Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  El ştie cel mai bine

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

  Tu ai ştiut dintotdeauna ce vrei să te faci când o să fii mare? Cândva pe la începutul liceului, m-am hotărât să urmez psihologia. Şi m-am mai hotărât să muncesc din greu şi să iau note bune, ca să pot intra la ce facultate vreau după ce termin liceul.

  Am început să învăţ pentru examenul de intrare la psihologie. Mă aşteptam la cele mai bune rezultate, pentru că eram bună la învăţătură. Bineînţeles, L-am întrebat şi pe Dumnezeu ce să urmez după ce termin liceul, dar eu deja mă hotărâsem.

  Rezultatele la examene m-au şocat. Nu le-am trecut. Până în acel moment, nu picasem niciun examen sau test, aşa că a fost cutremurător şi total pe neaşteptate. Am fost chiar puţin supărată pe Dumnezeu. Cum luna septembrie se apropia, precum şi momentul de înscriere la colegiu, panica mea creştea. Nu ştiam ce să fac. Nu aveam un plan B. În ciuda rugăciunii mele disperate, Dumnezeu părea să nu zică nimic.

  Apoi, într-o zi de august târziu, L-am implorat pe Dumnezeu să-mi arate chiar în acea zi ce să fac. În mai puţin de o jumătate de oră, a sunat bunica cu o propunere: să studiez teologia, vreme de un an, în Belgrad. Mi-am dat seama că acesta era răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile mele, dar nu era unul anticipat. Nu eram încântată de el, dar într-un final am acceptat să merg pentru un an.

  Am continuat să Îl întreb pe Dumnezeu de ce eram unde eram. Prin intermediul unor oameni pe care nu îi cunoşteam, L-am întrebat din nou pe Dumnezeu ce facultate să urmez, aşa, ca să fiu sigură că răspunsul era obiectiv. Mi-a răspuns acelaşi lucru. Dar eram încăpăţânată şi am hotărât să mai încerc o dată să mă înscriu la profilul de psihologie. I-am spus lui Dumnezeu: Dacă nu iau, o să revin la teologie. Am picat din nou. Am fost perseverentă, dar Dumnezeu a fost şi mai perseverent.

  Într-un final, am acceptat faptul că El are ceva mai bun pentru mine. Nu ştiu în ce direcţie voi merge, dar văd clar că Dumnezeu are un plan pentru mine. Văd acest lucru inclusiv prin modul în care El Se îngrijeşte de taxele mele şcolare. Între timp, am vorbit cu unii profesori de psihologie şi m-au sfătuit că cel mai bine ar fi să combin teologia cu psihologia, ca să-i ajut cel mai bine pe oameni. Aşa că încerc să urmez planul Său – El ştie cel mai bine.

  Aproape în fiecare zi văd de ce m-a adus Dumnezeu aici. E uimitor cum lucrează El. Ne poate împlini tuturor visurile şi poate face lucruri mari prin noi. Trebuie doar să Îl lăsăm.

  Jelena Pavlovic

  El ştie cel mai bine - 2017. Aproape în fiecare zi văd de ce m-a adus Dumnezeu aici. E uimitor cum lucrează El. Ne poate împlini tuturor visurile şi poate face lucruri mari prin noi. Trebuie doar să Îl lăsăm.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...