Dumnezeu este adăpostul meu

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. Psalmii 46:1

  În fiecare dimineaţă caut prezenţa Domnului meu. Petrec timp cu El şi îmi place să fim împreună. Dumnezeu îmi vorbeşte prin Cuvântul Său; mă încurajează şi mă întăreşte pentru ziua care urmează. Mă ajută să rămân permanent în legătură cu El. Neîntrerupt, mă rog pentru nevoile familiei mele, ale prietenilor şi vecinilor. Îi adresez rugăminţi chiar şi cu privire la lucruri mici, cum ar fi să mă ajute să-mi găsesc cheile sau să mă scape de o durere de cap. Îl laud şi Îi mulţumesc pentru ajutorul concret pe care mi-l dă, într-o formă sau alta, de fiecare dată când i-l cer. În mijlocul tuturor binecuvântărilor primite, am început să mă îngrijorez totuşi cu privire la fiica mea, Priya. Locuieşte în Marea Britanie de şase ani şi nu are serviciu. Ca mamă, am prezentat situaţia ei în faţa lui Dumnezeu. Ştiam că El nu va refuza să îmi asculte rugăciunea. Dar uneori rugăciunile mele păreau goale. Ştiam că Duhul Sfânt era încă în mine şi că, într-un anumit mod – conform căilor Sale -, cu siguranţă îmi va răspunde.

  Ori de câte ori mă suna fiica mea, o sfătuiam:

  – Nu te necăji. Doar aşază-te pe genunchi şi dă-l problema ta lui Dumnezeu.

  – O, Moma, m-am săturat de atâta rugăciune, a recunoscut ea în timpul unei conversaţii. În plus, de câte ori să mă mai rog pentru problema asta?

  – Roagă-te până când Dumnezeu îţi dă un loc de muncă, în acea zi, Priya a izbucnit în lacrimi şi mi-a spus:

  – Moma, nu mai am nicio speranţă la vreun loc de muncă. Am fost la foarte multe interviuri, dar nu răspunde nimeni.

  Am asigurat-o că situaţia ei era pe mâini sigure, în Hristos. Apoi m-am rugat cu ea la telefon şi am citit primul verset din Psalmul 46.

  – Priya, Dumnezeu nu te va lăsa să suferi multă vreme. Eşti fiica Lui, iar El este adăpostul şi sprijinul nostru. Bazează-te numai pe El!

  În acea zi, şi eu L-am rugat pe Dumnezeu aşa ca niciodată înainte, iar Dumnezeu mi-a vorbit direct, prin intermediul Cuvântului Său: „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei” (Matei 6:34). Am înţeles ce îmi spunea Dumnezeu.

  Ziua următoare m-a sunat Priya, spre deosebire de alte dăţi, după-amiaza.

  – Moma, am primit un loc de muncă la stat. Slavă Domnului că m-a ajutat la nevoie! Ce adevăr! Când aşteptăm şi avem încredere, cu răbdare, ne vom bucura de răspunsurile oferite de El, la momentul ales de El.

  Premila Masih

  Dumnezeu este adăpostul meu - 2017. În acea zi, şi eu L-am rugat pe Dumnezeu aşa ca niciodată înainte, iar Dumnezeu mi-a vorbit direct, prin intermediul Cuvântului Său: „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei” (Matei 6:34). Am înţeles ce îmi spunea Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...