Articolul precedentOperațiunea planeta pământ
  Articolul următorStăpânindu-ți pornirile

  Felul meu şi felul lui Dumnezeu

  Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin. – Efeseni 3:20,21

  Te-ai rugat vreodată Domnului pentru o problemă şi l-ai spus şi cum să o rezolve?

  Eu, da, şi probabil că l-a fost tare milă de mine pentru cât de mult l-am subestimat puterea.

  Familia mea tocmai definitiva un curs de limba franceză pe termen scurt în Franţa şi se pregătea să plece în Camerun, în misiune. Umplând cutii şi valize, am început să îmi fac griji cu privire la kilogramele bagajelor, întrucât păream să nu mai termin de împachetat. Cărţi de gramatică, oale, cratiţe, haine – toate ocupau spaţiu şi adăugau ceva la kilograme. Soţul meu şi doi dintre copiii noştri (celălalt băiat al nostru plecase din Franţa mai devreme) nu puteau lua decât 80 de kilograme fără taxe suplimentare. În acea seară, m-am rugat fierbinte: „Doamne, avem prea multe bagaje. Mâine, la aeroport, nu vrei să trimiţi un pasager care nu are bagaj deloc, ca să putem folosi kilogramele care i s-ar permite lui?” Cel puţin aşa s-ar fi redus cheltuielile noastre cu taxele pentru bagajul suplimentar. M-am dus la culcare conştientă de pacea care mi-a inundat inima.

  Dimineaţa următoare, când administratorul şcolii a venit să ne ducă cu maşina la aeroport, s-a uitat la bagaje şi a întrebat:

  – Voi aţi pus pe cântar toate astea? Vrând probabil să se asigure că avem suficienţi bani să achităm transportul pentru tot.

  Am dat din cap negativ. La ghişeul de check-in din aeroportul din Geneva, angajata şi-a rotit bine de tot capul ca să poată cuprinde cu privirea bagajele noastre.

  – Asta e tot? a întrebat ea.

  În timp ce puneam bagajele pe cântar, mi-am ţinut respiraţia. Acul s-a oprit la 176. Am mormăit ceva despre faptul că în Africa îţi trebuie multe lucruri.

  – Păi, pot să vă mai dau 20 de kilograme pentru fiecare pasager, ajungând la 160 de kilograme, a spus ea. Nu trebuie să plătiţi decât 16 kilograme în plus.

  – Vă mulţumesc foarte mult, am exclamat eu, adresându-mă atât angajatei, cât şi Domnului.

  Dar Domnul încă nu terminase.

  – Aşteptaţi un pic! a spus doamna de la ghişeu, plecând şi revenind după câteva minute. Şeful meu spune că nu trebuie să mai plătiţi cele 16 kilograme.

  Îmi venea să o iau în braţe. Am recunoscut în faţa lui Dumnezeu că soluţia Lui o depăşea pe a mea.

  Bienvisa Ladion Nebres

  Felul meu şi felul lui Dumnezeu - 2017. În timp ce puneam bagajele pe cântar, mi-am ţinut respiraţia. Acul s-a oprit la 176. Am mormăit ceva despre faptul că în Africa îţi trebuie multe lucruri... Am recunoscut în faţa lui Dumnezeu că soluţia Lui o depăşea pe a mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...