Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Mulţumiri în toate lucrurile

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

  În vremuri grele, am auzit des oameni spunând: „De ce îngăduie să se întâmple aşa ceva?” În propria viaţă, am încercat întotdeauna să am încredere în Dumnezeu, să mă bazez pe El şi să caut răspunsurile Sale la problemele vieţii. Privind în urmă la viaţa mea, văd că Dumnezeu nu mă dezamăgeşte niciodată.

  Când s-a născut fiica mea cea mare, acum 24 de ani, doctorii mi-au spus că are suflu la inimă. Răvăşită de această veste, m-am rugat lui Dumnezeu pentru vindecare: ziua următoare la consult, suflul nu se mai auzea. Într-o altă ocazie, mamei i s-a spus că are cancer la sân; din nou, m-am rugat pentru vindecare, iar când a venit rezultatul biopsiei, nu exista nici urmă de cancer. Confruntată cu perspectiva lipsei unui loc de muncă pentru soţul meu, m-am rugat ca Dumnezeu să ne poarte de grijă, întrucât aveam rată la casă şi facturi de achitat. Deşi locurile de muncă erau greu de găsit, lui i s-a oferit un alt post, fără întrerupere, pe un salariu mai mare.

  Jack Blanco, în comentariul şi parafrazarea sa la textul din Efeseni 5:29 (The Clear Word), scrie: „Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă şi întotdeauna mulţumeşte-l lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, pentru orice, în numele Domnului Isus Hristos.” În problemele mari sau mici, Dumnezeu întotdeauna a purtat de grijă. De fapt, în multe ocazii, El nu doar că a răspuns la rugăciunile mele, dar mi-a dat mult mai mult decât l-am cerut. Acest lucru mă trimite cu gândul la cuvintele din Efeseni 3:20 – Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. În prezent, depun în mod conştient eforturi de a-l adresa mulţumiri şi laude lui Dumnezeu pentru încercări şi probleme, realizând faptul că pot contribui la consolidarea relaţiei mele cu El, pe măsură ce mă sprijin în totalitate pe El în aceste perioade.

  Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Sunt la fel ca tine – nu sunt perfectă şi mai fac greşeli în viaţă -, dar, în repetate rânduri, Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute. Şi pentru tine vrea să facă astăzi acelaşi lucru, dacă îl laşi. Oricare ar fi problema ta, mică sau mare, lui Dumnezeu îi pasă, pentru că ţine la tine. Nu îţi fie teamă să îl soliciţi; ridică-ţi inima, cere, şi Dumnezeu nu te va dezamăgi. A promis!

  Karen Richards

  Mulţumiri în toate lucrurile - 2017. Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...