Articolul precedentZiua de naștere a lumii
  Articolul următorNeuronii oglindă

  Doamne, dă-mi voie să spun „nu”!

  Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. – Matei 19:19

  Când oare ce e mult e prea mult? Iată o întrebare pe care o tot pun şi, în ultima vreme, I-o adresez şi Domnului. Aşa că îţi voi permite să pătrunzi în conversaţia mea cu El.

  Cât de mult trebuie să le ofer altora? Citesc în Psalmii 112:5 -„Ce bine îi merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!”, dar mă întreb de ce eu murmur când ofer. Ştim că „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu” (2 Corinteni 9:7) şi că „este mai ferice să dai decât să primeşti” (Faptele 20:35), dar eu mă lupt cu această idee de a da. Hai, Doamne, trebuie să existe o limită. Nu mă pot implica în toate proiectele. Nu pot ajuta pe toată lumea. Iubirea mea pe care o manifest, în schimb, faţă de Tine nu îmi cere aşa ceva, nu?

  Mă lupt în această direcţie pentru că zilele trecute o prietenă a avut nevoie de bani ca să achite utilităţile, care altfel i-ar fi fost tăiate. M-a rugat să o împrumut. Pe de altă parte, eu sunt o persoană singură şi mă susţin doar din propriul salariu. Aşa îmi acopăr cheltuielile lună de lună. Am răspuns favorabil cererii prietenei mele pentru că am avut suma cerută de ea, iar ea avea nevoie de bani mai mult decât mine. Aşa că i-am oferit banii. Dar a fost „cu părere de rău sau cu silă” (2 Corinteni 9:7). Mă lupt foarte tare cu acest concept din textul de azi – de a-ţi iubi semenul mai mult decât pe tine însuţi.

  De fapt, Doamne, ştiu ce înseamnă. În trecut, cu adevărat în vremurile mele de restrişte, când efectiv trăiam pe muchie de cuţit, am fost obligată, pentru mult prea multă vreme, să merg cu maşina pe roata de rezervă – ştii la ce mă refer, roata care arată ca o jucărie şi nu se potriveşte cu niciuna dintre roţile maşinii. Eu am fost nevoită să o folosesc aşa de mult timp, că am ajuns să o şi umflu. Pur şi simplu nu aveam bani şi nici card de credit să îmi cumpăr măcar un cauciuc.

  Într-o zi, mergând spre casă cu maşina după ce i-am luat pe copii de la şcoală, nişte prieteni m-au urmat cu maşina lor. Au văzut situaţia disperată a maşinii şi s-au prins de situaţia financiară în care eram. Mi-au făcut semn să îi urmez la Sam’s Club. Mi-au cumpărat un cauciuc. Ceea ce face din acest gest un act de iubire este faptul că, după câteva zile, am fost sunată de la magazin că cecul lor nu avea acoperire. Îmi imaginez că banca i-a sunat şi pe prietenii mei, care au rezolvat problema. Oricum, eu nu le-am spus nimic despre acest lucru. Concluzia: probabil că şi ei erau la fel de strâmtoraţi ca şi mine, totuşi m-au iubit suficient cât să-mi ofere din venitul lor mic. M-au iubit ca pe ei înşişi!

  Bine, Doamne, am înţeles care e răspunsul. Trebuie să-i iubesc pe alţii la fel de mult cât mă iubesc pe mine.

  Elizabeth Darby Watson

  Doamne, dă-mi voie să spun „nu”! - 2017. Bine, Doamne, am înţeles care e răspunsul. Trebuie să-i iubesc pe alţii la fel de mult cât mă iubesc pe mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...