Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Căile excesive ale lui Dumnezeu

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile fată de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele fată de gândurile voastre. – Isaia 55:8,9

  Căile Domnului sunt „excesive”. Îţi pot demonstra acest lucru! Da. De-a lungul vieţii, am fost uimită de cum acţionează Dumnezeu – şi încă în mod constant. Când aveam cam şase ani, unchiul meu obişnuia să mă ducă la biserică. O, cât eram de îndrăgostită de ceea ce auzeam şi vedeam!

  Când am crescut, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost că oamenilor li se permitea să se implice foarte mult în slujirea Domnului. Am început să mă gândesc: Oare Dumnezeu mă poate folosi şi pe mine aşa? Poate că aş putea conduce biserica în cântare. Ar fi extraordinar! Eram timidă, neliniştită în faţa oamenilor şi foarte conştientă de mine însămi, dar aveam pe inimă dorinţa de a-l sluji Domnului.

  Într-o zi, sora Roole a venit şi m-a invitat să fac parte din cor. La un moment dat, am fost solicitată să conduc adunarea în cântare (nu spusesem nimănui despre dorinţa mea). După acel început, am slujit şi în alte poziţii, ajungând să petrec un an în Thailanda ca misionar voluntar. Citind textul de azi, pot spune că am trăit împlinirea lui. Am început prin a-mi dori pur şi simplu să fac ceva, însă Dumnezeu a înmulţit şi extins misiunile Sale pentru mine dincolo de ceea ce mi-aş fi putut imagina. De multe ori, I-am spus Domnu lui: Sunt copleşită. Am cerut ceva mic şi Tu mi-ai dat ceva excesiv de mare.

  La aceasta m-am referit când am spus „căile excesive” ale Domnului. Când avem pe suflet dorinţa de a ne pune la dispoziţia Lui, El dovedeşte că are planuri care sunt fără limite. Ceea ce pare imposibil El face pentru noi posibil şi real. La urma urmei, a transformat un pescar într-un apostol, un păstoraş într-un rege, o orfană într-o regină. E nenatural. Dumnezeu exagerează când vine vorba de ceea ce merităm.

  Poate că ai un vis sau un gând legat de ceea ce vrei să faci pentru Dumnezeu, ceea ce vrei să faci cu viaţa ta. Poate părea mic, dar dă-I-l Domnului. Nici n-ai idee ce planuri are El cu viaţa ta, dacă eşti dispusă să pui totul la dispoziţia Lui.

  Şi, apropo, ca să exemplific ce vreau să spun: Recent mi-am luat licenţa în teologie şi acum lucrez în Barbados ca pastor stagiar. Ăsta, da, exces…

  Deborah P. Spooner

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...