Articolul precedentSemănând ovăz sălbatic
  Articolul următorTatăl care aleargă

  Visul devenit realitate

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  În timp ce mă îndreptam cu maşina de acasă spre cabinetul medical, mintea îmi era plină de întrebări. La începutul săptămânii, mi se prelevaseră analize şi eram curioasă de rezultate. Speram ca nivelul trigliceridelor şi al colesterolului să se fi îmbunătăţit cu ajutorul noilor medicamente pe care doctorul mă sfătuise să le încerc.

  Am parcat pe un loc gol şi am observat o camionetă roşie dând încet cu spatele pe locul pentru handicapaţi din faţa mea. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a coborât cu ajutorul unui baston. Era îmbrăcat într-un tricou mulat şi pantaloni kaki; soarele strălucea pe capul lui proaspăt ras şi am observat numeroasele tatuaje atât de pe mâini, cât şi de pe picioare. Nu am fost sigură dacă ar trebui să vorbesc cu el, dar am simţit imboldul să întreb politicos:

  – Cum vă simţiţi azi?

  – Mi se împlineşte un vis, mi-a răspuns el zâmbind amabil.

  M-a nedumerit răspunsul lui şi i-am spus că şi mie mi se împlinea un vis. I-am spus că lucrasem ca asistentă 45 de ani, iar acum mă pensionam şi o puteam ajuta pe mama mea în vârstă.

  – Domnul e bun, am spus eu.

  – Întotdeauna, a fost răspunsul lui.

  Apoi am deschis uşa cabinetului, mi-am anunţat sosirea şi am găsit un loc liber. El a făcut la fel. Eram singurii din încăpere. Simţeam că Duhul Sfânt mă îndeamnă să vorbesc cu el, dar mă tot întrebam ce am putea avea în comun despre care să discutăm, înainte să mă gândesc prea bine, m-am trezit spunând:

  – Câte tatuaje ai?

  – O, cred că vreo 25, mi-a răspuns el râzând, iar după o pauză a continuat: Le-am făcut când eram tânăr şi neştiutor; nu mă gândeam decât la mine şi la ce voiam eu. Dar L-am găsit pe Isus şi acum am o soţie şi o familie valoroasă şi nu am bani pentru asemenea prostii.

  M-a impresionat răspunsul lui sincer şi i-am spus că mă bucur pentru el şi că îi doresc numai bine. Apoi asistenta m-a strigat, am zâmbit şi m-am întors să o urmez.

  – Vă mulţumesc, doamnă, că aţi stat de vorbă cu mine, a strigat el. În timp ce o urmam pe asistentă de-a lungul culoarului, mi-a fost ruşine că ezitasem să vorbesc cu el. Mi-am zis în sinea mea: O fi el puţin diferit de mine, dar şi el e unul dintre copiii preţioşi ai lui Dumnezeu. Mi-a venit în minte şi textul biblic de astăzi: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.

  Rose Neff Sikora

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...