Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Căile excesive ale lui Dumnezeu

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile fată de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele fată de gândurile voastre. – Isaia 55:8,9

  Căile Domnului sunt „excesive”. Îţi pot demonstra acest lucru! Da. De-a lungul vieţii, am fost uimită de cum acţionează Dumnezeu – şi încă în mod constant. Când aveam cam şase ani, unchiul meu obişnuia să mă ducă la biserică. O, cât eram de îndrăgostită de ceea ce auzeam şi vedeam!

  Când am crescut, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost că oamenilor li se permitea să se implice foarte mult în slujirea Domnului. Am început să mă gândesc: Oare Dumnezeu mă poate folosi şi pe mine aşa? Poate că aş putea conduce biserica în cântare. Ar fi extraordinar! Eram timidă, neliniştită în faţa oamenilor şi foarte conştientă de mine însămi, dar aveam pe inimă dorinţa de a-l sluji Domnului.

  Într-o zi, sora Roole a venit şi m-a invitat să fac parte din cor. La un moment dat, am fost solicitată să conduc adunarea în cântare (nu spusesem nimănui despre dorinţa mea). După acel început, am slujit şi în alte poziţii, ajungând să petrec un an în Thailanda ca misionar voluntar. Citind textul de azi, pot spune că am trăit împlinirea lui. Am început prin a-mi dori pur şi simplu să fac ceva, însă Dumnezeu a înmulţit şi extins misiunile Sale pentru mine dincolo de ceea ce mi-aş fi putut imagina. De multe ori, I-am spus Domnu lui: Sunt copleşită. Am cerut ceva mic şi Tu mi-ai dat ceva excesiv de mare.

  La aceasta m-am referit când am spus „căile excesive” ale Domnului. Când avem pe suflet dorinţa de a ne pune la dispoziţia Lui, El dovedeşte că are planuri care sunt fără limite. Ceea ce pare imposibil El face pentru noi posibil şi real. La urma urmei, a transformat un pescar într-un apostol, un păstoraş într-un rege, o orfană într-o regină. E nenatural. Dumnezeu exagerează când vine vorba de ceea ce merităm.

  Poate că ai un vis sau un gând legat de ceea ce vrei să faci pentru Dumnezeu, ceea ce vrei să faci cu viaţa ta. Poate părea mic, dar dă-I-l Domnului. Nici n-ai idee ce planuri are El cu viaţa ta, dacă eşti dispusă să pui totul la dispoziţia Lui.

  Şi, apropo, ca să exemplific ce vreau să spun: Recent mi-am luat licenţa în teologie şi acum lucrez în Barbados ca pastor stagiar. Ăsta, da, exces…

  Deborah P. Spooner

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...