Articolul precedentOprește-te și miroase trandafirii
  Articolul următorKristi

  Descoperirea darului meu

  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.1 Corinteni 12:12-13

  Crescând într-o familie creştină, îmi amintesc discuţiile despre darurile sau talentele pe care ni le-a dat Dumnezeu fiecăruia. Mie mi se părea că nu aveam niciun dar dintre cele menţionate în 1 Corinteni 12; acest lucru mă făcea să mă simt insuficient de bună şi să îmi pun la îndoială relaţia cu Dumnezeu. Eram invidioasă pe darurile evidente ale altora, care aveau talent la muzică, aveau realizări academice, aveau aptitudini de conducători sau darul vindecării. În timpul primilor ani de viaţă, darul meu mi se părea nedefinit sau invizibil.

  În primul an de facultate, primul an departe de casă, fiindu-mi dor de familie, m-am hotărât să fac „colecţie de personalităţi”. Mi-am propus să-mi găsesc ceva în comun cu toţi cei pe care îi întâlneam în rutina mea zilnică. În virtutea acestei ţinte, am fost din plin binecuvântată să le fiu de ajutor unor oameni cu o varietate de nevoi. În cadrul relaţiei mele cu Dumnezeu, mi-am dezvoltat instinctul de a şti când să ajut.

  Prin urmare, am întâlnit oameni din multe culturi, religii, etnii şi în diferite situaţii socioeconomice; am avut onoarea de a-l întâlni pe Benjamin Netanyahu, în Denver, şi pe Shimon Peres, când am fost la Ierusalim. Am fost în Cuba, cu o viză specială, să duc materiale medicale. Peste tot în lume am întâlnit oameni interesanţi şi am fost în situaţia de a veni în ajutor atunci când era nevoie. Am stat cu membrii familiei şi cu prietenii bolnavilor sau ai muribunzilor, am intervenit pentru rezolvarea dificultăţilor în relaţiile prietenilor şi vecinilor.

  Experienţa mea de viaţă m-a învăţat că, dacă rămân fidelă unei relaţii zilnice cu Providenţa, cu îndrumarea din partea lui Dumnezeu, sunt recompensată cu cele mai frumoase experienţe şi şanse de a fi de folos altora, în numele Său, în fiecare zi şi cu oricine vin în contact.

  După cum se spune în 1 Corinteni 12, suntem cu toţii o parte importantă a trupului şi nimeni nu e mai important decât altcineva. Sunt mândră că am învăţat să îmi folosesc darul încurajării şi al dăruirii cu generozitate şi, prin harul lui Dumnezeu, sunt mândră că l-am pus în practică cu fiecare ocazie. Te-aş încuraja şi pe tine să îl rogi pe Dumnezeu să te ajute să îţi descoperi şi să îţi foloseşti zilnic talentele/darurile.

  Jan Wall Rosen

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...