Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Păcatul neiertării

  Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32
  Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi. – Psalmii 103:12

  Isus ne-a învăţat în rugăciunea – model să îi iertăm pe alţii aşa cum şi noi avem nevoie să fim iertaţi de Tatăl ceresc. Pentru mine, acest lucru poate fi uneori dificil, din moment ce natura mea umană vrea să se răzbune pe cei care m-au rănit.

  Ori de câte ori întâmpin această dificultate, ajung să am mustrări de conştiinţă şi să mă simt incomod, ceea ce mă face să mă autoexaminez îndeaproape. Întotdeauna îmi amintesc de numeroasele ocazii în care L-am rănit pe Tatăl ceresc şi de generozitatea cu care El mă iartă şi uită ce am făcut. Îmi spune că, pe cât de departe e răsăritul de apus, aşa mi-a iertat El păcatul. Îmi reaminteşte că nimeni nu a suferit niciodată mai mult ca El, şi El i-a iertat totuşi pe cei care L-au omorât. Când mă gândesc la modul în care Domnul meu, Creatorul meu, Susţinătorul cerului şi al pământului, împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor S-a umilit până în punctul de a-i ierta pe duşmanii Săi şi a Se ruga pentru ei, sunt constrânsă să îi urmez exemplul. Şi, oricât de greu mi-ar veni, trebuie să fac la fel.

  Mi se aduce aminte că iertarea lui Dumnezeu în dreptul păcatului meu depinde de dispoziţia mea de a-i ierta pe alţii; acest fapt apare în Rugăciunea Domnească: „Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri” (Matei 6:12). Aceasta înseamnă că trebuie să îmi cultiv permanent o atitudine iertătoare. Când viaţa mea e ascunsă în Hristos, întreaga atitudine se va schimba, iar eu voi fi dispusă să fac lucrurile pe care le-a făcut El. Apoi voi putea fi într-adevăr în stare să îi spun sincer celui care m-a rănit: „Te iert.”

  Când iertăm cu adevărat pe cineva, nu vom mai manifesta ranchiună sau sentimente negative faţă de acea persoană. Nu vom uita răul înfăptuit, dar îi vom dori tot binele persoanei care ne-a făcut rău. Nu vom mai permite ca viaţa să ne fie controlată de incidentul respectiv. Proverbele 20:22 ne îndeamnă: „Nu zice: «îi voi întoarce eu răul.» Nădăjduieşte în Domnul, şi El te va ajuta.” Ce eliberare ni se promite!

  Rugăciunea mea este: „Doamne, nu voia mea să se facă, ci voia Ta. Schimbă-mi inima cu tot cu natura ei neiertătoare şi dă-mi o inimă aşa ca inima Ta. Amin!” Abia după aceea mă voi asemăna mai mult cu El.

  Kollis Salmon-Fairweather

  Păcatul neiertării - 2017. Când iertăm cu adevărat pe cineva, nu vom mai manifesta ranchiună sau sentimente negative faţă de acea persoană. Nu vom uita răul înfăptuit, dar îi vom dori tot binele persoanei care ne-a făcut rău. Nu vom mai permite ca viaţa să ne fie controlată de incidentul respectiv.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...