Conducere providenţială

  V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. – Isaia 46:4

  Experienţele mele cu Dumnezeu au început din copilărie. Fiind foarte activă şi creativă, găseam cele mai năstruşnice idei de joacă; însă uneori acestea erau de-a dreptul periculoase. Cu o ocazie, am vrut să-i facem mamei o surpriză şi să facem gogoşi. După ce am frământat un aluat mai mult sau mai puţin complet, am aşezat pe aragaz o oală cu ulei, ca să se încingă. Eu şi sora mea, care era cu un an mai mare, nu ştiam că, după ce uleiul se încinge, orice încercare de a ne apropia devenea extrem de periculoasă. Şi, ca să fie tabloul complet, am uitat oala pe foc şi ne-am luat cu joaca.

  După câteva minute bune, am simţit un miros înţepător de ars. Uleiul sfârâia deja foarte tare şi scotea un fum înecăcios. Ne-am apropiat speriate şi nu ştiam cum să remediem situaţia. Sora mea a stins focul, dar uleiul nu părea să se oprească din sărit şi sfârâit, aşa că mie, ca de obicei, mi-a venit o altă idee „salvatoare”. Am luat cu o cârpă oala de pe aragaz şi am pus-o în chiuvetă, apoi am dat drumul la apă rece peste uleiul încins. Îţi poţi imagina ce s-a întâmplat. Din ce în ce mai speriate, ne uitam amândouă din spatele uşii de la bucătărie cum uleiul sare pe pereţi. Într-un târziu mi-am făcut curaj, am intrat şi am scos oala din chiuvetă; dar am scăpat-o pe mochetă, pentru că era încă fierbinte. Uleiul încins s-a vărsat pe mochetă şi a ars-o instant. Locul unde a căzut oala s-a ars şi el. În acel moment, când deja în bucătărie nu se mai vedea nimic din cauza fumului, a intrat pe uşă vecina noastră mai în vârstă, care fusese lăsată să aibă grijă de noi. Îngrozită, a deschis ferestrele şi a stins focul mocnit, care ardea mocheta în continuare.

  Faptul că a intrat atunci pe uşă a fost salvarea noastră, pentru că eram atât de îngrozite că vom fi pedepsite de părinţi, încât nici prin cap nu ne-a trecut să ieşim din acel fum înecăcios. Părinţii au fost foarte îngrijoraţi când au venit acasă şi ne-au găsit în holul blocului în timp ce vecina, simţindu-se vinovată, încerca să reducă pagubele din bucătărie. Spre fericirea tuturor, singurul lucru cu adevărat distrus a fost mocheta, care a trebuit înlocuită.

  Dumnezeu este un alt fel de bonă. El nu doar că nu ne lasă niciodată singuri, dar ne şi mustră cu dragoste. Problema este că uneori nu îl auzim, iar alteori nu vrem să-L ascultăm. Şi alegem viaţa care duce la incendiu, după care nu rămânem decât cu scrumul.

  Alege azi să-L asculţi şi vei fi în siguranţă!

  Grety Blotor

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...