Articolul precedentSemănând ovăz sălbatic
  Articolul următorTatăl care aleargă

  Visul devenit realitate

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  În timp ce mă îndreptam cu maşina de acasă spre cabinetul medical, mintea îmi era plină de întrebări. La începutul săptămânii, mi se prelevaseră analize şi eram curioasă de rezultate. Speram ca nivelul trigliceridelor şi al colesterolului să se fi îmbunătăţit cu ajutorul noilor medicamente pe care doctorul mă sfătuise să le încerc.

  Am parcat pe un loc gol şi am observat o camionetă roşie dând încet cu spatele pe locul pentru handicapaţi din faţa mea. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a coborât cu ajutorul unui baston. Era îmbrăcat într-un tricou mulat şi pantaloni kaki; soarele strălucea pe capul lui proaspăt ras şi am observat numeroasele tatuaje atât de pe mâini, cât şi de pe picioare. Nu am fost sigură dacă ar trebui să vorbesc cu el, dar am simţit imboldul să întreb politicos:

  – Cum vă simţiţi azi?

  – Mi se împlineşte un vis, mi-a răspuns el zâmbind amabil.

  M-a nedumerit răspunsul lui şi i-am spus că şi mie mi se împlinea un vis. I-am spus că lucrasem ca asistentă 45 de ani, iar acum mă pensionam şi o puteam ajuta pe mama mea în vârstă.

  – Domnul e bun, am spus eu.

  – Întotdeauna, a fost răspunsul lui.

  Apoi am deschis uşa cabinetului, mi-am anunţat sosirea şi am găsit un loc liber. El a făcut la fel. Eram singurii din încăpere. Simţeam că Duhul Sfânt mă îndeamnă să vorbesc cu el, dar mă tot întrebam ce am putea avea în comun despre care să discutăm, înainte să mă gândesc prea bine, m-am trezit spunând:

  – Câte tatuaje ai?

  – O, cred că vreo 25, mi-a răspuns el râzând, iar după o pauză a continuat: Le-am făcut când eram tânăr şi neştiutor; nu mă gândeam decât la mine şi la ce voiam eu. Dar L-am găsit pe Isus şi acum am o soţie şi o familie valoroasă şi nu am bani pentru asemenea prostii.

  M-a impresionat răspunsul lui sincer şi i-am spus că mă bucur pentru el şi că îi doresc numai bine. Apoi asistenta m-a strigat, am zâmbit şi m-am întors să o urmez.

  – Vă mulţumesc, doamnă, că aţi stat de vorbă cu mine, a strigat el. În timp ce o urmam pe asistentă de-a lungul culoarului, mi-a fost ruşine că ezitasem să vorbesc cu el. Mi-am zis în sinea mea: O fi el puţin diferit de mine, dar şi el e unul dintre copiii preţioşi ai lui Dumnezeu. Mi-a venit în minte şi textul biblic de astăzi: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.

  Rose Neff Sikora

  Visul devenit realitate - 2017. O fi el puţin diferit de mine, dar şi el e unul dintre copiii preţioşi ai lui Dumnezeu. Mi-a venit în minte şi textul biblic de astăzi: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...