Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Dumnezeu deţine controlul

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Recent m-am mutat din Statele Unite în ţara natală, Brazilia. După ce am locuit şapte ani în America, nu am fost sigură că mă voi readapta la viaţa din Brazilia. Din acest motiv, când prietenii îmi ofereau cadou animale de companie, trebuia să le refuz, deşi dintotdeauna am iubit animalele. În special câinii.

  În timp ce mă luptam cu decizia de a rămâne sau nu, Dumnezeu mi-a arătat că are planuri cu mine în Brazilia, folosindu-Se de diferite situaţii pentru a mă ţine legată de acest loc. Unul dintre mijloace a fost Lili, o frumoasă căţea pe care am găsit-o abandonată în drum spre biserică, într-o sâmbătă dimineaţa. Lili era întotdeauna veselă, timidă şi prietenoasă. M-am bucurat de compania ei.

  Într-o zi de iarnă, tocmai mă întorceam de la un concert, unde se intonase o superbă cantată, şi ca de obicei am mângâiat-o pe Lili, care m-a întâmpinat la uşă. Dar ce simt eu aici? Mi-am zis, simţind o umflătură de mărimea unei bile. O, nu, ce e asta? Luni, foarte devreme, veterinarul m-a liniştit şi mi-a dat medicamente. Uşurată, am mers înainte cu planul de a merge la universitate pentru o lună, la un curs postuniversitar. În luna ianuarie, când am revenit, umflătura era de zece ori mai mare. Doamne, ajutor! Ai milă! Ziua următoare, a trebuit să o operez pe Lili. De data aceasta, veterinarul m-a speriat. Câteva analize au scos la iveală câteva dezechilibre hormonale alarmante. O lună mai târziu, a trebuit operată din nou. Am strigat din nou la Domnul, Creatorul meu şi al animalelor. Doamne, nu vreau să o văd pe Lili suferind! Mă durea sufletul văzând cum agonizează animalul care odată fusese fericit şi jucăuş. În acest punct, Domnul mi-a spus să merg la un alt veterinar.

  În luna mai a acelui an, Lili a fost operată din nou. Sarcomul a revenit şi unele organe au trebuit extirpate împreună cu tumoarea. Medicul era îngrijorat. În seara operaţiei, aveam nevoie să aud din nou glasul lui Dumnezeu. Era într-o vineri şi, pentru meditaţia spirituală de seară, mi-am deschis cartea devoţională la 4 noiembrie, unde am citit: „Te temi de vreo boală?” Da, eu mă temeam. Medicul medicilor deţinea controlul. Spre slava lui Dumnezeu, Lili şi-a revenit, iar eu am putut să dau mărturie şi să fac lucrare misionară în clinica unde era ea. Acum e din nou luna septembrie şi Lili se simte foarte bine. Continuăm să facem analize şi tratamente ca să controlăm nivelul hormonal. Zona unde tumoarea a apărut de două ori este acum curată. Slavă Domnului!

  Eloisa da Silva Monken

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...