Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Mulţumiri în toate lucrurile

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

  În vremuri grele, am auzit des oameni spunând: „De ce îngăduie să se întâmple aşa ceva?” În propria viaţă, am încercat întotdeauna să am încredere în Dumnezeu, să mă bazez pe El şi să caut răspunsurile Sale la problemele vieţii. Privind în urmă la viaţa mea, văd că Dumnezeu nu mă dezamăgeşte niciodată.

  Când s-a născut fiica mea cea mare, acum 24 de ani, doctorii mi-au spus că are suflu la inimă. Răvăşită de această veste, m-am rugat lui Dumnezeu pentru vindecare: ziua următoare la consult, suflul nu se mai auzea. Într-o altă ocazie, mamei i s-a spus că are cancer la sân; din nou, m-am rugat pentru vindecare, iar când a venit rezultatul biopsiei, nu exista nici urmă de cancer. Confruntată cu perspectiva lipsei unui loc de muncă pentru soţul meu, m-am rugat ca Dumnezeu să ne poarte de grijă, întrucât aveam rată la casă şi facturi de achitat. Deşi locurile de muncă erau greu de găsit, lui i s-a oferit un alt post, fără întrerupere, pe un salariu mai mare.

  Jack Blanco, în comentariul şi parafrazarea sa la textul din Efeseni 5:29 (The Clear Word), scrie: „Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă şi întotdeauna mulţumeşte-l lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, pentru orice, în numele Domnului Isus Hristos.” În problemele mari sau mici, Dumnezeu întotdeauna a purtat de grijă. De fapt, în multe ocazii, El nu doar că a răspuns la rugăciunile mele, dar mi-a dat mult mai mult decât l-am cerut. Acest lucru mă trimite cu gândul la cuvintele din Efeseni 3:20 – Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. În prezent, depun în mod conştient eforturi de a-l adresa mulţumiri şi laude lui Dumnezeu pentru încercări şi probleme, realizând faptul că pot contribui la consolidarea relaţiei mele cu El, pe măsură ce mă sprijin în totalitate pe El în aceste perioade.

  Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Sunt la fel ca tine – nu sunt perfectă şi mai fac greşeli în viaţă -, dar, în repetate rânduri, Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute. Şi pentru tine vrea să facă astăzi acelaşi lucru, dacă îl laşi. Oricare ar fi problema ta, mică sau mare, lui Dumnezeu îi pasă, pentru că ţine la tine. Nu îţi fie teamă să îl soliciţi; ridică-ţi inima, cere, şi Dumnezeu nu te va dezamăgi. A promis!

  Karen Richards

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...