Încurajare de la Iosua

  Nu ţi-am dat eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

  Acum câţiva ani, în cadrul unei întâlniri dedicate femeilor, vorbitoarea a sugerat să ne personalizăm textele biblice prin inserarea propriului nume în text. Făcând acest lucru, Iosua 1:9 sună aşa: „Carol, nu ţi-am dat Eu porunca să fii puternică şi curajoasă? Nu te teme, Carol, şi nici nu te descuraja, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, va fi cu tine oriunde vei merge.” Îmi doresc să fi învăţat această lecţie cu ani în urmă.

  Am mers trei semestre la facultate, apoi am întrerupt, ca să mă căsătoresc. Am muncit cât timp soţul meu a fost la facultate, până când s-a născut cea de-a doua fiică a noastră. Câţiva ani mai târziu, ne-am mutat în alt oraş, unde soţul meu a primit un nou loc de muncă. Întrucât aveam serviciu cu normă întreagă şi participam doar seara la cursuri, absolvirea mea părea foarte îndepărtată. M-am descurajat. Când consilierul facultăţii mi-a sugerat să particip la două cursuri pe semestru, ca să pot absolvi în cinci ani, nu în zece, i-am urmat sfatul.

  Anumite probleme maritale s-au sfârşit printr-un divorţ, iar eu m-am trezit în situaţia de mamă singură şi ocupată. Îmi plăcea să învăţ, dar parţial eram îngrozită de ideea de a munci cu normă întreagă şi de a urma şi cursuri vreme de cinci ani. Apoi Dumnezeu m-a inspirat să explorez opţiunea de a urma facultatea la zi. Imaginează-ţi surprinderea mea când am aflat că primeam suficienţi bani cât să îmi plătesc facultatea şi să acopăr cheltuielile noastre de zi cu zi. Am completat actele de ajutor financiar şi mi-am făcut planuri legate de ce cursuri să urmez în primul semestru.

  Angajatorul meu mi-a oferit concediu pentru un an. Colegii de serviciu au organizat o masă comună de adio şi mi-au oferit sfaturi, îmbrăţişări, cadouri şi urări. Deşi frecventasem aceeaşi facultate la cursurile de seral, eram nerăbdătoare pe măsură ce mă apropiam tot mai mult de statutul de studentă la zi.

  După un an, patronul meu m-a întrebat dacă eram pregătită să revin la serviciu. Am ales să termin facultatea, nu să mă întorc la muncă. Dumnezeu m-a binecuvântat o dată în plus: am primit indemnizaţie de şomaj. Am absolvit în luna mai, următorul an, şi sunt foarte recunoscătoare că am acţionat cu mult curaj şi convingere, aşa cum îmi poruncise Dumnezeu. Cu adevărat a fost alături de mine pe tot parcursul drumului.

  Gândindu-mă în urmă la viaţa mea, îmi dau seama că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. M-a impulsionat, m-a îndrumat şi a aşteptat cu răbdare să aud şi să acţionez întocmai. Şi m-a ajutat să înţeleg ce doreşte El să fac.

  Carol Jean Marino

  Încurajare de la Iosua - 2017. Gândindu-mă în urmă la viaţa mea, îmi dau seama că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. M-a impulsionat, m-a îndrumat şi a aşteptat cu răbdare să aud şi să acţionez întocmai. Şi m-a ajutat să înţeleg ce doreşte El să fac.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...