Ocrotirea îngerilor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmii 91:11

  Într-o seară de vară, eu şi soţul meu ne aflam pe şoseaua de centură 1-495. Luaserăm o maşină din Virginia pentru un prieten de-al lui şi ne îndreptam spre casă în maşini separate. Tocmai treceam un deal şi schimbam benzile. Maşina din dreapta mea avea aceeaşi intenţie. M-am panicat şi am pus frâna, care s-a blocat. Nu mai puteam vira în nicio direcţie şi nu îmi puteam imagina decât un munte de maşini în jurul meu, iar maşina mea lovită din toate părţile.

  Am reuşit să virez încet spre parapet şi să nu lovesc nimic în drumul meu, apoi să mă opresc, cu faţa spre banda dinspre nord. Soţul meu mersese înainte, neştiind cu ce fel de problemă mă confrunt. După puţină vreme, un poliţist statal a venit lângă maşina mea, întrebându-mă ce se întâmplase. I-am explicat că mi se blocaseră frânele şi m-am trezit cu faţa spre banda de circulaţie care cobora de pe deal. Din fericire, nu mi-a dat amendă, ci mi-a spus să sting farurile, până când opreşte el circulaţia, ca să pot întoarce maşina în direcţia bună de mers.

  Între timp, a sunat soţul meu. Am început să plâng, gândindu-mă la nenorocirea în care aş fi putut fi implicată, cu toate acele maşini în jurul meu. A fost o mare uşurare să ştiu că îngerii mă feriseră de pericolul în care s-ar fi putut afla maşina mea – sau a altora.

  Soţul meu s-a întors în zona în care eram parcată. A văzut toate maşinile de poliţie, cu luminile lor intermitente, simţindu-se uşurat că eram bine.

  Totuşi trebuia să conduc maşina până acasă, doar că acum tremuram şi plângeam în acelaşi timp. I-am mulţumit Tatălui ceresc de nenumărate ori pentru că ne-a cruţat viaţa mie şi celorlalţi. Cu siguranţă că îngerii fuseseră cu mine în toată acea grea încercare.

  Când am ajuns acasă, am fost copleşită şi recunoscătoare pentru bunătatea lui Dumnezeu manifestată faţă de mine. Situaţia ar fi putut ajunge un adevărat dezastru, cu procese, daune şi alte complicaţii neprevăzute. Dar în Psalmii 4:8 ni se promite: „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Cât de bun este Dumnezeu cu fiecare dintre noi şi îl laud pentru toată grija Lui minunată!

  Nancy Heller

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...