Articolul precedentTatăl care aleargă
  Articolul următorDesăvârșirea nu e suficientă

  Dumnezeu nu uită niciodată

  Ca vulturul care îşi scutură cuibul, zboară deasupra puilor, îşi întinde aripile, îi ia şi-i poartă pe penele lui. Aşa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său şi nu era niciun dumnezeu străin cu El. Deuteronomul 32:11,12

  Am o viaţă foarte dificilă; m-am născut cu albinism, în Jamaica. Poate că nu sună ca cea mai mare problemă în viaţa cuiva, dar în ţara mea natală, societatea nu e foarte amabilă cu cei care sunt diferiţi. Am văzut cum multe fete şi mulţi băieţi erau admiraţi pentru frumuseţea lor, dar eu întotdeauna mă simţeam ca răţuşca cea urâtă. Şi aşa eram şi tratată de cei din jur.

  O, da, am avut o familie bună şi iubitoare; părinţii ne-au învăţat să Îl iubim pe Domnul şi aveam altar de închinare în fiecare dimineaţă şi seară. Am fost, de asemenea, învăţaţi să îi iubim şi să îi respectăm pe cei din jur, indiferent de situaţie. Casa noastră era un loc al bucuriei şi al iubirii, dar când trebuia să trec dincolo de prag eram îngrozită. Şicanele şi poreclele erau greu de îndurat pentru mine; permanent am suferit emoţional.

  Plângeam în linişte înaintea lui Dumnezeu, mai ales noaptea, când nu mă putea vedea nimeni. Când am crescut, am început să fiu furioasă pe Dumnezeu, întrucât consideram că ar fi putut să împiedice această tragedie: fără pigment, fără vedere prea bună. Voiam să conduc o maşină, să fiu liberă ca pasărea cerului; voiam să fiu admirată de toată lumea, nu să văd respingerea din ochii tuturor. Textul din Psalmii 139:16 a fost o provocare pentru mine. Cu alte cuvinte, aici se afirmă că toate membrele mele au fost albite în cartea lui Dumnezeu şi au fost concepute înainte să vin la existenţă. Am strigat: „Doamne, dacă m-ai cunoscut dinainte de a mă întocmi, de ce nu ai schimbat defectul înainte de a mă naşte?”

  După mulţi ani de luptă, Dumnezeu m-a îndreptat spre acelaşi capitol 139 din Psalmi, în special versetele 14 şi 17.„Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! […] Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!”

  Dumnezeu mi-a deschis ochii spirituali să văd dincolo de culoarea pielii mele, dincolo de dorinţa de acceptare socială. Fizic, nu pot conduce o maşină, dar Dumnezeu mi-a dat capacitatea să-i conduc pe alţii spre minunatele Sale promisiuni din Biblie. Cu mare bucurie, am văzut cum mulţi intră în mormântul de apă al botezului. Aceasta este bucuria mea. I-am consiliat pe mulţi care au fost abuzaţi.

  Dragă cititoare, oricare ar fi provocarea ta în viaţă, nu uita că Dumnezeu nu te-a uitat; eşti valoroasă pentru El!

  Sonia Kennedy-Brown

  Dumnezeu nu uită niciodată - 2017. Dragă cititoare, oricare ar fi provocarea ta în viaţă, nu uita că Dumnezeu nu te-a uitat; eşti valoroasă pentru El!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...