta pe mama mea în vârstă.

  – Domnul e bun, am spus eu.

  – Întotdeauna, a fost răspunsul lui.

  Apoi am deschis uşa cabinetului, mi-am anunţat sosirea şi am găsit un loc liber. El a făcut la fel. Eram singurii din încăpere. Simţeam că Duhul Sfânt mă îndeamnă să vorbesc cu el, dar mă tot întrebam ce am putea avea în comun despre care să discutăm, înainte să mă gândesc prea bine, m-am trezit spunând:

  – Câte tatuaje ai?

  – O, cred că vreo 25, mi-a răspuns el râzând, iar după o pauză a continuat: Le-am făcut când eram tânăr şi neştiutor; nu mă gândeam decât la mine şi la ce voiam eu. Dar L-am găsit pe Isus şi acum am o soţie şi o familie valoroasă şi nu am bani pentru asemenea prostii.

  M-a impresionat răspunsul lui sincer şi i-am spus că mă bucur pentru el şi că îi doresc numai bine. Apoi asistenta m-a strigat, am zâmbit şi m-am întors să o urmez.

  – Vă mulţumesc, doamnă, că aţi stat de vorbă cu mine, a strigat el. În timp ce o urmam pe asistentă de-a lungul culoarului, mi-a fost ruşine că ezitasem să vorbesc cu el. Mi-am zis în sinea mea: O fi el puţin diferit de mine, dar şi el e unul dintre copiii preţioşi ai lui Dumnezeu. Mi-a venit în minte şi textul biblic de astăzi: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.

  Rose Neff Sikora

  Visul devenit realitate - 2017. O fi el puţin diferit de mine, dar şi el e unul dintre copiii preţioşi ai lui Dumnezeu. Mi-a venit în minte şi textul biblic de astăzi: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...