Ocrotirea îngerilor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmii 91:11

  Într-o seară de vară, eu şi soţul meu ne aflam pe şoseaua de centură 1-495. Luaserăm o maşină din Virginia pentru un prieten de-al lui şi ne îndreptam spre casă în maşini separate. Tocmai treceam un deal şi schimbam benzile. Maşina din dreapta mea avea aceeaşi intenţie. M-am panicat şi am pus frâna, care s-a blocat. Nu mai puteam vira în nicio direcţie şi nu îmi puteam imagina decât un munte de maşini în jurul meu, iar maşina mea lovită din toate părţile.

  Am reuşit să virez încet spre parapet şi să nu lovesc nimic în drumul meu, apoi să mă opresc, cu faţa spre banda dinspre nord. Soţul meu mersese înainte, neştiind cu ce fel de problemă mă confrunt. După puţină vreme, un poliţist statal a venit lângă maşina mea, întrebându-mă ce se întâmplase. I-am explicat că mi se blocaseră frânele şi m-am trezit cu faţa spre banda de circulaţie care cobora de pe deal. Din fericire, nu mi-a dat amendă, ci mi-a spus să sting farurile, până când opreşte el circulaţia, ca să pot întoarce maşina în direcţia bună de mers.

  Între timp, a sunat soţul meu. Am început să plâng, gândindu-mă la nenorocirea în care aş fi putut fi implicată, cu toate acele maşini în jurul meu. A fost o mare uşurare să ştiu că îngerii mă feriseră de pericolul în care s-ar fi putut afla maşina mea – sau a altora.

  Soţul meu s-a întors în zona în care eram parcată. A văzut toate maşinile de poliţie, cu luminile lor intermitente, simţindu-se uşurat că eram bine.

  Totuşi trebuia să conduc maşina până acasă, doar că acum tremuram şi plângeam în acelaşi timp. I-am mulţumit Tatălui ceresc de nenumărate ori pentru că ne-a cruţat viaţa mie şi celorlalţi. Cu siguranţă că îngerii fuseseră cu mine în toată acea grea încercare.

  Când am ajuns acasă, am fost copleşită şi recunoscătoare pentru bunătatea lui Dumnezeu manifestată faţă de mine. Situaţia ar fi putut ajunge un adevărat dezastru, cu procese, daune şi alte complicaţii neprevăzute. Dar în Psalmii 4:8 ni se promite: „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Cât de bun este Dumnezeu cu fiecare dintre noi şi îl laud pentru toată grija Lui minunată!

  Nancy Heller

  Ocrotirea îngerilor - 2017. În Psalmii 4:8 ni se promite: „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Cât de bun este Dumnezeu cu fiecare dintre noi şi îl laud pentru toată grija Lui minunată!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...