Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  El ştie cel mai bine

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

  Tu ai ştiut dintotdeauna ce vrei să te faci când o să fii mare? Cândva pe la începutul liceului, m-am hotărât să urmez psihologia. Şi m-am mai hotărât să muncesc din greu şi să iau note bune, ca să pot intra la ce facultate vreau după ce termin liceul.

  Am început să învăţ pentru examenul de intrare la psihologie. Mă aşteptam la cele mai bune rezultate, pentru că eram bună la învăţătură. Bineînţeles, L-am întrebat şi pe Dumnezeu ce să urmez după ce termin liceul, dar eu deja mă hotărâsem.

  Rezultatele la examene m-au şocat. Nu le-am trecut. Până în acel moment, nu picasem niciun examen sau test, aşa că a fost cutremurător şi total pe neaşteptate. Am fost chiar puţin supărată pe Dumnezeu. Cum luna septembrie se apropia, precum şi momentul de înscriere la colegiu, panica mea creştea. Nu ştiam ce să fac. Nu aveam un plan B. În ciuda rugăciunii mele disperate, Dumnezeu părea să nu zică nimic.

  Apoi, într-o zi de august târziu, L-am implorat pe Dumnezeu să-mi arate chiar în acea zi ce să fac. În mai puţin de o jumătate de oră, a sunat bunica cu o propunere: să studiez teologia, vreme de un an, în Belgrad. Mi-am dat seama că acesta era răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile mele, dar nu era unul anticipat. Nu eram încântată de el, dar într-un final am acceptat să merg pentru un an.

  Am continuat să Îl întreb pe Dumnezeu de ce eram unde eram. Prin intermediul unor oameni pe care nu îi cunoşteam, L-am întrebat din nou pe Dumnezeu ce facultate să urmez, aşa, ca să fiu sigură că răspunsul era obiectiv. Mi-a răspuns acelaşi lucru. Dar eram încăpăţânată şi am hotărât să mai încerc o dată să mă înscriu la profilul de psihologie. I-am spus lui Dumnezeu: Dacă nu iau, o să revin la teologie. Am picat din nou. Am fost perseverentă, dar Dumnezeu a fost şi mai perseverent.

  Într-un final, am acceptat faptul că El are ceva mai bun pentru mine. Nu ştiu în ce direcţie voi merge, dar văd clar că Dumnezeu are un plan pentru mine. Văd acest lucru inclusiv prin modul în care El Se îngrijeşte de taxele mele şcolare. Între timp, am vorbit cu unii profesori de psihologie şi m-au sfătuit că cel mai bine ar fi să combin teologia cu psihologia, ca să-i ajut cel mai bine pe oameni. Aşa că încerc să urmez planul Său – El ştie cel mai bine.

  Aproape în fiecare zi văd de ce m-a adus Dumnezeu aici. E uimitor cum lucrează El. Ne poate împlini tuturor visurile şi poate face lucruri mari prin noi. Trebuie doar să Îl lăsăm.

  Jelena Pavlovic

  El ştie cel mai bine - 2017. Aproape în fiecare zi văd de ce m-a adus Dumnezeu aici. E uimitor cum lucrează El. Ne poate împlini tuturor visurile şi poate face lucruri mari prin noi. Trebuie doar să Îl lăsăm.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!