Articolul precedentZiua de naștere a lumii
  Articolul următorNeuronii oglindă

  Doamne, dă-mi voie să spun „nu”!

  Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. – Matei 19:19

  Când oare ce e mult e prea mult? Iată o întrebare pe care o tot pun şi, în ultima vreme, I-o adresez şi Domnului. Aşa că îţi voi permite să pătrunzi în conversaţia mea cu El.

  Cât de mult trebuie să le ofer altora? Citesc în Psalmii 112:5 -„Ce bine îi merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!”, dar mă întreb de ce eu murmur când ofer. Ştim că „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu” (2 Corinteni 9:7) şi că „este mai ferice să dai decât să primeşti” (Faptele 20:35), dar eu mă lupt cu această idee de a da. Hai, Doamne, trebuie să existe o limită. Nu mă pot implica în toate proiectele. Nu pot ajuta pe toată lumea. Iubirea mea pe care o manifest, în schimb, faţă de Tine nu îmi cere aşa ceva, nu?

  Mă lupt în această direcţie pentru că zilele trecute o prietenă a avut nevoie de bani ca să achite utilităţile, care altfel i-ar fi fost tăiate. M-a rugat să o împrumut. Pe de altă parte, eu sunt o persoană singură şi mă susţin doar din propriul salariu. Aşa îmi acopăr cheltuielile lună de lună. Am răspuns favorabil cererii prietenei mele pentru că am avut suma cerută de ea, iar ea avea nevoie de bani mai mult decât mine. Aşa că i-am oferit banii. Dar a fost „cu părere de rău sau cu silă” (2 Corinteni 9:7). Mă lupt foarte tare cu acest concept din textul de azi – de a-ţi iubi semenul mai mult decât pe tine însuţi.

  De fapt, Doamne, ştiu ce înseamnă. În trecut, cu adevărat în vremurile mele de restrişte, când efectiv trăiam pe muchie de cuţit, am fost obligată, pentru mult prea multă vreme, să merg cu maşina pe roata de rezervă – ştii la ce mă refer, roata care arată ca o jucărie şi nu se potriveşte cu niciuna dintre roţile maşinii. Eu am fost nevoită să o folosesc aşa de mult timp, că am ajuns să o şi umflu. Pur şi simplu nu aveam bani şi nici card de credit să îmi cumpăr măcar un cauciuc.

  Într-o zi, mergând spre casă cu maşina după ce i-am luat pe copii de la şcoală, nişte prieteni m-au urmat cu maşina lor. Au văzut situaţia disperată a maşinii şi s-au prins de situaţia financiară în care eram. Mi-au făcut semn să îi urmez la Sam’s Club. Mi-au cumpărat un cauciuc. Ceea ce face din acest gest un act de iubire este faptul că, după câteva zile, am fost sunată de la magazin că cecul lor nu avea acoperire. Îmi imaginez că banca i-a sunat şi pe prietenii mei, care au rezolvat problema. Oricum, eu nu le-am spus nimic despre acest lucru. Concluzia: probabil că şi ei erau la fel de strâmtoraţi ca şi mine, totuşi m-au iubit suficient cât să-mi ofere din venitul lor mic. M-au iubit ca pe ei înşişi!

  Bine, Doamne, am înţeles care e răspunsul. Trebuie să-i iubesc pe alţii la fel de mult cât mă iubesc pe mine.

  Elizabeth Darby Watson

  Doamne, dă-mi voie să spun „nu”! - 2017. Bine, Doamne, am înţeles care e răspunsul. Trebuie să-i iubesc pe alţii la fel de mult cât mă iubesc pe mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...