Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Dumnezeu deţine controlul

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Recent m-am mutat din Statele Unite în ţara natală, Brazilia. După ce am locuit şapte ani în America, nu am fost sigură că mă voi readapta la viaţa din Brazilia. Din acest motiv, când prietenii îmi ofereau cadou animale de companie, trebuia să le refuz, deşi dintotdeauna am iubit animalele. În special câinii.

  În timp ce mă luptam cu decizia de a rămâne sau nu, Dumnezeu mi-a arătat că are planuri cu mine în Brazilia, folosindu-Se de diferite situaţii pentru a mă ţine legată de acest loc. Unul dintre mijloace a fost Lili, o frumoasă căţea pe care am găsit-o abandonată în drum spre biserică, într-o sâmbătă dimineaţa. Lili era întotdeauna veselă, timidă şi prietenoasă. M-am bucurat de compania ei.

  Într-o zi de iarnă, tocmai mă întorceam de la un concert, unde se intonase o superbă cantată, şi ca de obicei am mângâiat-o pe Lili, care m-a întâmpinat la uşă. Dar ce simt eu aici? Mi-am zis, simţind o umflătură de mărimea unei bile. O, nu, ce e asta? Luni, foarte devreme, veterinarul m-a liniştit şi mi-a dat medicamente. Uşurată, am mers înainte cu planul de a merge la universitate pentru o lună, la un curs postuniversitar. În luna ianuarie, când am revenit, umflătura era de zece ori mai mare. Doamne, ajutor! Ai milă! Ziua următoare, a trebuit să o operez pe Lili. De data aceasta, veterinarul m-a speriat. Câteva analize au scos la iveală câteva dezechilibre hormonale alarmante. O lună mai târziu, a trebuit operată din nou. Am strigat din nou la Domnul, Creatorul meu şi al animalelor. Doamne, nu vreau să o văd pe Lili suferind! Mă durea sufletul văzând cum agonizează animalul care odată fusese fericit şi jucăuş. În acest punct, Domnul mi-a spus să merg la un alt veterinar.

  În luna mai a acelui an, Lili a fost operată din nou. Sarcomul a revenit şi unele organe au trebuit extirpate împreună cu tumoarea. Medicul era îngrijorat. În seara operaţiei, aveam nevoie să aud din nou glasul lui Dumnezeu. Era într-o vineri şi, pentru meditaţia spirituală de seară, mi-am deschis cartea devoţională la 4 noiembrie, unde am citit: „Te temi de vreo boală?” Da, eu mă temeam. Medicul medicilor deţinea controlul. Spre slava lui Dumnezeu, Lili şi-a revenit, iar eu am putut să dau mărturie şi să fac lucrare misionară în clinica unde era ea. Acum e din nou luna septembrie şi Lili se simte foarte bine. Continuăm să facem analize şi tratamente ca să controlăm nivelul hormonal. Zona unde tumoarea a apărut de două ori este acum curată. Slavă Domnului!

  Eloisa da Silva Monken

  Dumnezeu deţine controlul - 2017. Medicul medicilor deţinea controlul. Spre slava lui Dumnezeu, Lili şi-a revenit, iar eu am putut să dau mărturie şi să fac lucrare misionară în clinica unde era ea. Acum e din nou luna septembrie şi Lili se simte foarte bine. Zona unde tumoarea a apărut de două ori este acum curată. Slavă Domnului!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...