Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Păcatul neiertării

  Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32
  Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi. – Psalmii 103:12

  Isus ne-a învăţat în rugăciunea – model să îi iertăm pe alţii aşa cum şi noi avem nevoie să fim iertaţi de Tatăl ceresc. Pentru mine, acest lucru poate fi uneori dificil, din moment ce natura mea umană vrea să se răzbune pe cei care m-au rănit.

  Ori de câte ori întâmpin această dificultate, ajung să am mustrări de conştiinţă şi să mă simt incomod, ceea ce mă face să mă autoexaminez îndeaproape. Întotdeauna îmi amintesc de numeroasele ocazii în care L-am rănit pe Tatăl ceresc şi de generozitatea cu care El mă iartă şi uită ce am făcut. Îmi spune că, pe cât de departe e răsăritul de apus, aşa mi-a iertat El păcatul. Îmi reaminteşte că nimeni nu a suferit niciodată mai mult ca El, şi El i-a iertat totuşi pe cei care L-au omorât. Când mă gândesc la modul în care Domnul meu, Creatorul meu, Susţinătorul cerului şi al pământului, împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor S-a umilit până în punctul de a-i ierta pe duşmanii Săi şi a Se ruga pentru ei, sunt constrânsă să îi urmez exemplul. Şi, oricât de greu mi-ar veni, trebuie să fac la fel.

  Mi se aduce aminte că iertarea lui Dumnezeu în dreptul păcatului meu depinde de dispoziţia mea de a-i ierta pe alţii; acest fapt apare în Rugăciunea Domnească: „Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri” (Matei 6:12). Aceasta înseamnă că trebuie să îmi cultiv permanent o atitudine iertătoare. Când viaţa mea e ascunsă în Hristos, întreaga atitudine se va schimba, iar eu voi fi dispusă să fac lucrurile pe care le-a făcut El. Apoi voi putea fi într-adevăr în stare să îi spun sincer celui care m-a rănit: „Te iert.”

  Când iertăm cu adevărat pe cineva, nu vom mai manifesta ranchiună sau sentimente negative faţă de acea persoană. Nu vom uita răul înfăptuit, dar îi vom dori tot binele persoanei care ne-a făcut rău. Nu vom mai permite ca viaţa să ne fie controlată de incidentul respectiv. Proverbele 20:22 ne îndeamnă: „Nu zice: «îi voi întoarce eu răul.» Nădăjduieşte în Domnul, şi El te va ajuta.” Ce eliberare ni se promite!

  Rugăciunea mea este: „Doamne, nu voia mea să se facă, ci voia Ta. Schimbă-mi inima cu tot cu natura ei neiertătoare şi dă-mi o inimă aşa ca inima Ta. Amin!” Abia după aceea mă voi asemăna mai mult cu El.

  Kollis Salmon-Fairweather

  Păcatul neiertării - 2017. Când iertăm cu adevărat pe cineva, nu vom mai manifesta ranchiună sau sentimente negative faţă de acea persoană. Nu vom uita răul înfăptuit, dar îi vom dori tot binele persoanei care ne-a făcut rău. Nu vom mai permite ca viaţa să ne fie controlată de incidentul respectiv.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...