Ocrotirea îngerilor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmii 91:11

  Într-o seară de vară, eu şi soţul meu ne aflam pe şoseaua de centură 1-495. Luaserăm o maşină din Virginia pentru un prieten de-al lui şi ne îndreptam spre casă în maşini separate. Tocmai treceam un deal şi schimbam benzile. Maşina din dreapta mea avea aceeaşi intenţie. M-am panicat şi am pus frâna, care s-a blocat. Nu mai puteam vira în nicio direcţie şi nu îmi puteam imagina decât un munte de maşini în jurul meu, iar maşina mea lovită din toate părţile.

  Am reuşit să virez încet spre parapet şi să nu lovesc nimic în drumul meu, apoi să mă opresc, cu faţa spre banda dinspre nord. Soţul meu mersese înainte, neştiind cu ce fel de problemă mă confrunt. După puţină vreme, un poliţist statal a venit lângă maşina mea, întrebându-mă ce se întâmplase. I-am explicat că mi se blocaseră frânele şi m-am trezit cu faţa spre banda de circulaţie care cobora de pe deal. Din fericire, nu mi-a dat amendă, ci mi-a spus să sting farurile, până când opreşte el circulaţia, ca să pot întoarce maşina în direcţia bună de mers.

  Între timp, a sunat soţul meu. Am început să plâng, gândindu-mă la nenorocirea în care aş fi putut fi implicată, cu toate acele maşini în jurul meu. A fost o mare uşurare să ştiu că îngerii mă feriseră de pericolul în care s-ar fi putut afla maşina mea – sau a altora.

  Soţul meu s-a întors în zona în care eram parcată. A văzut toate maşinile de poliţie, cu luminile lor intermitente, simţindu-se uşurat că eram bine.

  Totuşi trebuia să conduc maşina până acasă, doar că acum tremuram şi plângeam în acelaşi timp. I-am mulţumit Tatălui ceresc de nenumărate ori pentru că ne-a cruţat viaţa mie şi celorlalţi. Cu siguranţă că îngerii fuseseră cu mine în toată acea grea încercare.

  Când am ajuns acasă, am fost copleşită şi recunoscătoare pentru bunătatea lui Dumnezeu manifestată faţă de mine. Situaţia ar fi putut ajunge un adevărat dezastru, cu procese, daune şi alte complicaţii neprevăzute. Dar în Psalmii 4:8 ni se promite: „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Cât de bun este Dumnezeu cu fiecare dintre noi şi îl laud pentru toată grija Lui minunată!

  Nancy Heller

  Ocrotirea îngerilor - 2017. În Psalmii 4:8 ni se promite: „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Cât de bun este Dumnezeu cu fiecare dintre noi şi îl laud pentru toată grija Lui minunată!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...