Articolul precedentCel mai bun medicament
  Articolul următorMana de dimineață

  Întotdeauna punctual

  Marta a zis lui Isus: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! Dar şi acum ştiu că orice vei cere de la Dumnezeu îţi va da Dumnezeu” – Ioan 11:21,22

  De-a lungul anilor, am ajuns la conduzia că Dumnezeu are un simţ al umorului foarte interesant când vine vorba de modul în care face anumite lucruri. Dar şi mai interesant este simţul umorului Său când vine vorba de factorul timp.

  Ai fost vreodată într-o situaţie dificilă care ai considerat că nu are cale de ieşire? Poate cândva când ai avut nevoie de bani să faci ceva important sau când ai avut nevoie de soluţia perfectă la o problemă. Indiferent de situaţia în care te-ai aflat, ai putut să vezi, într-un final, mâna divină făcând minuni pentru tine.

  Privind înapoi la istoria morţii lui Lazăr, găsim o Marta îndurerată apelând la Isus. Când Isus a venit în sfârşit la ea, Marta s-a grăbit nu să Îl întrebe ceva, ci să declare ceva. Dintr-o răsuflare, ea a declarat că ştia că Isus poate să îl vindece pe Lazăr, dar în acelaşi timp şi-a exprimat credinţa în faptul că, orice ar fi cerut Isus de la Tatăl Lui ceresc, pe moment cerinţa l-ar fi fost onorată. Credinţa Martei consider că ne poate inspira să credem că Dumnezeu este un Dumnezeu puternic, care acţionează întotdeauna la timp. S-ar putea să fie ocazii în care cerem de la Dumnezeu ceva şi aşteptăm ca acele cereri să primească răspuns într-un moment precis, dar nu trebuie să uităm că El deţine controlul suprem şi orice face este bine făcut şi întotdeauna la timpul potrivit. Aici îmi aduc aminte de cuvintele cântecului Patru zile mai târziu, al cărui autor spune: „Voia lui Dumnezeu e voia Sa, nu a ta sau a mea. Când cu patru zile mai târziu El vine – tot la timp El vine.”

  Poate că, în momentul de faţă, ne confruntăm cu uriaşi în viaţa noastră. Sau poate că aşteptăm vindecarea de care are nevoie corpul nostru sau poate aşteptăm venirea unui soţ sau poate naşterea unui copil. Unii dintre aceşti uriaşi poate că au ceva mai mult de patru zile. Timpul de aşteptare poate fi de patru luni, de patru ani sau, pentru unele dintre noi, de o viaţă întreagă – de patruzeci de ani. Fii însă sigură că Dumnezeu este întotdeauna punctual şi te va salva de aceşti uriaşi (dacă va considera necesar) la momentul potrivit. El are puterea să controleze timpul, iar Tatăl nostru ceresc niciodată nu întârzie. Aşadar, în ciuda provocărilor cu care te confrunţi acum, fii sigură că Tatăl tău ceresc ştie ce e cel mai bine pentru tine şi te va elibera la timp.

  Taniesha Robertson-Brown

  Întotdeauna punctual - 2017. Dumnezeu are puterea să controleze timpul, și El niciodată nu întârzie. Aşadar, în ciuda provocărilor cu care te confrunţi acum, fii sigură că Tatăl tău ceresc ştie ce e cel mai bine pentru tine şi te va elibera la timp.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...