Articolul precedentOprește-te și miroase trandafirii
  Articolul următorKristi

  Descoperirea darului meu

  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.1 Corinteni 12:12-13

  Crescând într-o familie creştină, îmi amintesc discuţiile despre darurile sau talentele pe care ni le-a dat Dumnezeu fiecăruia. Mie mi se părea că nu aveam niciun dar dintre cele menţionate în 1 Corinteni 12; acest lucru mă făcea să mă simt insuficient de bună şi să îmi pun la îndoială relaţia cu Dumnezeu. Eram invidioasă pe darurile evidente ale altora, care aveau talent la muzică, aveau realizări academice, aveau aptitudini de conducători sau darul vindecării. În timpul primilor ani de viaţă, darul meu mi se părea nedefinit sau invizibil.

  În primul an de facultate, primul an departe de casă, fiindu-mi dor de familie, m-am hotărât să fac „colecţie de personalităţi”. Mi-am propus să-mi găsesc ceva în comun cu toţi cei pe care îi întâlneam în rutina mea zilnică. În virtutea acestei ţinte, am fost din plin binecuvântată să le fiu de ajutor unor oameni cu o varietate de nevoi. În cadrul relaţiei mele cu Dumnezeu, mi-am dezvoltat instinctul de a şti când să ajut.

  Prin urmare, am întâlnit oameni din multe culturi, religii, etnii şi în diferite situaţii socioeconomice; am avut onoarea de a-l întâlni pe Benjamin Netanyahu, în Denver, şi pe Shimon Peres, când am fost la Ierusalim. Am fost în Cuba, cu o viză specială, să duc materiale medicale. Peste tot în lume am întâlnit oameni interesanţi şi am fost în situaţia de a veni în ajutor atunci când era nevoie. Am stat cu membrii familiei şi cu prietenii bolnavilor sau ai muribunzilor, am intervenit pentru rezolvarea dificultăţilor în relaţiile prietenilor şi vecinilor.

  Experienţa mea de viaţă m-a învăţat că, dacă rămân fidelă unei relaţii zilnice cu Providenţa, cu îndrumarea din partea lui Dumnezeu, sunt recompensată cu cele mai frumoase experienţe şi şanse de a fi de folos altora, în numele Său, în fiecare zi şi cu oricine vin în contact.

  După cum se spune în 1 Corinteni 12, suntem cu toţii o parte importantă a trupului şi nimeni nu e mai important decât altcineva. Sunt mândră că am învăţat să îmi folosesc darul încurajării şi al dăruirii cu generozitate şi, prin harul lui Dumnezeu, sunt mândră că l-am pus în practică cu fiecare ocazie. Te-aş încuraja şi pe tine să îl rogi pe Dumnezeu să te ajute să îţi descoperi şi să îţi foloseşti zilnic talentele/darurile.

  Jan Wall Rosen

  Descoperirea darului meu - 2017. Experienţa mea de viaţă m-a învăţat că, dacă rămân fidelă unei relaţii zilnice cu Providenţa, cu îndrumarea din partea lui Dumnezeu, sunt recompensată cu cele mai frumoase experienţe şi şanse de a fi de folos altora, în numele Său, în fiecare zi şi cu oricine vin în contact.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...