Articolul precedentOperațiunea planeta pământ
  Articolul următorStăpânindu-ți pornirile

  Felul meu şi felul lui Dumnezeu

  Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin. – Efeseni 3:20,21

  Te-ai rugat vreodată Domnului pentru o problemă şi l-ai spus şi cum să o rezolve?

  Eu, da, şi probabil că l-a fost tare milă de mine pentru cât de mult l-am subestimat puterea.

  Familia mea tocmai definitiva un curs de limba franceză pe termen scurt în Franţa şi se pregătea să plece în Camerun, în misiune. Umplând cutii şi valize, am început să îmi fac griji cu privire la kilogramele bagajelor, întrucât păream să nu mai termin de împachetat. Cărţi de gramatică, oale, cratiţe, haine – toate ocupau spaţiu şi adăugau ceva la kilograme. Soţul meu şi doi dintre copiii noştri (celălalt băiat al nostru plecase din Franţa mai devreme) nu puteau lua decât 80 de kilograme fără taxe suplimentare. În acea seară, m-am rugat fierbinte: „Doamne, avem prea multe bagaje. Mâine, la aeroport, nu vrei să trimiţi un pasager care nu are bagaj deloc, ca să putem folosi kilogramele care i s-ar permite lui?” Cel puţin aşa s-ar fi redus cheltuielile noastre cu taxele pentru bagajul suplimentar. M-am dus la culcare conştientă de pacea care mi-a inundat inima.

  Dimineaţa următoare, când administratorul şcolii a venit să ne ducă cu maşina la aeroport, s-a uitat la bagaje şi a întrebat:

  – Voi aţi pus pe cântar toate astea? Vrând probabil să se asigure că avem suficienţi bani să achităm transportul pentru tot.

  Am dat din cap negativ. La ghişeul de check-in din aeroportul din Geneva, angajata şi-a rotit bine de tot capul ca să poată cuprinde cu privirea bagajele noastre.

  – Asta e tot? a întrebat ea.

  În timp ce puneam bagajele pe cântar, mi-am ţinut respiraţia. Acul s-a oprit la 176. Am mormăit ceva despre faptul că în Africa îţi trebuie multe lucruri.

  – Păi, pot să vă mai dau 20 de kilograme pentru fiecare pasager, ajungând la 160 de kilograme, a spus ea. Nu trebuie să plătiţi decât 16 kilograme în plus.

  – Vă mulţumesc foarte mult, am exclamat eu, adresându-mă atât angajatei, cât şi Domnului.

  Dar Domnul încă nu terminase.

  – Aşteptaţi un pic! a spus doamna de la ghişeu, plecând şi revenind după câteva minute. Şeful meu spune că nu trebuie să mai plătiţi cele 16 kilograme.

  Îmi venea să o iau în braţe. Am recunoscut în faţa lui Dumnezeu că soluţia Lui o depăşea pe a mea.

  Bienvisa Ladion Nebres

  Felul meu şi felul lui Dumnezeu - 2017. În timp ce puneam bagajele pe cântar, mi-am ţinut respiraţia. Acul s-a oprit la 176. Am mormăit ceva despre faptul că în Africa îţi trebuie multe lucruri... Am recunoscut în faţa lui Dumnezeu că soluţia Lui o depăşea pe a mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...