Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Păcatul neiertării

  Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32
  Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi. – Psalmii 103:12

  Isus ne-a învăţat în rugăciunea – model să îi iertăm pe alţii aşa cum şi noi avem nevoie să fim iertaţi de Tatăl ceresc. Pentru mine, acest lucru poate fi uneori dificil, din moment ce natura mea umană vrea să se răzbune pe cei care m-au rănit.

  Ori de câte ori întâmpin această dificultate, ajung să am mustrări de conştiinţă şi să mă simt incomod, ceea ce mă face să mă autoexaminez îndeaproape. Întotdeauna îmi amintesc de numeroasele ocazii în care L-am rănit pe Tatăl ceresc şi de generozitatea cu care El mă iartă şi uită ce am făcut. Îmi spune că, pe cât de departe e răsăritul de apus, aşa mi-a iertat El păcatul. Îmi reaminteşte că nimeni nu a suferit niciodată mai mult ca El, şi El i-a iertat totuşi pe cei care L-au omorât. Când mă gândesc la modul în care Domnul meu, Creatorul meu, Susţinătorul cerului şi al pământului, împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor S-a umilit până în punctul de a-i ierta pe duşmanii Săi şi a Se ruga pentru ei, sunt constrânsă să îi urmez exemplul. Şi, oricât de greu mi-ar veni, trebuie să fac la fel.

  Mi se aduce aminte că iertarea lui Dumnezeu în dreptul păcatului meu depinde de dispoziţia mea de a-i ierta pe alţii; acest fapt apare în Rugăciunea Domnească: „Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri” (Matei 6:12). Aceasta înseamnă că trebuie să îmi cultiv permanent o atitudine iertătoare. Când viaţa mea e ascunsă în Hristos, întreaga atitudine se va schimba, iar eu voi fi dispusă să fac lucrurile pe care le-a făcut El. Apoi voi putea fi într-adevăr în stare să îi spun sincer celui care m-a rănit: „Te iert.”

  Când iertăm cu adevărat pe cineva, nu vom mai manifesta ranchiună sau sentimente negative faţă de acea persoană. Nu vom uita răul înfăptuit, dar îi vom dori tot binele persoanei care ne-a făcut rău. Nu vom mai permite ca viaţa să ne fie controlată de incidentul respectiv. Proverbele 20:22 ne îndeamnă: „Nu zice: «îi voi întoarce eu răul.» Nădăjduieşte în Domnul, şi El te va ajuta.” Ce eliberare ni se promite!

  Rugăciunea mea este: „Doamne, nu voia mea să se facă, ci voia Ta. Schimbă-mi inima cu tot cu natura ei neiertătoare şi dă-mi o inimă aşa ca inima Ta. Amin!” Abia după aceea mă voi asemăna mai mult cu El.

  Kollis Salmon-Fairweather

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...