Împreună

  Purtați-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos! Galateni 6:2

  După ce am călătorit pe distanţe foarte lungi cu maşina împreună cu soţul meu, Keith, am ajuns să înţeleg importanţa faptului de a nu călători singur. Au fost situaţii în care am fost puşi în încurcătură.

  De multe ori, ne-am oprit ca să vedem cu ce-l putem ajuta pe vreun şofer tras pe dreapta a cărui maşină părea să aibă probleme, iar noi, la rândul nostru, cât de recunoscători am fost când cineva oprea să ne ajute! Chiar recent, doi soţi care aveau cortul lângă noi găteau pe întuneric, aşa că am putut împărţi cu ei sursa noastră de curent. Altcineva a avut o problemă tot de natură electrică, iar Keith a putut să facă reparaţia necesară. Nu întotdeauna e vorba de lucruri mari, ci de chestiuni mici şi personale cu care ne luptăm fiecare în decursul vieţii. Nu ştim ce poate face Dumnezeu prin intermediul unei mici intervenţii a iubirii în acţiune.

  Să nu uităm să le facem bine, să îi înţelegem şi să îi ajutăm pe cei din jur este cea mai plăcută jertfă pe care l-o putem aduce lui Dumnezeu (vezi şi Evrei 13:16).

  Viaţa lui Isus aici, pe pământ, a fost un exemplu de altruism manifestat în ajutorarea altora, în toate modalităţile posibile. Doar dacă ne prindem bine de Hristos putem să le facem altora ceea ce am vrea să ne facă ei nouă (vezi Matei 7:12). Dumnezeu ne cheamă să fim alături de cei din jur şi să le purtăm de grijă şi mă rog să fim dispuşi să acceptăm această chemare de a-l sluji Lui şi a-l onora numele.

  Uneori nu e nevoie decât să stai şi să asculţi ce are cineva de spus. Eu cred cu toată inima că Dumnezeu te poate pune şi pe tine la locul potrivit, la momentul potrivit, să duci împreună cu cineva povara pe care o are. Făceam o drumeţie în Kakadu, nordul Australiei, când am întâlnit o femeie stând lângă un ochi de apă. M-am aşezat lângă ea şi am ascultat-o depănând o istorie tragică despre familia ei. Dacă exista cineva care avea nevoie să fie ascultată, atunci cu siguranţă că această femeie era.

  Călătorind foarte mult, am descoperit că există mulţi oameni care caută alinare şi susţinere. În calitatea mea de consilier, încerc să ofer cât de mult pot. Soţul meu, ca electrician şi om bun la toate, este foarte util în locurile izolate. Faptul că eşti dispus să oferi puţin din timpul tău poate face o diferenţă enormă nu doar în viaţa celui pe care îl ajuţi, ci şi în relaţia ta cu Dumnezeu.

  Fie în călătorie, fie acasă cu familia şi vecinii, întotdeauna vor fi poveri de dus împreună cu cineva. Faptul de a parcurge împreună cu cineva drumul vieţii înseamnă enorm, mai ales când conştientizăm importanţa mesajului pe care ni-l transmite textul de azi.

  Lyn Welk-Sandy

  Împreună - 2017. Fie în călătorie, fie acasă cu familia şi vecinii, întotdeauna vor fi poveri de dus împreună cu cineva. Faptul de a parcurge împreună cu cineva drumul vieţii înseamnă enorm, mai ales când conştientizăm importanţa mesajului pe care ni-l transmite textul de azi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...