Împreună

  Purtați-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos! Galateni 6:2

  După ce am călătorit pe distanţe foarte lungi cu maşina împreună cu soţul meu, Keith, am ajuns să înţeleg importanţa faptului de a nu călători singur. Au fost situaţii în care am fost puşi în încurcătură.

  De multe ori, ne-am oprit ca să vedem cu ce-l putem ajuta pe vreun şofer tras pe dreapta a cărui maşină părea să aibă probleme, iar noi, la rândul nostru, cât de recunoscători am fost când cineva oprea să ne ajute! Chiar recent, doi soţi care aveau cortul lângă noi găteau pe întuneric, aşa că am putut împărţi cu ei sursa noastră de curent. Altcineva a avut o problemă tot de natură electrică, iar Keith a putut să facă reparaţia necesară. Nu întotdeauna e vorba de lucruri mari, ci de chestiuni mici şi personale cu care ne luptăm fiecare în decursul vieţii. Nu ştim ce poate face Dumnezeu prin intermediul unei mici intervenţii a iubirii în acţiune.

  Să nu uităm să le facem bine, să îi înţelegem şi să îi ajutăm pe cei din jur este cea mai plăcută jertfă pe care l-o putem aduce lui Dumnezeu (vezi şi Evrei 13:16).

  Viaţa lui Isus aici, pe pământ, a fost un exemplu de altruism manifestat în ajutorarea altora, în toate modalităţile posibile. Doar dacă ne prindem bine de Hristos putem să le facem altora ceea ce am vrea să ne facă ei nouă (vezi Matei 7:12). Dumnezeu ne cheamă să fim alături de cei din jur şi să le purtăm de grijă şi mă rog să fim dispuşi să acceptăm această chemare de a-l sluji Lui şi a-l onora numele.

  Uneori nu e nevoie decât să stai şi să asculţi ce are cineva de spus. Eu cred cu toată inima că Dumnezeu te poate pune şi pe tine la locul potrivit, la momentul potrivit, să duci împreună cu cineva povara pe care o are. Făceam o drumeţie în Kakadu, nordul Australiei, când am întâlnit o femeie stând lângă un ochi de apă. M-am aşezat lângă ea şi am ascultat-o depănând o istorie tragică despre familia ei. Dacă exista cineva care avea nevoie să fie ascultată, atunci cu siguranţă că această femeie era.

  Călătorind foarte mult, am descoperit că există mulţi oameni care caută alinare şi susţinere. În calitatea mea de consilier, încerc să ofer cât de mult pot. Soţul meu, ca electrician şi om bun la toate, este foarte util în locurile izolate. Faptul că eşti dispus să oferi puţin din timpul tău poate face o diferenţă enormă nu doar în viaţa celui pe care îl ajuţi, ci şi în relaţia ta cu Dumnezeu.

  Fie în călătorie, fie acasă cu familia şi vecinii, întotdeauna vor fi poveri de dus împreună cu cineva. Faptul de a parcurge împreună cu cineva drumul vieţii înseamnă enorm, mai ales când conştientizăm importanţa mesajului pe care ni-l transmite textul de azi.

  Lyn Welk-Sandy

  Împreună - 2017. Fie în călătorie, fie acasă cu familia şi vecinii, întotdeauna vor fi poveri de dus împreună cu cineva. Faptul de a parcurge împreună cu cineva drumul vieţii înseamnă enorm, mai ales când conştientizăm importanţa mesajului pe care ni-l transmite textul de azi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...