Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Mulţumiri în toate lucrurile

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

  În vremuri grele, am auzit des oameni spunând: „De ce îngăduie să se întâmple aşa ceva?” În propria viaţă, am încercat întotdeauna să am încredere în Dumnezeu, să mă bazez pe El şi să caut răspunsurile Sale la problemele vieţii. Privind în urmă la viaţa mea, văd că Dumnezeu nu mă dezamăgeşte niciodată.

  Când s-a născut fiica mea cea mare, acum 24 de ani, doctorii mi-au spus că are suflu la inimă. Răvăşită de această veste, m-am rugat lui Dumnezeu pentru vindecare: ziua următoare la consult, suflul nu se mai auzea. Într-o altă ocazie, mamei i s-a spus că are cancer la sân; din nou, m-am rugat pentru vindecare, iar când a venit rezultatul biopsiei, nu exista nici urmă de cancer. Confruntată cu perspectiva lipsei unui loc de muncă pentru soţul meu, m-am rugat ca Dumnezeu să ne poarte de grijă, întrucât aveam rată la casă şi facturi de achitat. Deşi locurile de muncă erau greu de găsit, lui i s-a oferit un alt post, fără întrerupere, pe un salariu mai mare.

  Jack Blanco, în comentariul şi parafrazarea sa la textul din Efeseni 5:29 (The Clear Word), scrie: „Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă şi întotdeauna mulţumeşte-l lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, pentru orice, în numele Domnului Isus Hristos.” În problemele mari sau mici, Dumnezeu întotdeauna a purtat de grijă. De fapt, în multe ocazii, El nu doar că a răspuns la rugăciunile mele, dar mi-a dat mult mai mult decât l-am cerut. Acest lucru mă trimite cu gândul la cuvintele din Efeseni 3:20 – Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. În prezent, depun în mod conştient eforturi de a-l adresa mulţumiri şi laude lui Dumnezeu pentru încercări şi probleme, realizând faptul că pot contribui la consolidarea relaţiei mele cu El, pe măsură ce mă sprijin în totalitate pe El în aceste perioade.

  Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Sunt la fel ca tine – nu sunt perfectă şi mai fac greşeli în viaţă -, dar, în repetate rânduri, Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute. Şi pentru tine vrea să facă astăzi acelaşi lucru, dacă îl laşi. Oricare ar fi problema ta, mică sau mare, lui Dumnezeu îi pasă, pentru că ţine la tine. Nu îţi fie teamă să îl soliciţi; ridică-ţi inima, cere, şi Dumnezeu nu te va dezamăgi. A promis!

  Karen Richards

  Mulţumiri în toate lucrurile - 2017. Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...