Încurajare de la Iosua

  Nu ţi-am dat eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

  Acum câţiva ani, în cadrul unei întâlniri dedicate femeilor, vorbitoarea a sugerat să ne personalizăm textele biblice prin inserarea propriului nume în text. Făcând acest lucru, Iosua 1:9 sună aşa: „Carol, nu ţi-am dat Eu porunca să fii puternică şi curajoasă? Nu te teme, Carol, şi nici nu te descuraja, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, va fi cu tine oriunde vei merge.” Îmi doresc să fi învăţat această lecţie cu ani în urmă.

  Am mers trei semestre la facultate, apoi am întrerupt, ca să mă căsătoresc. Am muncit cât timp soţul meu a fost la facultate, până când s-a născut cea de-a doua fiică a noastră. Câţiva ani mai târziu, ne-am mutat în alt oraş, unde soţul meu a primit un nou loc de muncă. Întrucât aveam serviciu cu normă întreagă şi participam doar seara la cursuri, absolvirea mea părea foarte îndepărtată. M-am descurajat. Când consilierul facultăţii mi-a sugerat să particip la două cursuri pe semestru, ca să pot absolvi în cinci ani, nu în zece, i-am urmat sfatul.

  Anumite probleme maritale s-au sfârşit printr-un divorţ, iar eu m-am trezit în situaţia de mamă singură şi ocupată. Îmi plăcea să învăţ, dar parţial eram îngrozită de ideea de a munci cu normă întreagă şi de a urma şi cursuri vreme de cinci ani. Apoi Dumnezeu m-a inspirat să explorez opţiunea de a urma facultatea la zi. Imaginează-ţi surprinderea mea când am aflat că primeam suficienţi bani cât să îmi plătesc facultatea şi să acopăr cheltuielile noastre de zi cu zi. Am completat actele de ajutor financiar şi mi-am făcut planuri legate de ce cursuri să urmez în primul semestru.

  Angajatorul meu mi-a oferit concediu pentru un an. Colegii de serviciu au organizat o masă comună de adio şi mi-au oferit sfaturi, îmbrăţişări, cadouri şi urări. Deşi frecventasem aceeaşi facultate la cursurile de seral, eram nerăbdătoare pe măsură ce mă apropiam tot mai mult de statutul de studentă la zi.

  După un an, patronul meu m-a întrebat dacă eram pregătită să revin la serviciu. Am ales să termin facultatea, nu să mă întorc la muncă. Dumnezeu m-a binecuvântat o dată în plus: am primit indemnizaţie de şomaj. Am absolvit în luna mai, următorul an, şi sunt foarte recunoscătoare că am acţionat cu mult curaj şi convingere, aşa cum îmi poruncise Dumnezeu. Cu adevărat a fost alături de mine pe tot parcursul drumului.

  Gândindu-mă în urmă la viaţa mea, îmi dau seama că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. M-a impulsionat, m-a îndrumat şi a aşteptat cu răbdare să aud şi să acţionez întocmai. Şi m-a ajutat să înţeleg ce doreşte El să fac.

  Carol Jean Marino

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...