Încurajare de la Iosua

  Nu ţi-am dat eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

  Acum câţiva ani, în cadrul unei întâlniri dedicate femeilor, vorbitoarea a sugerat să ne personalizăm textele biblice prin inserarea propriului nume în text. Făcând acest lucru, Iosua 1:9 sună aşa: „Carol, nu ţi-am dat Eu porunca să fii puternică şi curajoasă? Nu te teme, Carol, şi nici nu te descuraja, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, va fi cu tine oriunde vei merge.” Îmi doresc să fi învăţat această lecţie cu ani în urmă.

  Am mers trei semestre la facultate, apoi am întrerupt, ca să mă căsătoresc. Am muncit cât timp soţul meu a fost la facultate, până când s-a născut cea de-a doua fiică a noastră. Câţiva ani mai târziu, ne-am mutat în alt oraş, unde soţul meu a primit un nou loc de muncă. Întrucât aveam serviciu cu normă întreagă şi participam doar seara la cursuri, absolvirea mea părea foarte îndepărtată. M-am descurajat. Când consilierul facultăţii mi-a sugerat să particip la două cursuri pe semestru, ca să pot absolvi în cinci ani, nu în zece, i-am urmat sfatul.

  Anumite probleme maritale s-au sfârşit printr-un divorţ, iar eu m-am trezit în situaţia de mamă singură şi ocupată. Îmi plăcea să învăţ, dar parţial eram îngrozită de ideea de a munci cu normă întreagă şi de a urma şi cursuri vreme de cinci ani. Apoi Dumnezeu m-a inspirat să explorez opţiunea de a urma facultatea la zi. Imaginează-ţi surprinderea mea când am aflat că primeam suficienţi bani cât să îmi plătesc facultatea şi să acopăr cheltuielile noastre de zi cu zi. Am completat actele de ajutor financiar şi mi-am făcut planuri legate de ce cursuri să urmez în primul semestru.

  Angajatorul meu mi-a oferit concediu pentru un an. Colegii de serviciu au organizat o masă comună de adio şi mi-au oferit sfaturi, îmbrăţişări, cadouri şi urări. Deşi frecventasem aceeaşi facultate la cursurile de seral, eram nerăbdătoare pe măsură ce mă apropiam tot mai mult de statutul de studentă la zi.

  După un an, patronul meu m-a întrebat dacă eram pregătită să revin la serviciu. Am ales să termin facultatea, nu să mă întorc la muncă. Dumnezeu m-a binecuvântat o dată în plus: am primit indemnizaţie de şomaj. Am absolvit în luna mai, următorul an, şi sunt foarte recunoscătoare că am acţionat cu mult curaj şi convingere, aşa cum îmi poruncise Dumnezeu. Cu adevărat a fost alături de mine pe tot parcursul drumului.

  Gândindu-mă în urmă la viaţa mea, îmi dau seama că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. M-a impulsionat, m-a îndrumat şi a aşteptat cu răbdare să aud şi să acţionez întocmai. Şi m-a ajutat să înţeleg ce doreşte El să fac.

  Carol Jean Marino

  Încurajare de la Iosua - 2017. Gândindu-mă în urmă la viaţa mea, îmi dau seama că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. M-a impulsionat, m-a îndrumat şi a aşteptat cu răbdare să aud şi să acţionez întocmai. Şi m-a ajutat să înţeleg ce doreşte El să fac.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...