Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Faceti-le şi voi la fel!

  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. – Matei 7:12

  Cu nişte ani în urmă, băiatul meu cel mare a lucrat la o fermă unde se cultiva porumb. Mergea cu tractorul şi făcea diferite treburi. De multe ori venea acasă ud leoarcă din lanurile de porumb în care fusese de dimineaţă şi îşi arunca hainele ude şi murdare în coşul de rufe. De câteva ori, l-am avertizat: „Te rog, nu mai face aşa! Unele prosoape s-au pătat din cauza hainelor tale.” Adevărul e că ultima persoană de la care el, ca adolescent lucrând pentru prima oară, avea nevoie să primească ordine era propria mamă. Era în situaţia chiar şi de a-şi cumpăra singur o parte din haine.

  A trecut ceva vreme şi am găsit o rochie frumoasă, galbenă, potrivită pentru biserică. Îmi plăcea şi am primit multe complimente. Aveam mare grijă de ea. Într-o zi, în timp ce puneam la spălat, am scos-o din coş ca să o spăl separat. Am descoperit-o însă plină de mizerie, de pete şi de ceva ce părea noroi.

  Peste rochie erau hainele murdare ale fiului meu încă ude din ziua precedentă. M-am înfuriat. De câte ori am vorbit cu el despre asta! M-am rugat: „Doamne, cum îi pot arăta fiului meu cât de lipsit de respect este când nu îmi urmează indicaţiile?”

  Era o zi ploioasă şi îi promisesem fiului meu că o să îl iau cu maşina de la serviciu, în timp ce mă îndreptam spre el, mi-a venit ideea cum să îi arăt care era părerea mea despre această lipsă de respect şi de ascultare.

  După schimburi de amabilităţi, i-am zis într-o doară: „Ştii cămaşa aia albastră, nouă, pe care ţi-ai cumpărat-o? Aia care îţi place foarte mult?” El a dat din cap. „Îmi pare rău să îţi spun că unul dintre copii şi-a aruncat prosopul ud peste ea în coş. Acum are pete şi mizerie pe ea. Nu sunt sigură că o să iasă.”

  S-a înfuriat. După o vreme de comentarii şi agitaţie în legătură cu faptul că îşi cumpărase cămaşa din bani lui, i-am spus: „Dragul meu băiat, ceea ce tocmai ţi-am spus nu e chiar adevărat.” El a întors capul spre mine şi m-a privit neîncrezător. Am continuat: „Ştiu că, dacă ţi-aş fi spus ce s-a întâmplat în realitate, n-ai fi înţeles senzaţia de pierdere şi de frustrare pe care le am eu după ce ţi-am spus de atâtea ori să îţi pui hainele de lucru separat.” El a dat din cap: „Îmi pare foarte rău.”

  Ce vreau să spun: Participăm la studii biblice şi suntem atente la predici, dar, de ascultat, nu ascultăm de Tatăl nostru, Părintele nostru ceresc. Mă întreb cât de mult suferă când, cu bună ştiinţă, noi nu Îl ascultăm. De aceea a pus în Cuvântul Său versetul de astăzi. Şi eu am învăţat ceva în acea zi.

  Marge Vande Hei

  Faceti-le şi voi la fel! - 2017. Participăm la studii biblice şi suntem atente la predici, dar, de ascultat, nu ascultăm de Tatăl nostru, Părintele nostru ceresc. Mă întreb cât de mult suferă când, cu bună ştiinţă, noi nu Îl ascultăm. De aceea a pus în Cuvântul Său versetul de astăzi. Şi eu am învăţat ceva în acea zi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...