Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Faceti-le şi voi la fel!

  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. – Matei 7:12

  Cu nişte ani în urmă, băiatul meu cel mare a lucrat la o fermă unde se cultiva porumb. Mergea cu tractorul şi făcea diferite treburi. De multe ori venea acasă ud leoarcă din lanurile de porumb în care fusese de dimineaţă şi îşi arunca hainele ude şi murdare în coşul de rufe. De câteva ori, l-am avertizat: „Te rog, nu mai face aşa! Unele prosoape s-au pătat din cauza hainelor tale.” Adevărul e că ultima persoană de la care el, ca adolescent lucrând pentru prima oară, avea nevoie să primească ordine era propria mamă. Era în situaţia chiar şi de a-şi cumpăra singur o parte din haine.

  A trecut ceva vreme şi am găsit o rochie frumoasă, galbenă, potrivită pentru biserică. Îmi plăcea şi am primit multe complimente. Aveam mare grijă de ea. Într-o zi, în timp ce puneam la spălat, am scos-o din coş ca să o spăl separat. Am descoperit-o însă plină de mizerie, de pete şi de ceva ce părea noroi.

  Peste rochie erau hainele murdare ale fiului meu încă ude din ziua precedentă. M-am înfuriat. De câte ori am vorbit cu el despre asta! M-am rugat: „Doamne, cum îi pot arăta fiului meu cât de lipsit de respect este când nu îmi urmează indicaţiile?”

  Era o zi ploioasă şi îi promisesem fiului meu că o să îl iau cu maşina de la serviciu, în timp ce mă îndreptam spre el, mi-a venit ideea cum să îi arăt care era părerea mea despre această lipsă de respect şi de ascultare.

  După schimburi de amabilităţi, i-am zis într-o doară: „Ştii cămaşa aia albastră, nouă, pe care ţi-ai cumpărat-o? Aia care îţi place foarte mult?” El a dat din cap. „Îmi pare rău să îţi spun că unul dintre copii şi-a aruncat prosopul ud peste ea în coş. Acum are pete şi mizerie pe ea. Nu sunt sigură că o să iasă.”

  S-a înfuriat. După o vreme de comentarii şi agitaţie în legătură cu faptul că îşi cumpărase cămaşa din bani lui, i-am spus: „Dragul meu băiat, ceea ce tocmai ţi-am spus nu e chiar adevărat.” El a întors capul spre mine şi m-a privit neîncrezător. Am continuat: „Ştiu că, dacă ţi-aş fi spus ce s-a întâmplat în realitate, n-ai fi înţeles senzaţia de pierdere şi de frustrare pe care le am eu după ce ţi-am spus de atâtea ori să îţi pui hainele de lucru separat.” El a dat din cap: „Îmi pare foarte rău.”

  Ce vreau să spun: Participăm la studii biblice şi suntem atente la predici, dar, de ascultat, nu ascultăm de Tatăl nostru, Părintele nostru ceresc. Mă întreb cât de mult suferă când, cu bună ştiinţă, noi nu Îl ascultăm. De aceea a pus în Cuvântul Său versetul de astăzi. Şi eu am învăţat ceva în acea zi.

  Marge Vande Hei

  Faceti-le şi voi la fel! - 2017. Participăm la studii biblice şi suntem atente la predici, dar, de ascultat, nu ascultăm de Tatăl nostru, Părintele nostru ceresc. Mă întreb cât de mult suferă când, cu bună ştiinţă, noi nu Îl ascultăm. De aceea a pus în Cuvântul Său versetul de astăzi. Şi eu am învăţat ceva în acea zi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...